“Atma Hasan, Din Kardeşiyiz”

“Atma Hasan, Din Kardeşiyiz”
  • 10 Haziran 2016 16:01

AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Çiğli Belediyesi Denetim ve Faaliyet Raporları incelemesine ilişkin basın toplantısının ardından, açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a yanıt, AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe ve Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya’dan geldi.

Çiğli’de vatandaşın parasını boşa çarçur eden bir belediye yönetimi anlayışının olduğunu vurgulayan Boztepe, “Çiğli Belediye Başkanı Hasan Bey adresini şaşırmış deli danalar gibi yaptığımız açıklamalardan sonra bize saldırıyor. Belediyesi’nde dönen hesaplardan haberi yok, biz kendisini haberdar edince ne yapacağını şaşırmış anlaşılan. Belediyesi’nin birtakım özel harcamalarını kendisi de denetlemesi gerektiği yerde bizi hedef göstererek vatandaşın zihnini bulandırmayı tercih etmiş.” dedi.

 Çiğli Belediyesi Aile şirketi gibi

 Çiğli Belediyesi’ndeki karmaşık çalışan ilişkilerine dikkat çeken Boztepe, “Ey Hasan Efendi, sen ilk önce tüyü bitmemiş yetim haklarını peşkeş çektiğin mevcut ilçe başkanının, mevcut CHP İl Başkan Yardımcısı yeğenin ÇiBEL Belediye Şirketi Müdürü Niyazi Arslan’ın hesabını ver. Çiğli Belediyesi’ndeki maaş dağılımları CHP üyeliği veya parti içindeki alınan görev rütbelerine göre mi belirleniyor? İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu İlçe Kongresi öncesi asgari ücretle çalışırken İlçe Başkanı seçildikten sonra maaşı 5400 TL oldu. Yine hiçbir iş yapmadan yalan yere Belediye’den toplamda 100.000 TL ücret alan İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, hak etmeden aldığı bu ücretleri Belediye kasasına geri iade etti mi? Yine akrabanız olan ÇİBEL Müdürü Niyazi Arslan 6600 TL Maaş almaktadır. Sayın Başkan diğer sülale fertlerinizden bahsetmek bile istemiyoruz. Siz o kadar kendinizi kaybetmişsiniz ki, suç olduğunu bile bile meclis üyelerini dahi belediyede istihdam ettiniz.” dedi.

 İş bilmezlik diz boyu

 Yerel bir televizyon kanalına konuk olarak katılan ve açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın programda sarf ettiği “Doğrudan temin alımlarına müdahale edemem” sözlerine tepki gösteren AK Parti’li Boztepe, “Bizatihi direk müdahale etme yetkiniz bulunan alımlar doğrudan teminlerdir. Çimento alım ihalesinde kendi beyanınıza göre bir firmanın katıldığını söylüyorsunuz ve KİK denetimine tabi dediniz. O zaman size soruyorum. Benim söylediklerim doğru değilse, bu alışverişte rekabet koşulları oluşmamış olmuyor mu? O zaman ihaleyi neden iptal etmediniz?” dedi.

 Başkan gerçekleri çarpıtıyor

Çiğli Belediye Başkanı Arslan’a yüklenen Boztepe, “Sizi hedef gösterdiğimizi söylüyorsunuz. SGK ve Vergi Dairesini Belediye mallarına haciz işlemi yaptığını söylüyorsunuz. İzmir’de AK Partili yedi belediye var hepsinde hemen hemen aynı durum vardır. Burada SGK ve Vergi Dairesi’nin Belediye’ye özel bir durum yoktur ve olamaz da. Ama siz o kadar agresifsiniz ki Meclis üyelerimiz ne yapsın televizyon yöneticileri ile bile yayın süresi için kavga ediyorsun. Sevgili başkan lütfen şikayeti bırakın. Bu halk Türkiye genelinde bize, Çiğli yerelinde de görevi size verdi. Vatandaşın refah ve huzuru için eş, dost, akraba ve partili kayırmayı bırakın halka hizmet edin. Belediyelerin en asli görevlerinden olan temizlik işlerini bile beceremiyorsunuz. Belediye bütçesi Çiğli halkının vergileri ile oluşan bir bütçedir. Çiğli CHP Meclis Üyelerinden ve Hasan Arslan’ın akrabalarından oluşan bir bütçedir. Çiğli halkı size bu görevi ahlaklı bir şekilde yönetmeniz için verdi. Belediye Başkanlık makamı ağlama duvarı değildir. Şikayeti bırakın çalışmaya bakın! Artık yalanlarınız boyunuzu aşmış durumda. Kusura bakmayın ama bu kadar iş bilmezliğinizi savunmanız ve paraları har vurup harman savurmanız karşısında size söyleyeceğimiz bir tek söz kaldı “Atma Hasan, din kardeşiyiz”. Bizim gerçekleştirdiğimiz basın toplantımız ve bu açıklamalarımız daha buzdağının ancak görünen kısmıdır.”dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı

 Elle tutulur bir hizmetleri yok

Belediye Başkanı Arslan’ın Çiğli halkına fayda sağlayacak nitelikte bir icraat sergilemediğini dile getiren Çiğli Belediyesi’nin AK Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya ise, “2 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Hasan Arslan beyin Çiğli’ye kazandırdığı kayda değer ve vatandaşa yarar sağlayacak nitelikte bir eserinin bulunmuyor. Çiğli’mize yapılan 3 farklı işinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına rağmen reklamını tek başına kendisi yapmış gibi gösteren Çiğli Belediye Başkanı’nı Çiğli halkı adına kınıyorum ve soruyorum: Sayın Belediye Başkanı, Çiğli Belediyesi olarak ilçemize ne hizmet yaptınız? Bize yalnızca Çiğli Belediyesi’nce gerçekleştirilen işleri sıralayabilir misiniz? Yaptığınız işler ile ilgili bizim elimizden tutup gezdirmenize gerek yok. çiğli kamuoyunun ve bizim bilgimiz dahilinde olan Kapalı Spor Salonu (Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla), Organize Kavşağı’nda yer alan Park (Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla) yapımına yaklaşık 200.000.000 TL para harcandı. Bunun dışında Belediye’nin asli hizmetleri arasında yer alan yol asfaltlama, park ve bahçelerin bakımı ve sosyal hizmetlerin dışında yapmış olduğunuz vizyon taşıyan bir eseriniz var mıdır?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.