Antalya’da köprü çöktü, ağaçlar devrildi, dalga boyu 3 metreyi aştı!

Antalya’da köprü çöktü, ağaçlar devrildi, dalga boyu 3 metreyi aştı!
  • 7 Aralık 2021 12:23

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Antalya’da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oldu. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışın yaşandığı bugün, Antalya’da şiddetli fırtına meydana geldi. Fırtına nedeniyle dalgaların boyu 3 metreyi aştı, ağaçlar söküldü. Konyaaltı’ndaki köprü yapımı esnasında geçici olarak ulaşım sağlanması amacıyla kurulan köprü ve yan yol, sel sularının altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, günün ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş dışında), İç Anadolu (Sivas dışında) ile Batı Karadeniz’in (Sinop dışında) yağmur ve Sağanak, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya’nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli, Muğla, Antalya çevreleri, İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçeleri, Balıkesir’in batı kıyıları ile Isparta’nın güney, Burdur’un doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve Fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Antalya'da köprü çöktü, ağaçlar devrildi, dalga boyu 3 metreyi aştı!

Ayrıca yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya’nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli, Muğla, Antalya çevreleri, İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçeleri, Balıkesir’in batı kıyıları ile Isparta’nın güney, Burdur’un doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji 35 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: Amatör spor altın çağını yaşayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.