ATATÜRK FOÇADA SAYGI ÖZLEM VE MİNNETLE ANILDI

ATATÜRK FOÇADA SAYGI ÖZLEM VE MİNNETLE ANILDI
  • 10 Kasım 2021 08:12

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83.yılında İzmir’in Foça İlçesi’nde saygı, özlem ve minnetle anıldı. Saat 09.05’te tüm ilçede sirenler çaldı. Bayraklar yarıya indirildi. Tören ve etkinliklerle anma programı gün boyu sürecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk tören 08.45’te başladı. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Şentürk’ünde yer aldığı törene belediye meclis üyeleri, siyasi partiletrin ilçe başkanları, STK temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler, garnizonda görevli her rütbeden askerler ile her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakamlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Belediye Başkanlığı’nın yanısıra bu yıl ki anmada siyasi partiler ve STK’ları’da Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Çelenk sunumunun ardından ilçe genelinde çalan sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler ve vatandaşlar tören sonrası anıta çiçekler bıraktılar.

Anma töreni Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen, içeriğinde oratoryo, şiirler ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan programla devam ediyor.  Kültür Merkezi sergi holünde ise ressam Hamza Saykan’ın Atatürk fotoğraflarından değişik tekniklerle resimlediği ve “Geldikleri Gibi Giderler” adını verdiği 90 tabloluk resim sergisi açıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.