İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Konya’da miting yaptı. Akşener, “450 milyar dolar borç, 70 milyar dolar özelleştirme, 2 trilyon dolar vergi. Siz bu parayı ne yaptınız” şeklinde konuştu.

Akşener seçildiği takdirde ilk fırsatta şeker fabrikalarına ilişkin özelleştirme ihalelerini iptal edeceğini ifade etti.

Akşener’in konuşmasından satır başları;

Dolar gidiyor. Demek ki bunların parası dolarda ki hepsi elini ovuşturuyor. Sonra dönüp diyorlar ki bizim dolarla işimiz yok. Nasıl olmasın, her şey zamlanırsa nasıl dolarla işimiz yok bizim. Yandaş zengin ederken, Türkiye ekonomisinin içine tükürdünüz.

24 Haziran’da herşey düzelecekmiş. Şimdi niye düzeltmiyorsun. 16 yıldır hep mağdur. Hukuk vatandaş içindir adalet vatandaş içindir ama adaleti eğer tesis etmezseniz o ülke çürür, millet zora düşer yatırım kalkar. Herkes kendi adaletini kendi oluşturmaya çalışır. Ekonominin merkezinde adalet ve güven vardır.

Konya’da organize sanayide 935 işçinin çıkarıldığını duydum. Şeker fabrikalarını sattılar. 14 şeker arazisini satışa çıkardılar kupon arazisi için. Buradan satın alanları uyarıyorum. Allah nasip ederse 25’inde bu satışları iptal edeceğim. Dediler ki zarar ediyor. Sarayın 13 günlük masrafı bütün şeker fabrikalarının bir yıllık zararına eşit.