Altay 102 Yaşında

Altay 102 Yaşında
  • 20 Ocak 2016 08:36

İzmir köklü spor kulüplerinden Altay, 102. kuruluş yıldönümünü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen balo ile kutladı. Geçmişten günümüze kulüpte görev alan başkan ve yöneticiler ile sporcuların da katıldığı gecede, siyah beyazlıların coşkusuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ortak oldu. Kulübe verdiği destekler nedeniyle Altay Başkanı Cihangir Marmara’nın elinden teşekkür plaketi alan Başkan Kocaoğlu, Türk futbolunun tarihinde yer etmiş başarılara sahip Altay Spor Kulübü’nün, bugünkü durumunun kulübün büyüklüğünü gölgelemeyeceğini belirterek, “3. Lig’de de olsa Altay ulu bir çınar ve büyük bir camiadır. Yönetimi üstlenen sağlıklı ellerde çok kısa zamanda eski başarılarını yakalayacağına inanıyorum” dedi.

Altay 102 Yaşında

Alsancak için yeni formül

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak Stadı’nın yıkılması nedeniyle zor günler geçiren Altaylıları sevindirecek bir girişimde bulunduklarını da açıkladı. Stadın üzerinde bulunduğu 4 bin 239 m² Belediye arazisinin tahsisi için muvafakat kararı alarak Bakanlığa gönderdiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, asıl dileğinin ise yanındaki kamu arazilerinin de dahil edilmesiyle burada daha büyük bir stat projesinin gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi. Söz konusu arazinin de eklenmesiyle Alsancak Stadı’nın bulunduğu yere 25-30 bin seyirci kapasiteli yeni bir şehir stadı inşa edilmesi konusundaki taleplerini Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine ilettiğini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Gerekli incelemeleri yapıyorlar. Eğer teknik anlamda da bir engel yoksa böyle bir proje üzerinde çalışacaklarını söylediler” diye konuştu.

Altay 102 Yaşında

Torun Kocaoğlu’na Altay zıbını

Altay Spor Kulübü Başkanı Cihangir Marmara, kulübe verdiği destekler nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür plaketi sunarken, Başkan’ın geçtiğimiz hafta dünyaya gelen minik torunu Eliz’i de unutmadı. Marmara, kulüp camiası adına Altay kulübünün arması ve renklerini taşıyan bir zıbın hediye etti.

Altay’ı yeniden ayağa kaldırmak için mücadele ettiklerini dile getiren Cihangir Marmara, Başkan Kocaoğlu’nun kendilerine her türlü desteği verdiğini söyledi. Alsancak Stadı’nın yeniden kazanılmasının şampiyonluklar kadar önemli olduğunu vurgulayan Marmara, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun bu konuda da elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade etti.

Altay Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ise Altay’ın Türk futbol tarihine mal olmuş bir kimliğe sahip olduğunu belirterek, Atatürk’ün siyah beyazlı kulübe olan ilgisini tarihi anekdotlar eşliğinde anlattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.