ANLATTILAR ROMAN OLDU

ANLATTILAR ROMAN OLDU
  • 1 Mart 2016 10:08

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Platformu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret etti. Platform sözcüsü  Mehdi Bıkmaz, Emeklilikte yaşa takılanların verdiği mücadelenin, artık roman olacağını söyledi .

Emeklilikte yaşa takılanlar, sorunlarının çözümüne destek istemek için CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. EYT platformunun sözcüsü Mehdi Bıkmaz, İl Başkanı Alaattin Yüksel’in, milletvekili ve genel başkan yardımcısı olduğu dönemde kendilerine çok büyük destek verdiğini belirterek, şunları söyledi.

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Çok uzun süredir emeklilik hakkımız için mücadele ediyoruz. Özel sektörde 160 bin, devlet memuru olarak çalışan yaklaşık 250 bin kişi yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyor. İşe girdiğimiz zaman bize sunulan haklarımız sonradan yapılan düzenlemelerle maalesef elimizden alındı.  Son yapılan genel seçimlerden önce, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Sayın Süleyman Soylu’ nun “Emeklilikte yaşa takılanlar çok önemli bir sorun. İktidara geldikten sonra bu sorunu hemen çözmeliyiz” şeklinde beyanatı var. Şimdi bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Sayın Alaattin Yüksel’den de bu yolda, Milletvekilleri aracılığıyla bizlere mecliste destek vermesi için istekte bulunmaya geldik. Bugüne kadar hiç eksik etmediği yardımları içinde, ayrıca teşekkür ediyoruz.

ANLATTILAR ROMAN OLDU

YAŞADIKLARIMIZ KİTAP OLUYOR

EYT Platform  sözcüsü Mehdi Bıkmaz, Bu yolda büyük çaba harcadıklarını, bu çabaların yakında bir kitap haline getirileceğini, söyledi. Bıkmaz “EYT’lilerin uğradıkları haksızlık, verdikleri mücadele ve çekilen sıkıntılar öylesine büyük ve dikkat çekici ki, bu mücadelemiz kitap haline geliyor.  Derdimiz, sıkıntımız gerçekten çok büyük. Öyle ki , “Anlatsak roman olur” sözü doğru oldu. Yani tam anlamıyla yaşadıklarımız kitap oluyor. Yazar Erdinç Ozan yaşadıklarımızı, çalışmalarımızı, mücadelemizi bir kitapta toplayarak, önümüzdeki günlerde yayınlayacak” dedi.

Platforma bağlı,  Derneğin İzmir Sekreteri Ahmet  Çetin’de, kendilerinin  25 yıl, 5 bin gün ve 43 yaş üzerinden emekli olmak şartıyla işe alındıklarını. Sadece, devletin kendilerine  verdiği sözü tutmasını haklarının teslim edilmesini beklediklerini , Sözleşmelerinin fesih edilmesinin de, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

YÜKSEL, SOSYAL DEVLET OLSAYDI…

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel EYT’ nin sorunlarını yakından bildiği ve çözümü için her dönem çalıştığını belirterek,l şunları kaydetti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu

Uzun süredir haklarınız için mücadele veriyorsunuz, bende hem eylemlerinize katılarak, hem sorunlarınızı meclis gündemine taşıyarak yanınızda oldum. Primlerinizi ödemiş, devletin koyduğu çalışma süresini doldurmuş ,ama emekli olamamış yüz binlerce insanımız var. Üstelik hem haklarını alamıyor, hem de yaşları ilerlediği için iş bulamıyorlar. Devlet sosyal bir devlet olsaydı bu sorun yaşanmaz, çoktan bir çözüm bulunurdu. İşte biz CHP olarak bunun için Aile sigortasını getirmek istedik. Böylece kimse mağdur olmayacak, devlet vatandaşının hakkına, sağlığına, işine tam anlamıyla sahip çıkacaktı. Sizin konunuza, hangi açıdan bakılırsa bakılsın haklısınız. Bu mücadelenizde sizlere desteğimizin devam edeceğine söz veriyorum .

Alaattin Yüksel, iktidara gelir gelmez ilk işlerinden birinin, Siyasi Ahlak Yasasını çıkarmak olacağını belirterek , “Seçimden önce verilen tüm vaatlerin yerine getirilmesinin sağlanacağını, siyasilerinde seçimler öncesi  yapamayacakları işlerin sözünü vermekten  kaçınacaklarını”  ifade etti.

ANLATTILAR ROMAN OLDU

Ziyaret sonunda  Yüksel’e ,  kendisinin platforma destek vermek için katıldığı eylemin fotoğrafının bulunduğu, bir plaket sunuldu

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.