AK Partili Demirkaya’dan Rapora Şerh

AK Partili Demirkaya’dan Rapora Şerh
  • 8 Nisan 2016 13:18

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Belediyelerin yasal olarak yıllık harcamalarını incelemek üzere belediye meclis üyeleri içinden seçilen isimlerden oluşan komisyonlar görevlerini tamamladı. Çiğli Belediyesi’nde birisi AK Partili, dördü CHP’li Meclis Üyesinden oluşan beş kişilik denetim komisyonu raporunu sundu.

CHP’li Hüseyin Gündüz, Haluk Özgür, Halis Alkan, Meltem Ergün raporda harcamalara dikkat edilmesi yönünde bilgi notu sunarken, denetim komisyonundan AK Partili Mesut Demirkaya muhalefet şerhi koydu. Ayrıca raporda piyasa fiyatlarının çok üstünde alımlarda ödeme yapıldığının da altı çizildi.

Raporda öne çıkan maddelerden biride yapılan gezilerin taşıma giderleri oldu. Çiğli Şirince arası 104 km iken otobüs başına 2926 TL ödenirken Çiğli Balıkesir arası 198 km iken Şirince’ye yapılan gezide olduğu gibi yine 2926 TL ödenmesi oldu.

Rapordaki madde şöyle;

-Çiğli Belediyesi’nin Selçuk Şirince Köyü’ne düzenlediği gezi için 15 adet otobüs tutulduğu, her birine ise 2926 TL ödeme yapıldığı için toplam belediye kasasından 43 bin TL para çıktığı tespit edilmiştir. Çiğli ile Şirince arasının 100 kilometre olduğu düşünüldüğünde piyasa şartlarına göre bu paraların çok yüksek rakamlar olduğu açıkça görülecektir.  Yine belediye Çiğli-Balıkesir/Burhaniye’ye yaptığı otobüs seferi için aynı miktarı ödemiştir.

AK Partili Demirkaya'dan Rapora Şerh

AK Partili Demirkaya'dan Rapora Şerh

Dikkat çeken maddelerden bir diğeri ise çiçek, çim tohumu ve gübre alımı oldu. Raporlarda 69 bin TL gider ile alınan tohumların alındığı adres ve faturanın kesildiği adres uyum göstermedi.

Rapordaki Madde şöyle;

-Belediye 69 bin TL ödeme yaparak 1470 kasa çiçek ve çim tohumu almıştır. Ayrıca alınan gübreyi veren şirketin adresi Tire, faturanın kesildiği adres ise Bayındır olarak kayıtlara geçmiştir.

AK Partili Demirkaya'dan Rapora Şerh

AK Partili Mesut Demirkaya’nın raporda dikkat çektiği diğer maddelerse şöyle;

-Raporda, yemek ihalesi ile ilgili ayrıntılı bilgilere de yer verildi. Buna göre yıllık 241 kişi için 254 gün 61 bin 226 öğün yemek bedeli olarak 1 milyon 736 bin TL para ödendiği vurgulandı. İhale karşılığı para ile öğün hesaplandığında sadece bir öğün yemek için şirkete 28 TL para ödendiği belirtildi.

-Eski Belediye binası 4. Kat Eğitim ve Kurs Merkezi’ne mutfak kantin ve pişirme atölyesi, davlumbaz ile havalandırma işi temini için 48 bin TL para ödendiği tespit edilmiştir. Bu iş geçen yıl da aynı yerde, aynı şekilde yaptırılmıştır.

-Belediye ÇİBEL Şirketi’ne tanesi 2 bin 650 TL’den 9 adet tabela yaptırıldığı ödenen KDV dahil 28 bin TL’nin nerelerde kullanıldığı, tabelaların ölçüsünün ne olduğu bulunamamıştır. Yine başka bir firmadan 25 bin TL ödenerek alınan branda afişlerin ne amaçla kullanıldığı tespit edilememiştir.

– Belediyenin aynı firmadan 5 bin 800 TL’ye temizlik malzemesi aldığı, daha sonra 19 bin 558 TL’ye de aynı firmadan bilgisayar malzemesi alındığı belirlenmiş, bu firmanın temizlik mi yoksa bilgisayar işi yapan bir firma mı olduğu bilinmemektedir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZSU Genel Müdürlüğü’nde bayrak değişimi

-Belediyenin 33 bin TL ödeyerek alım yaptığı çelik sarmal kepenklerin nerelerde kullanıldığının tespit edilememiştir.

-Belediye ÇİBEL Şirketi’nden 58 bin TL ödenerek 72 bin hektar İNSEKTİSİT böcek ilacı alınmış, bu bahsi geçen alınan Çiğli’nin toplam alanının kaç katı büyüklüğünde olduğu hesaplanamamıştır.

-Belediye pencere camı için ödediği 1357 TL’lik paranın 1 metrekaresine 138 TL ödeme yapmıştır.

-Yapılan 52 bin TL ödeme ile alındığı belirtilen arabalı hidrolik kriko,  atölye presi, lastik taşıma arabası, boru bükme arabası ve zincirli çektirme malzemelerinin kullanıldığı araçların bakımlarının dışarıda yaptırıldığı belirlenmiş, bu malzemelerin ise neden alındığı açıklanamamıştır.

-Belediye şirketi ÇİBEL tarafından tanesi 11 TL’den 888 torba çimento alınmış, aynı çimento başka bir firmadan torbası ise 22 TL’ye alınmıştır. İki firma arasında yüzde 100 oranında fark vardır.

-Belediye 100 adet elektrik panosu için tanesi 442 TL’den 44 bin TL ödeme yapmıştır.

-ÇİBEL Şirketi’nden 45 bin TL ödenerek 3 ton endüstriyel boya, 1,5 ton tiner, 4,5 ton ise akıcı, yanıcı ve patlayıcı madde niteliğinde malzeme alınmıştır. Bu malzemeler atölyelerde çalışanlar için büyük risk taşımaktadır.

-Belediyenin 19 bin TL fatura keserek ‘muhtelif semtlerden taşıma’ karşılığı olarak gösterdiği işleri yapan firmanın adresi Manisa’da bir yazıhane çıkmıştır.

-Belediye toplam 1085 adet sefer karşılığı 44 bin TL ödeme yapmıştır fakat bu seferlerin nerelere yapıldığı belirtilmemiştir.

-Belediye 114 bin metrekare alanda ot biçme işi için 56 bin TL para öderken işleri yapanlarla ilgili puantaj ve kişilerin kimler olduğu bildirilmemiştir. SGK kayıtlarında da görünmeyen bu çalışma sisteminde ilgili firma gösterilen adresinde de bulunamamıştır.  Yine belediye başka bir ödeme yapmak suretiyle 100 bin metrekare alan için 56 bin TL harcama yapmıştır. Bunların da SGK ve puantaj kayıtları bulunmamaktadır. Belediye ayrıca ot biçme işini personelle yaptırmak için para öderken diğer yandan ot tırpanı alımı için 10 bin TL harcama yapmıştır.

-Belediye 26 bin TL ödeme yaparak Çiğli Atasanayi’nde faaliyet gösteren oto döşeme firmasına lastik kaplama ve halı kaplama işi yaptırmıştır. Bu firmanın bu işi yapıp yapmadığı da tespit edilememiştir.

-Belediyenin yollarda kullanmak üzere aldığı hız kesici kasis malzemeleri için Ankara’dan bir firmanın teklif verdiği, diğer firmaların ise Kayseri firması olduğu belirlenmiştir. Firmanın, Kayseri’deki alt firmaları nasıl bulduğu tespit edilememiştir. Ayrıca başka bir doğrudan temin alımda İstanbul ve Ankara firmaları alt alta sıralanmıştır. Personelin o illerden nasıl teklif aldığı belirtilmemiştir.

-Belediye 56 bin TL ödeyerek aldığı kauçuk malzemelerin hangi parklarda kullanıldığını, 55 bin TL ödeyerek aldığı 23 ton profil-lama ve demir malzemenin nerelerde kullanıldığını ispatlayamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.