AK Partili Kırkpınar Bayraklı’yı kapı kapı geziyor

AK Partili Kırkpınar Bayraklı’yı kapı kapı geziyor
  • 17 Şubat 2024 10:33

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, hane ziyaretleri yaparak vatandaşları dinledi. Özellikle dezavantajlı mahallelerin belediye hizmetlerinden yoksun bırakıldığını kaydeden Kırkpınar, “Hizmetsizlik uyuşturucu illetine zemin hazırlıyor” diyerek, Bayraklılı genç ve çocuklar için spor kompleksi sözü verdi.

Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar sahadan ayrılmıyor. Esnaf, dernek, muhtar, STK ziyaretleri yapan Kırkpınar ilçede kadın, genç ve çocuklarla bir araya geliyor. Kırkpınar, gündüz yaptığı saha çalışmalarının ardından da akşamları Bayraklılı vatandaşlara hane ziyaretleri gerçekleştirerek özellikle dezavantajlı mahalle sakinlerinin evlerinde sorun ve talepleri dinliyor, projelerini anlatıyor.

Spor ve sanat talebi

 

Geçtiğimiz yıllarda AK Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı görevini de yapan Kırkpınar’a aileler uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin korkularını anlatarak, çocuklarının spora yönlendirilmesi talebinde bulundu. Aileler, belediyenin bu konuyla ilgili hizmetler yapmasını arzu ettiklerini ilettiler.

Hizmetsizlik uyuşturucu illetine zemin hazırlıyor

 

Kırkpınar, Bayraklı’nın dezavantajlı mahallelerine götürülmeyen belediye hizmetlerinin ve kentsel dönüşüm eksikliğinin uyuşturucu tehlikesine zemin hazırladığını vurguladı.

Aileleri dinleyen Kırkpınar, “Gençlik Kolları Başkanlığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Platformu olarak, bu illetin önüne geçmek için, gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucudan korumak ve kurtarmak için birçok program yaptık. İzmir genelinde uyuşturucunun yoğun kullanıldığı 40’ın üzerinde mahalle belirledik. Yaptığımız tespit çalışmasının ardından 30 binin üzerinde genç kardeşimizi Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda ağırladık. Onlara ücretsiz birçok farklı dalda spor faaliyetleri ve imkânları sunduk. Bu gösterim spor festivali tadında oldu. Ardından da gençlerimizin gönlü hangi spor dalına kaydıysa, o gencimizi o spor dalına ücretsiz olarak kaydettik. Çünkü spor bu işin panzehridir.” dedi.

 

Spor tesisleri açısından merkez konuma geleceğiz

 

Belediye Başkan adayı Kırkpınar, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de bu konuda çalışma yapmak için hazır. Her birinin içerisinde futbol ve basketbol sahaları, açık/kapalı yüzme havuzu, kütüphanesi olan 5 farklı spor kompleksi yapacak ödeneklerinin hazır olduğunu bildiriyorlar. Ancak belediye yetkilileri seçim öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu kompleksleri yapmalarını uygun görmemişler. Çünkü bu durumun seçimde kendilerine dezavantaj sağlayacağını ifade etmişler. Halbuki tüm bunların bir siyasi partinin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir yatırımı olduğunu belirtmiş olmalarına rağmen mesafe alamamışlar. Biz 31 Mart’ı geride bırakalım, bir taraftan bakanlığın bu yatırımlarını ilçemize kazandırmanın önünü açacağız, bir taraftan da belediye olarak yapacağımız spor tesisleri açısından merkez konuma geleceğiz” şeklinde belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay çocuklara resim yarışması ödüllerini verdi: Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

 

 En büyük projelerimizden biri olacak

 

Kırkpınar konuşmasında ayrıca şunları da ekledi: “Ergenlik çağındaki bir çocuğun kendi ilgi alanına göre bir hobi edinmesi sağlıklı büyümenin önemli unsurlarındandır. Aksi takdirde kötü alışkanlıklara veya uyuşturucuya kurban gidebiliyor. Biz sporun yanı sıra sanat ve kültür merkezlerimizi de aktif hale getireceğiz. Gençlerimizi, çocuklarımızı ya sanata ya da spora yönlendirmeliyiz. Spor faaliyetlerine gidip gelen genç kötü alışkanlıklardan da uzak duracak. Bizim en büyük proje alanlarımızdan biri bu olacak.”

 

Bayraklılı müzisyenlere destek sözü

 

Öte yandan Bayraklı’da Müzisyenler Derneğini de ziyaret eden Kırkpınar, “Bayraklı’da 250’nin üzerinde ses ve enstrüman sanatçımız var. Müzisyenlerimiz için de çalışmalar yaparak destek olacağız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.