Asansörler MMO’ya Emanet

Asansörler MMO’ya Emanet
  • 10 Ocak 2016 12:43

İzmir’in merkez ilçesi Konak’taki asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri uzman ellere emanet edildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın tarafından imzalanan işbirliği protokolü ile ilçe sınırları içinde kalan yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında düzenlenen törende konuşan MMO Şube Sekreteri Melih Yalçın, asansörlerin bakım ve kontrollerini kamusal bir denetim olarak gördüklerini belirterek, “Türkiye genelindeki asansörlerin yüzde 50’sini oda olarak biz denetliyoruz. Konak Belediyesi’ne de bizimle işbirliğine giderek, birlikte çalışma yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

KAMU GÜVENİLİRLİĞİ ÖN PLANDA TUTULDU

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ilçe genelindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini MMO İzmir Şubesi’ne emanet etmenin güvenini yaşadıklarını belirterek, “Günümüz kent yaşamının getirdiği ihtiyaçlar nedeniyle yüksek katlı binalarda yaşıyoruz. Bu nedenle asansörler artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı asansörlerde hizmet alması, kontrolleri iyi yapılmış asansörleri kullanması bizler için önemli. Çıkan yönetmeliğe de dayanarak biz de ilçemizdeki mevcut asansörlerin kontrolünü, güvenilirliği bir kamu kurumu niteliğinde olan Makine Mühendisleri Odası’na emanet ettik. Bu yapılan iş aynı zamanda kamusal bir görev de. Kamusal bir görevi yine kamusal bir sorumluluk taşıyan Oda ile birlikte yapmanın güvenini yaşıyoruz” diye konuştu. Vatandaşlardan asansör bakım ve kontrollerini ihmal etmemelerini de isteyen Başkan Pekdaş, “Tüm hemşerilerimizden asansör bakımlarını ve kontrollerini yetkili olan Makine Mühendisleri Odası’na yaptırmalarını, piyasanın insafına bırakmamalarını istiyorum. Bizlerin can güvenliği açısından asansörlerin bakımının ve güvenilirliğinin Oda tarafından denetlenmesi önemlidir. Vatandaşlarımızın bu konuda bize yardımcı olacağına ve bu çalışmanın da Konaklı hemşerilerimize en iyi hizmeti sunma adına başarılı bir sonuç ortaya koyacağına inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN YARISINI MMO DENETLİYOR

Konak Belediyesi ile MMO İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol ile ilçe sınırları içerisindeki yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri kamu kurumu niteliğinde olan MMO İzmir Şubesi tarafından yürütülecek. Kontroller Asansör Kontrol Merkezi (AKM) bünyesinde görevli 20 personel tarafından gerçekleştirilecek. Bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri geçtiğimiz yıl kabul edilen kanunla birlikte belediyelerin görevleri arasına eklenmişti. Türkiye genelindeki asansörlerin yaklaşık yüzde 50’si MMO personeli tarafından kontrol ediliyor

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.