Avrupa’nın En Büyük Gelinlik Fuarı Açıldı

Avrupa’nın En Büyük Gelinlik Fuarı Açıldı
  • 2 Şubat 2016 11:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin de (EGSD) partner olarak yer aldığı IF Wedding Fashion İzmir, kapılarını 10. kez açtı. Gelinlik sektörünün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapan fuar, Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir’le birlikte bu yıl rekor katılıma ulaştı.

10 yılda 10’a katladık

Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı IF Wedding Fashion’ın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yılda 75 katılımcıdan 200 katılımcıya, 4 bin m2 alandan 40 bin m2’ye ulaşan fuar sayesinde İzmir’in dünyanın önemli moda merkezleri Paris, Milano ve Londra ile yarışır hale geldiğini söyledi. 4 gün boyunca açık kalacak fuara 75 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden 25 bin dolayında profesyonel ziyaretçinin katılacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en nitelikli ve en büyük fuar alanında gelinlik fuarımızı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın kente kazandırdıklarını değerlendirmek için, 10 yıl önceki kent merkezini dolaşırken gördüğünüz gelinlik ve abiye vitrinleri ile bugünkünü kıyaslayarak sektörün kaç kat büyüdüğünü hesaplamanızda fayda var. İnanıyorum ki, İzmir fuarcılığı bu mekanda büyüdükçe İzmir’in kalkınmasına hizmet ve turizm sektörünün gelişmesine çok büyük katkıda bulunacaktır. Fuarcılığımızın gelişmesinde büyük emekleri bulunan tüm İzmirlilere ve IF Wedding Fashion’ın düzenlenmesine katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”

Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı Açıldı

Gelinlik ihracatının yüzde 70’i İzmir’den

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, fuarın 10 yıl içinde yakaladığı büyümeye dikkat çekerek, Gelinlik Fuarı’nın alanında Avrupa’nın ve dünyanın en önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Demirtaş, İzmirli gelinlikçilerin Türkiye ihracatının yüzde 70’ini gerçekleştirdiğini vurgulayarak başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere bu başarıya katkı koyan herkese teşekkürlerini dile getirdi.

Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı Açıldı

Rekorlarla açıldı

IF Wedding Fashion İzmir, İZFAŞ’ın 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğü yoğun tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiği bir etkinlik olarak da dikkat çekiyor. 2016 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuara, 25 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar, “İzmir Gelini” temalı Gelinlik Tasarım Yarışması’yla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor

IF Wedding Fashion İzmir – 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, birçok alanda rekorlara sahne oluyor.  2007’de 4 bin m2 ile başlayan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisinde 40 bin m2 alanda düzenleniyor. Dünya moda otoritelerinin en önemli fuarlardan biri olarak gördüğü IF Wedding Fashion İzmir 2016’ya kayıt yaptıran profesyonel ziyaretçi sayısı 25 bine ulaştı. Fuarın ilk yılında bu rakam 4 bin 800 olarak gerçekleşmişti.

Fuarda, ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Lübnan ile yurt içinde başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul’dan sektörün önde gelen firmaları yer alıyor. İlk yılında 75 firmanın katılımıyla düzenlenen IF Wedding Fashion’da bu yıl 198 firma stant açtı.

Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı Açıldı

507 tasarım yarıştı

2016 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuar kapsamında “İzmir Gelini” temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda da bu yıl rekor katılım yaşandı. Geçtiğimiz yıl 240 tasarımın yarıştığı yarışmaya bu yıl 507 tasarım katıldı. Genç tasarımcılar arasında büyük heyecan yaratan yarışmanın geçtiğimiz yılki birincisi Taner Tabaklı, bu yıl fuarın performans defilesini gerçekleştirecek. IF Wedding Fashion İzmir, dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo’nun imzasını taşıyan defileyle de dikkat çekecek.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir; Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenleniyor. 4 gün sürecek fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergileniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.