“Amasız, Fakatsız Karşıyız”

“Amasız, Fakatsız Karşıyız”
  • 16 Temmuz 2016 07:08

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Yönetimi, İl başkanlığında açıklama gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir grup tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan Darbe girişimi hakkında açıklama yapan Başkan Yüksel, Demokratik ve Laik Türkiye Cumhuriyeti olarak bir tehlikeyi savuşturduk dedi.

Darbe girişimini gerçekleştiren grubu maceracı olarak tanımlayan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ” Darbe girişimi sırasında sivil ve kolluk kuvvetlerimizden 90 şehit verdik. Ulusumuzun başı sağolsun. Darbe girişiminde bulunanlardan da 100’ün üzerinde kişinin öldüğünü de haberini aldık. Önümüzdeki günlerde herşey daha çok netlik kazanacak. Dün akşam hep birlikte başta siyasi partiler olmak üzere vatandaşlarımızla emniyetiyle, medyasıyla, gazetecisiyle, milletvekillerimizle bütün ulus bu maceracı darbe girişimine karşı bir bütün olmuştur. Bu dabreyi hep birlikte savuşturduk. Türkiye darbelerden çok çekmiştir. Geçmişte Türkiye’de nerede yapıldıysa ülkeyi karanlığa sürüklenmiştir. Bu darbede başarılı olsaydı ilk yapacakları şey demokrasinin beşiği olan partilerimize geleceklerdi. Geçmiş dönemlerdi ki darbelerde her zaman ülkeyi geriye götürmüştür.”

Darbelerin ülkeleri gerilettiğinin altını çizen Yüksel;” CHP olarak her zaman bu darbelere karşı çıktık. Her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunduk demokrasiyi savunduk, hukuku savunduk. Nerden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın CHP olarak  amasız fakatsız bu darbeye karşı çıktığımızı dile getiriyoruz” dedi.

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik mesajı veren Yüksel;”Bugün bu yaşananların yeni gerginliklere yeni ayrımlaşmalara yeni nefretlere yol açmamasını diliyoruz. Gün özgürlük demokrasi günüdür. Gün omuz omuza dayanışma birlik ve beraberlik günüdür. “dedi.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  GARANTİ TUTSA DA TUTMASA DA HAZİNEDEN DOLAR AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.