Anonymous Endişesi

Anonymous Endişesi
  • 29 Aralık 2015 12:44

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)Meclisi 2016 yılı son toplantısına Wikilealks skandalı, hacker grubu Anonymous ve Star Wars filmi damgasını vurdu. Meclis toplantısına konuk olan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin sanayicilere e-tebligat, e-vergi konusunda bilgi verdi. Vergi konusunda soruları yanıtladı. Meclis üyesi Nedim Ambar Engin’e “Vergi tahakkuku ve tahsilatının artık elektronik ortamda yapacaksınız. Ancak, dünyada yaşanan Wikileaks belgeleri skandalı ve Rusya’yla son dönemde kamu kuruluşlarına Anonymous tarafından yapılan siber saldırılar var. Vergiyle ilgili elektronik ortama alınacak bu bilgilerin hacklendiği takdirde birçok sıkıntı yaratacağı endişesi taşımıyor musunuz? Sorusu yöneltti.

Vergi Dairesi Başkanı Engin, elektronik ortamda yapılacak işlerin arşivlenmesinin farklı ortamda yapılacağını söyledi. Engin, “Yazılımcılar gerekli güvenliği sağlamakta. Bugüne kadar saldırı nedeniyle herhangi bir bilginin mahremiyetiyle ilgili sorun yaşanmadı. Son günlerde yaşadığımız siber saldırının yarattığı sistemdeki ağırlık nedeniyle işlemlerde yavaşlık oldu. Demirden korkanının trene binmeyeceği söylenir. Günümüz dünyasında manuel ortamda kalırsak mükelleflerin hızına yetişemeyiz. Dünyanın hızına yetişemeyiz. Gerekli güvenliğin sağlandığını düşünüyorum” dedi.

Toplana vergiyle ilgili bilgi de veren Engin, İzmir’in 8 milyar tahsilatla vergi gelirlerinde Türkiye’nin yüzde 11.11’ini tahsil ettiğini söyledi. İzmir’in diğer illere göre vergisini daha düzgün ödediğini belirten Engin, ” Bu üniter devletin bir gereğidir. Gelişmiş bölgeler, gelişmemiş bölgelerden daha fazla vergi vermektedir ” dedi. Engin, 2016 ile yürürlüğe girecek yeni sistemleri hakkında sunum gerçekleştirdi

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise yaptığı konuşmada 2015 yılını değerlendirdi. 2015 yılını tek kelimeyle özetinin ‘belirsizlik’ olduğunu belirten Yorgancılar, “Yıl içinde bir sürü belirsizlikle karşılaştık. Karşımıza FED çıktı, Rusya ile ne olacağı konusunda bir belirsizlikler var. Öncelikle bu belirsizliklerin son bulması lazım. Ama belirli olan bir şey var. Biz 2015 sonunda hala şehit veren, polisin askerin vatandaşların öldüğü bir yılı geride bıraktık. Bu olaylara vesile olanlar, bu olayların maşalarının artık devletin gücünü görerek bu faaliyetlere son vermeli” dedi. Yorgancılar, Türkiye’nin 2016 yılında koşmak zorunda olduğunu söyledi. Jeopolitik risklerin ve seçimlerin gölgesinde geçen 2015 yılının ardından, 2016 yılına daha programlı girilmesini sağlayan eylem planlarının hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Yorgancılar ” Aksi takdirde bırakınız koşmayı, jeopolitik risklerimizden dolayı düşmeden yürümek bile büyük başarı sayılacaktır. O nedenle gerek siyasi, gerek güvenlik ve gerekse ekonomik anlamda; 2016’nın siyasetin çözüm ürettiği bir yıl olmasını ve yeniden pozitif ayrışan bir ülke olmayı gönülden diliyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Partili Çankırı 4 İlde Seçim Karnesini Değerlendirdi

OBAMA VE STAR WARS’I ÖRNEK GÖSTERDİ
EBSO Başkanı Yorgancılar Türkiye’de büyüme rakamlarının artması için üretimin yanı sıra pazarlama politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan ve tüm dünya piyasalarında gişe ve ürün satışlarını alt üst eden Star Wars filmini örnek gösteren Yorgancılar, ABD Başkanı Barack Obama’nın basın toplantısında “Yalnızca üç soru alacağım. Çünkü Star Wars’ı izlemeye gideceğim” dediğini hatırlattı. Yorgancılar, “Bizim ilerlememiz lazım. Eskiden üretmek çok zordu. Bugün Türkiye için üretmek kolay ama satmak, reklamını yapmak, pazarlamak daha zor duruma geldi. Bakın Star Wars filmine 4 milyar dolar harcandı. Ama Obama’nın yaptığı bu reklam, o yatırımın sonunda bütün dünyanın buna para harcaması ve o harcamaların Amerika’ya geri dönüşünü düşünün. Bu iş ülkede bu tip projelerde bütün kesimler tarafından kabul edilmesi gereken bir proje” dedi.

Meclis EBSO 2016 faaliyet raporu ve 2016 bütçesini oyladı. EBSO bütçesi 11 milyon 500 bin TL tutarındaki bütçe oy birliği ile kabul edildi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.