AK Partili Sürekli Bayraklı Hastanesi için tarih verdi!

AK Partili Sürekli Bayraklı Hastanesi için tarih verdi!
  • 7 Mayıs 2016 12:30

AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Üyesi Av.Kerem Ali Sürekli, Bayraklı’ ya yapılacak şehir hastanesinde herhangi bir gecikmenin olmadığını, 2018 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Sürekli, “Zor kısmı atlattık. Üst kullanım hakkı sözleşmesi için son aşamaya gelindi. Bundan sonra işlemler daha hızlı ilerleyecek” dedi.

Yap İşlet Devret modeliyle Bayraklı Şehir Hastanesi’nin ihale edildiğine dikkat çeken Sürekli, “Bayraklı Şehir Hastanesi yap işlet devret modeli ile bittiği tarihten itibaren yüklenici firma 25 yıl işletecek. Bu yüzden firma bir an önce bitmesi için var gücüyle çalışıyor. Gecikme ne bizim işimize; ne de firmanın işine gelmez” diye konuştu.

Sürekli şöyle konuştu: “2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi bittiği zaman İzmir’in; hatta bölgenin önemli bir açığını kapatacak. Otobanın hemen yanında olması nedeniyle, özellikle Manisa ve Aydın illerimize de önemli katkı sağlayacak. İzmir’deki hastanelerimizde odalarda kalan hasta sayısı azalacak. Hastalarımıza daha kaliteli hizmet sunacağız.”

Hastanenin mimari kesin projesinin tamamlandığını ifade eden Sürekli, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde gelinen son durumu şöyle özetledi: “Üst Hakkı İşlemleri devam etmektedir. Bayraklı İlçe Belediye Meclisi ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “uygundur” kararları alınarak sözü edilen 62 hektarlık alanın imar yönünden Sağlık Bakanlığı taleplerine uygun olarak Sağlık Tesis alanına dönüştürülmesi sağlanmıştır.  Yüklenici tarafından planlanan hafriyatın yaklaşık 5 metre derinliğe kadar yapılması işleminin yaklaşık 4-5 Aylık bir süreye tekabül edeceği öngörülmektedir.  Kampüs Alanı için 35 MV enerji müsaadesi alınması hususunda GEDİZ A.Ş.’ye; Doğalgaz için ise İzmir Gaz’a gerekli müracaatlar yapılmıştır”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.