AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!

AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!
  • 3 Temmuz 2016 10:46

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’da Genç Yıldız Amatör Spor Kulübü’nün düzenlediği iftara katıldı, kulübün hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Halen amatör ligde bulunan Torbalıspor’da bir dönem kulüp başkanlığı yapan, amatör futbol takımlarında forma giyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, camianın içinden gelen birisi olması nedeniyle kulüplerin sorunları ve sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade ederek, “Çocuklarımızı sokağın olumsuz etkilerinden kurtarıp, onlara sporun yanında iyi ahlakı ve güzel insan olmayı da öğreten amatör spor kulüplerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yıllarca amatör kulüplerde gerek futbolcu, gerek yönetici olarak ter dökmüş bir kardeşinizim. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi ve güzel yetiştirirsek, üzerinde yaşadığımız bu cennet vatan çok daha güzel bir hale gelir. Sporun birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Bu anlamda amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, ülkemiz için faydalı işler yapan amatör spor gönüllülerinin yanında olunması hepimizin görevidir. Bu bir parti meselesi değil, hepimizin ortak meselesidir. İktidarı ve muhalefeti ile genel iktidarı ve yerel iktidarı ile el ele verip amatör spor kulüplerimizin daha fazla desteklenmesinin yollarını aramalıyız” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZ İZMİR İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEKTİR
Karabağlar Genç Yıldız Amatör Spor Kulübü’nün Çamlık’ta düzenlediği, yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programında konuşan Mahmut Atilla Kaya, yerel yönetimlere amatör spor kulüplerine daha fazla destekte bulunmaları çağrısını yaptı. Büyükşehir Yasası’nda yapılan düzenlemeyle birlikte, belediyelerin amatör spor kulüplerine destekte bulunabilmelerinin önünün açıldığını hatırlatan Kaya, “Yerel yönetimlerin elinde hiçbir engel yok. Yasalar bunun için uygun, amatör spor kulüplerine rahatlıkla destekte bulunabilirler. Tabi bazı desteklerin olduğunu biliyoruz ancak bunlar yeterli seviyede değil. İzmir’de amatör spor kulüplerinin daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Ben buradan İzmir’deki yerel yönetimlere, belediyelere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık Başbakanımız İzmirli, kendisi de spora ve spor kulüplerine her zaman büyük desteklerde bulunmuş birisi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın söz konusu İzmir olduğunda, söz konusu İzmir’in sporu, İzmir’in gençleri olduğunda bütün imkanları seferber edeceğini biliyoruz. Belediyeler bize yer göstersin, hükümet olarak tesisleri biz yapalım. Kazanan İzmir’in sporu olsun, İzmir’in kulüpleri olsun. Yerel yönetimlerden bu konuda bize gelecek önerilere ve destek taleplerine sonuna kadar açık olduğumuzun bilinmesini istiyorum” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, programın ardından Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte Limontepe’ye giderek, spor tesisi için ayrılan mülkiyeti hazineye ait bir arsada incelemelerde bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.