AK Partili Çankırı’dan Organ ve Doku Bağışı Açıklaması

 AK Partili Çankırı’dan Organ ve Doku Bağışı Açıklaması
  • 3 Kasım 2023 11:16

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Organ ve Doku Bağışı Haftası’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada bağış konusunda toplum olarak hassasiyet göstermenin önemine dikkat çekti. Çankırı; “ Yeni bir hayat için geleceği aydınlatmak için organlarımızı bağışlayalım hayat kurtaralım” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturması amacıyla kutlanan ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ kapsamında yazılı açıklamada bulundu. Çankırı AK Parti hükümetleri ile Türkiye’nin sağlıkta değişim ve dönüşüm yaşadığını, atılan adımların bilim ve teknolojiye uygun, modern tıbbın gerekliliklerine göre tüm ihtiyaçların karşılanabilir olması niteliğinde ilerleme kaydettiğini hatırlattı.  Çankırı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından birisidir. Ancak gün geçtikçe tıp alanındaki her türlü teknolojik yenilik bakanlığımız ve hekimlerimizce takip edilerek başarıyla uygulanmaktadır. Organ bağışı aynı zamanda toplum olarak birbirimizin ihtiyaçlarına çare aramak ve yanıt vermektir. Çünkü bağışlanan bir organla hayata tutunan nice gönüllerin mutluluğuna tanık olmak paha biçilemez niteliktedir.  Bir insanın yaşamına devam ettirebilmek adına sorumluluk bilincinde olmak, bu misyonla hareket etmek aynı zamanda birlik ve bütünlüğün de sembolüdür. Toplumun sürekliliği sağlıklı bireylerle sağlanır. Dolayısıyla toplumu oluşturan bireylerin ruhsal, bedensel ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali içinde olmalarını sağlamak en temel hedeflerimiz arasındadır. Bu yüzdendir ki sağılığın birbirine dayalı fiziksel, psikolojik ve toplumsal yönlerinin bilinci ile hareket ederek ülkemizi artık marka haline dönüşen şehir  hastaneleri ile en üst konforu sağlayan konuma ulaşmıştır.  Mukaddes kitabımız da gibi bir kişinin hayatını kurtarmanın bütün insanların hayatını kurtarmak gibi büyük bir iyilik olduğunu belirtmekte ve muhtaçlara yardım etmeyi emretmektedir. Yeni bir hayat için geleceği aydınlatmak için organlarımızı bağışlayalım hayat kurtaralım.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK BELEDİYESİ ATALIK TOHUMLARDAN ÜRETTİĞİ FİDELERİ HALKLA BULUŞTURDU
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.