“AKP’nin yoksul kesimden beslenen bir siyaset anlayışı var”

“AKP’nin yoksul kesimden beslenen bir siyaset anlayışı var”
  • 12 Haziran 2018 14:27

Hazırlayan: Selcan Şerifaki

CHP İzmir il başkanı Avukat Deniz Yücel, Abdullah Polat’ın hazırlayıp sunduğu Radyo Romantik Türk’te yayınlanan ‘Manşet’ programına konuk oldu. 21 Haziran’da İzmir’deki büyük Muharrem İnce mitingi hazırlığında olduklarını dile getiren Yücel, Ak Parti’nin yönetim politikalarını; “AKP iktidara geldiğinden beri yaptıkları ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor. Yoksul kesimden beslenen bir siyaset anlayışı var” diyerek eleştirdi.

GÜNDOĞDU’DA 2 MİLYON KİŞİ HEDEFİ

21 Haziran’da partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Gündoğdu’da yapacağı mitinge hazırlandıklarını dile getiren Yücel,  “Mitinge geniş bir katılım olması için çalışmalarımıza başladık. Seçimden 3 gün önce düzenlenecek bir miting. Tüm İzmirlileri siyasi görüşü ne olursa olsun bekliyoruz,  ilçe örgütlerimiz hazırlıklarını yapıyorlar. O gün bir demokrasi şöleni olması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Gündoğdu’da 1 saat sürecek mitingimiz. Bizim 1 milyon hedefimiz vardı. Muharrem bey, çıtayı yükseltti. 2 milyon kişiyi ağırlamak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Muharrem ince parti rozetini çıkardı. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım dedi. Türkiye’nin de buna ihtiyacı var. O nedenle tüm İzmirlileri bekliyoruz” diye konuştu.

EN KÖTÜ İHTİMALLE 16 MİLLETVEKİLİ

Seçim tahmini yapmaktan kaçınan Yücel, İnce’ye her geçen gün ilgi ve alakanın arttığını dile getirerek;  “Şu anda tahmin yapmak çok mümkün değil. Muharrem İnce İzmir’de 2 bölgede, 7 ilçemizi ziyaret etti. Gün geçtikçe İnce’ye olumlu geri dönüşler artıyor. Yaptığımız bir tahmin doğru olmayacak. Değişebilir milletvekili tahmini. İlk defa yaşanacak bir seçim. Baraj söz konusu değil. Yani geçmişte örneği olmayan bir seçim. Ama partimizin alacağı oy konusunda öngörümüz var. Asuman Güven’den aldığımız bayrağı daha ileri ve yukarılara taşımak için çabalıyoruz. En kötü ihtimalle vekil konusunda 8’de 8 diye bir tahminimiz var” dedi.

SAMİMİ OLMAK LAZIM

Millet ittifakındaki çatlak seslere de değinen İl Başkanı Yücel, “Siyasette samimi olmak lazım. ‘Tek adam yönetimine son vereceğiz’ diyorsak manevra yapmak doğru olmaz. Muharrem İnce’nin aday olması AKP’nin oyununu bozdu. Bizim amacımız hedefimiz tek. Bu ülkede yeniden demokrasiyi inşa etmek. Daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye inşa etmek. O nedenle ‘Muharrem İnce Erdoğan’a karşı savaşamaz’ sözü doğru değil. Samimi olmak lazım” açıklamasında bulundu.

KOCAOĞLU, KENTİN ŞEHR-İ EMİNİ’DİR

Yücel, Ak Partili vekil adaylarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden siyaset yapmasını bu sözlerle eleştirdi: “Kocaoğlu’nun İzmir’e 14 yıldır çok değerli hizmetleri var. İlçe belediyelerine hiç ayrım gözetmeden hizmet ediyor.  Ayrımcılık eleştiri gelmesin diye diğer belediyelere daha fazla hizmet getiren bir belediye başkanımız. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu İzmir’de önemli bir figür, İzmirlilerin inandığı güvendiği şehrin emin kişisidir. Kocaoğlu’nu yıpratma çalışmaları bazı arkadaşlarımızda önemli bir yer tutuyor. Kendilerini onu eleştirerek basamak yapmak ya da bu şekilde siyasette yer edineceklerini gibi bir düşüncede olduklarını görüyorum. Bu söylemlerinin içini dolduramıyorlar. Yerel seçimlere yönelik yatırım”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

ROMAN VEKİL HAMLESİ

CHP’li vekil Özcan Purcu’nun karşısına koyulan Ak Parti Milletvekili adayı Cemal Bekle ile ilgili soruya Yücel, Ak Parti’nin yoksul kesimden beslenen bir siyaset anlayışı olduğunun altını çizerek; “Roman vatandaşlarımız bugüne kadar göz ardı edilmişle,  hangi ilçede olursa olsun yaşadıkları ev, gelir durumları açısından gerçekten dezavantajlı diyebileceğimiz bir kesim. Kendilerinin içinden bir vekil gördükleri zaman sahip çıkmak istiyorlar. Fakat Purcu, Türkiye’nin tek roman milletvekili. Roman vatandaşların haklarını CHP’nin parti politikaları doğrultusunda koruyarak, tüm çabayı gösteriyor. AKP iktidara geldiğinden beri yaptıkları ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. Yoksul kesimden beslenen bir siyaset anlayışı var. Roman vatandaşlarımızın çözümleri üretmeye yönelik değil bunlardan beslenen bir siyaset anlayışı gütmeye yönelik hareketler var o yüzden roman vatandaşların duyarlı davranacaklarını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Genel siyasetteki millet ittifakının İzmir’de de sandık güvenliğini korumak için sürdürdüklerini dile getiren Başkan, “Geçtiğimiz haftalarda İyi Parti, Saadet Partisi  ve Demokrat Parti il başkanlarıyla bir toplantı yaptık. İttifak konusunda genel merkez çalışma yapıyor. Bizim önceliğimiz sandıklara ve oylara sahip çıkmak. Millet ittifakı dışında hangi parti olursa olsun tüm sandıklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun CHP Türkiye’nin en köklü, en örgütlü siyasi partisi. Her sandıkta birer asil birer yedek ve birer müşahit görevlimiz olacak. Herhangi bir hukuka ayrılık konusunda şikâyet edilmesi konusunda birer avukat görevlendiriyoruz. Bizim burada altını çizdiğim gibi hangi parti olursa olsun tek gayemiz demokratik bir seçim olması” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ KEK HALKIN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıraathanelerde bedava kek ve çay vaadini komik bulduğunu dile getiren Yücel, sözlerini şöyle noktaladı: “Ücretsiz kek, Türk milletinin aklını zekâsını hafife almaktır. Kahvehane kültürüne hitap etmek istemiş cumhurbaşkanı ama biz eğiten eğitilen bir toplum yaratmak istiyoruz.  Eğitim sistemiyle ne kadar oynadığını dikkate aldığımızda okumasını sorgulamasını, belli bir kültür seviyesine gelmesini amaçlanmamaktadır bunu görüyoruz.  Bu söz kahvehane kültürünü seven vatandaşlarımızı hedef alıyor ama bunu hedef alması gerçekten komik. Bu sözler halkın aklını ,hafife alması alay etmesidir”

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.