Akşener’in danışması açıkladı

Akşener’in danışması açıkladı
  • 23 Temmuz 2018 14:11

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

Kültür eski Bakanı, İyi Parti kurucusu ve  Meral Akşener’in danışmanı Suat Çağlayan, Meral Akşener’in aldığı kurultay kararını ve ardından ‘aday olmayacağım’ sözlerini Gazete Ege’ye değerlendirdi.  Çağlayan, ‘Meral Hanım bu tavrıyla Türkiye’ye mesaj veriyor” diye konuştu.

Çağlayan, Akşener’in kuruştay çıkışıyla elini daha da güçlendireceğini bu sözlerle dile getirdi: “Bir defa öncelikle delege onun aday olmamasına engel olacaktır. Delegelerin tamamı onu istiyor çünkü. Oy birliği ile sayın Akşener geri dönecektir ve Akşener’in yaşanan sıkıntılar olmuştur.  Bu sıkıntıların bazıları ülke politikasının getirdiği sıkıntılardır.  Seçimde yaşanan sıkıntılardır. Bunlara bağlı olarak yapılan bazı eleştiriler vardır. Ancak şöyle bir gerçek var. Partilerde şöyle bir kural vardır. Krizler iyi yönetilirse partileri çok güçlü hale getirir. Sanıyorum sayın Genel Başkan çok dirayetli bir politikacıdır. Bu süreci çok iyi yöneterek, elini çok daha iyi güçlendirecek, partinin elini kamuoyu önünde daha da güçlendirerek ,saygınlığı yüksek hale gelecektir diye düşünüyorum. Elini güçlendirecektir.”

Akşener'in danışması açıkladı

“Akşener, Türkiye’ye mesaj veriyor”

Akşener’in birçok partiye örnek olacak bir davranış sergilediğini dile getiren danışmanı Çağlayan, “Bu çok demokratik bir harekettir bunlar. Keşke insanlar önce ayrılsalar daha sonra delegenin zorlamasıyla seçilseler. Başka partilerde böyle yapabilse keşke. Ben aday olmayacağım diyor. Başka partiler,  mesela A partisi İyi Parti dışında konuşulan partilerden bahsedeyim. Genel Başkanı ayrıldı ve ‘ben aday olmayacağım’ dedi. Ama delegelerin hepsi bir araya gelerek yüzde 90’nı yüzde 100’ü biz sizi istiyoruz diyor. Ne kadar demokratik bir hareket olurdu. Ama bunu ilk kez Meral Hanım yapıyor. Türkiye’ye mesaj veriyor. Aynı zamanda demokrasi hareketi bu. Delegelerin bir başkası çıkar da yüzde 40’ı gitsin,  b  şahsını desteklemiş olsun. Meral Hanım bu durumda kendini hiçbir zaman illa da oraya oturacağım diye tutturmaz o zaman. Delegelerin yüzde 51’ni beklemez o zaman. Ama delegelerin yüzde yüzü neredeyse, mutlaka birkaç kişi çıkacaktır. Yüzde 90 üzerinde bir delege imzasıyla aday gösterilecektir. Bu demokrasinin göstergesidir ve demokrasimize de örnektir” diye konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Çiçek Anneleri Unutmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.