Altıok’tan Madımak’ın yıldönümünde acil çağrı!

Altıok’tan Madımak’ın yıldönümünde acil çağrı!
  • 2 Temmuz 2016 10:49

Babası şair Metin Altıok’un da aralarında bulunduğu 35 insanın 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilmiş olmalarının 23. yıldönümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, IŞİD’in Alevi köylerini fişleme belgelerinin çıkması üzerine yeni katliamlar yaşanmaması için acil çağrıda bulundu.

IŞİD Alevi köylerini fişledi!

Gaziantep’te IŞİD hücresinde ele geçirilen belgelerde IŞİD’in çok sayıda Alevi köyünü fişlediği, Alevi kurumların adres ve telefon bilgilerini topladığı, Alevi bölgelerinin nüfus ve demografisine dair makaleler incelediği, 103 kişinin katledildiği Ankara katliamının tamamlanan iddianamesinde yer almıştı. CHP’li Zeynep Altıok iddianamede yer alan IŞİD’in Alevileri fişlediği belgeleri Meclis gündemine taşıdı ve hükümete gerekli önlemleri alması uyarıda bulundu.

“Açıkça Alevilere yönelik katliam tehdidi”

“Alevi toplumunun belleğinde derin acılar ve travmalarla yer edinmiş kanlı Sivas Katliamı’nın 23. yıldönümünde, dünyanın en vahşi terör örgütü IŞİD’in Gaziantep yapılanmasından Alevi köyleri, dernekleri, cemevleri, ÇYDD ve ADD’lerin adresleri, kiliselerin isimleri ve adresleri gibi bilgilerin çıkmış olması son derece ürkütücüdür” diyen Altıok, “Bu açıkça Alevi’lere yönelik bir katliam tehlikesidir.” şeklinde konuştu.

Toplumsal barış, ortak yaşam zarar görür

Suriye savaşı üzerinden AKP ile IŞİD ve diğer selefi örgütler arasında gri bir ilişkinin varlığının yaygın bir biçimde kabul edilmiş olduğu vurgusunda bulunan Zeynep Altıok: “Bu durumun Alevi toplumunu kaygılandırdığını, orta ve uzun vadede toplumsal barışa, bir arada yaşama iradesine, ortak vatan duygusuna zarar vereceğini” söyledi.

Canlı bombalarla 279 insan öldü, 1553 insan yaralandı

Türkiye’de Temmuz 2o15 Suruç katliamından bugüne güvenlik zaafiyetleri sonucu patlatılan bombalarla 279 insanın katledildiğini, 1553 insanın yaralandığını hatırlatan CHP’li Altıok, yaralı kurtulan yurttaşların tamamının ağır bir travmanın etkisi altında olduğunu ve ruh sağlıklarının ciddi şekilde hırpalandığını belirtti. Türkiye’nin yeni katliamlara karşı psikolojik eşiğinin düştüğünü ifade eden Zeynep Altıok, “Alevi toplumu için artık son noktaya gelinmiştir” dedi.

“Hükümet acilen gerekli güvenlik önlemlerini almalı”

Kahramanmaraş ve Sivas’ta özellikle Alevi toplumunun yoğun yaşadığı bölgelere mülteci kamplarının yapılmasının Alevi toplumu için ciddi endişe kaynağı olduğunu ve bu durumu da soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıdığını hatırlatan Altıok; İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yanıtlaması istemiyle “Belgelerde adı geçen köy, vakıf, dernek, cemevi ve kiliselerde gerekli güvenlik önlemleri alınmış mıdır?” sorusunu yöneltti. IŞİD’in Gaziantep yapılanması ile ilişkili ve şu an dışarıda olan tek bir kişinin bile büyük felaketlere yol açabileceğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok: “Sivas Katliamı’nın 23. yıldönümünde yeni Sivaslar olmaması için hükümet acilen üzerine düşeni görevi yapmalı, gerekli güvenlik önlemlerini almalıdır” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.