Akıllı binada geri sayım sürüyor

Akıllı binada geri sayım sürüyor
  • 4 Nisan 2016 09:25

Bayraklı Belediyesi’nin Altınyol üzerinde yapımı devam eden hizmeti binası inşaatında sona yaklaşıldı. Hizmet Binasının dış cephe kompozit ve cam giydirme çalışmaları yüzde 75’i geçerken içeride de granit, fayans ve seramik çalışmaları ile altyapı, elektrik ve mekanik çalışmaları tamamen bitti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bir aksilik olmazsa yaz sonu yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Bayraklı Belediyesi’nin tüm birimlerini bir araya toplayacak olan hizmet binası inşaatı için geri sayım sürüyor. Otobüs, metro ve vapur iskelesi gibi ulaşım akslarının hemen yakınında bulunan hizmet binasının altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı, ince işlere geçildi. Tüm binanın dışını kapatan kompozit ve cam giydirmede çalışmalar yüzde 75’i bitti. Elektrik ve mekanik gibi tüm altyapı işlemlerinin tamamlandığı hizmet binasında asansör ve klima montajları devam ediyor. Granit, fayans ve seramik çalışmaları zemin kat hariç yapıldı. Asma tavan çalışması biten katlarda elektrik, armatür ve ses düzeni montajına başlandı. Odalarda alçı sıvalar biterken astar ve birinci kat boyaları da vuruldu.

Akıllı binada geri sayım sürüyor

AKILLI BİNADA YOK YOK!

Dış cephe Türkiye’nin en büyük cam üreticisinin lisanslı camları ile kaplandı. Bu cam sayesinde 4 mevsim ısı kaybı en aza indirilecek, dışarıdaki gürültü içeri girmeyecek. Işığı en iyi şekilde içeri alan cam sistemi ile elektrik tasarrufu da sağlanacak. Meclis salonu üst düzey mikrofon, ses ve görüntü sistemleri ile donatılacak. Aynı katta siyasi partilere özel grup salonları da bulunacak. Öte yandan binanın giriş katında bulunacak güvenlik, danışma ve üst katında yer alan meclis salonu ile gelir birimi vezneleri için çalışmalar tamamlandı

ARIZA OLSA BİLE…

Akıllı binanın olmazsa olmazı internet için de özel çalışmalar yapılıyor. Kurulacak sistem odası ile tüm bina yedekli server sistemi ile çalışacak. Bir server da arıza yaşansa dahi binadaki sistem çalışacak. Böylece çalışmalar kesintisiz sürdürülebilecek. Binadaki tüm güvenlik kameraları HD ip kamera olacak. Binaya ip telefon santrali kurulacak. Görüşmeler internet üzerinden yapılacak. Bu sistemde telefon faturası olamadığı için büyük tasarruf sağlanacak. Akıllı telefonlara indirilen uygulama ile hizmet binası dışında bile olsanız dahili numara ile size ulaşılabilecek. Aynı şekilde cep telefonlarındaki uygulama ile binada bulunan bir yetkilinin dahili telefonu çevrilerek internet üzerinden görüşme yapılabilecek. Aynı sistem görüntülü telefon altyapısı ile de çalışacak. İnternet hızı 100 megabit olarak kullanılacak. Tüm binada access point ile wifi hizmeti sunulacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

 

BAŞKAN KARABAĞ SÜREKLİ BİLGİ ALIYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, binada sık sık incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi alıyor. Başkan Karabağ, geçmişte yaşanan aksiliklere karşın hizmet binası inşaatında önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, “Arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyor. Bir aksilik olmazsa yaz sonunda yeni binamıza taşınmış olacağız. Gerçek özel bir bina olacak. Bayraklılı hemşerilerimin rahatlıkla ulaşabileceği bin noktada bu binamızı yapıyoruz. Akıllı bir bina olacak. Her türlü teknoloji burada kullanılacak. Geri sayım sürüyor. Bayraklımıza yakışan bir bina olacak” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.