AK Parti’den Bornova taşınmazlarının satışına tepki

AK Parti’den Bornova taşınmazlarının satışına tepki
  • 5 Haziran 2024 14:19

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Sait Tatlı, “Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek Bornova Belediyesi’ne ait taşınmazların satılması kabul edilemez” dedi.

Bornova Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Bornova Belediyesi’ne ait taşınmazların satışı konusu damga vurdu.

AK Parti Meclis Grubu, Belediye Başkanı Ekşi’nin, “Kasamızda para var ama yarın neyle karışılacağımızın garantisi yok. Ben hayatım boyunca özelleştirmelere karşı oldum ama yatırım için ihtiyacımız olursa taşınmazları açık ihale ile satacağız” açıklamasına tepki gösterdi.

YATIRIMLAR BİTTİ DE Mİ SATIŞ YAPIYORSUNUZ

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Sait Tatlı, konunun gündeme gelmesine tepki gösterdi. Tatlı, “Gelir bütçesine 2 milyar gider bütçesine baktığımızda 2 milyar 256 milyon TL’lik bir gider bütçesi düzenlenmiş. Gider bütçesinde kamulaştırma için 24 milyon TL, fen işlerinin kalemleri için yaklaşık 164 milyon TL, park-bahçeler için de 17 buçuk milyon TL bir sermaye ayrıldığını görüyoruz. Şimdi tüm rakamlara baktığımızda 2024 yılı için toplam 216 milyon TL’lik bir yatırım görülüyor. Şimdi samimiyetle soruyorum: Siz 216 milyon TL’lik yatırımı tamamladınız da mı bu arsa satışına geçtiniz? Bütçeniz de yatırımdan dolayı bittiği için mi böyle bir yol tercih ettiniz?” diye konuştu.

SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN BAŞKANLAR OLSAYDI….

Tatlı, bazı taşınmazların Kemalpaşa’da olmasının gerekçe gösterilmesini de eleştirerek, “Bize cevap olarak söylediğiniz ise Kemalpaşa ilçesinde olmaları. Kemalpaşa ilçesinde olmasının bize ne gibi bir zararı var? Önceki dönemlerde sizin gibi düşünen belediye başkanlarımız olsaydı, bugün bu mallarımız da olmamış olacaktı. Sadece bu beş tanesi değil, bu ay önümüze gelen ve gelecek ay görüşülecek olan 26 arsa var. Önümüze tasarruf tedbirlerini sürüyorsunuz. Tasarruf tedbirlerinde araç kiralamalarının kısıtlanması, bina kiralama, yapım ve alımı işinin durdurulması, kurumdan emekli olarak insan sayısı kadar işe alınması, günlük gazete alınmaması gibi maddeler var. Biz taşınmazların kiralama yöntemiyle mülkiyetimizde kalmasının sağlanacağını ve ayrıca gelir de sağlayacağını düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

BELEDİYE SAHİP ÇIKMIYOR

Tatlı, belediye taşınmazların da işgalin olmasının gerekçe gösterilemeyeceğini kaydederek, “Bu durum zaten belediyenin taşınmazlarına karşı gerekli hassasiyeti ortaya koymadığını göstermektedir. Yine ilçe dışı taşınmazlar da belediyemizin zenginliğidir. Farklı belediyelerin de farklı illerde aldığı mülkiyetler olabiliyor. Tam tersi bu belediyemizin gücüdür. Bu anlayışı kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova'da Geleneksel Aşure Günü buluşması

Mecliste yapılan oylamada Belediye Başkanı Eşki’ye CHP grubunun oylarıyla satış yapma yetkisi verildi. AK Parti Grubu konu ile ilgili ret oyu kullandı.

ÜCRET TARİFELERİNE YAPILAN ZAMLAR

Mecliste tartışılan konulardan biri de belediye ücret tariflerine gelecek zamlar oldu. AK Parti’li Tatlı, bazı kalemlerde 20 kat artış olduğunun altını çizerek, “Beş ay önce zaten yapılan ücret güncellemeleri vardı. Şimdi bir daha zam yapıyoruz ve uçuk fiyatlar isteniyor. Örneğin bir lokantadan istenen ruhsat ücreti 6 bin TL iken şimdi 50 bin TL teklif ediliyor. 8 bin TL olan bir kahvehane için 20 bin TL isteniyor. Bu rakamlarla biz nasıl esnafın yanında oluyoruz” dedi.

CHP’li Cem Arıkan da, konunun bürokratlar tarafından incelendiğini ve TÜİK verilerine göre var olan enflasyon oranı dikkate alınarak belirlendiğini kaydetti.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.