AK Partili Sürekli ‘Dost’ kurultayda!

AK Partili Sürekli ‘Dost’ kurultayda!
  • 15 Nisan 2016 10:28

AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Üyesi Av. Kerem Ali Sürekli,  Bulgaristan’da Türklerin Kurmuş olduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi’nin ilk kurultayına katıldı.
DOST Partisi’nin yapılan kurultayında Lütfü Mestan seçilirken, kurultaya AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, AK Parti Milletvekilleri Azizi Babuşcu ve Hakan Çavuşoğlu katıldı.

Sürekli, DOST Partisi’nin NATO ve AB yanlısı demokratik bir parti olacağına işaret ederek, “DOST Partisi başta Türklerin olmak üzere Bulgaristan’da yaşayan diğer tüm azınlıkların haklarını savunacaktır. DOST Partisi Bulgaristan’ nın geleceğine ve istikrarına olumlu katkı sağlayacağına inancım tamdır ”diye konuştu.

Sürekli şöyle konuştu: “Parti programımızda yer aldığı gibi, Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerdeki haklarının daha fazla korunması için çaba sarf edecek, gerek o ülkelerde gerekse Türkiye’de karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması için mevcut mekanizmaları daha etkin biçimde işletecek, gerekirse yeni mekanizmalar oluşturacaktır. Bu nedenle sadece Bulgaristan’da değil tüm dünyada yaşayan Türklerin ve soydaşlarımızın daima arkasındayız. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız, Türkiye ile Bulgaristan arasında bir köprüdür. Soydaşlarımızın, Bulgaristan’da eşit vatandaş olarak her zaman huzur içinde yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Balkanlarda barış ve istikrarın egemen olması hem Bulgaristan’ nın hem Türkiye’nin hem de bütün Balkan ülkelerinin geleceği, huzuru açsından çok önemlidir”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.