AK Parti’de Kardeş Belediye Harekatı

AK Parti’de Kardeş Belediye Harekatı
  • 17 Şubat 2016 13:03

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kardeş belediyeler buluşmasını İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıya  AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmit Belediye Başkanı Sn. Dr. Nevzat Doğan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu katıldı.

“İZMİR GERİYE GİDEN BİR İL”

Toplantıda konuşan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, “İzmir için çok önemli bir toplantı için bir araya geldik. Özellikle Büyükşehir Belediyesi AK Partili olmayan illerimizde yasaların boşlukları kötü niyetli kullanıldığında zorluklar yaşanıyor. Sınırdaki bir mahalle mesela mağdur olabiliyor. Şu belediye yapıyor bu belediye yapmıyor demiyorum, herkes kendini biliyor. İlçeye, mahalleye daha iyi hizmet vermek, AK Parti’nin belediyecilik anlayışını ortaya koymak istiyoruz. Denizli’ye gidin, Konya’ya gidin, 2 yıl sonra bir daha gidin gelişmeyi göreceksiniz. Ama İzmir’e bakın bir il geriye gider mi? Gidiyor. Bizden talep edilen her şeyi yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Biz hiçbir belediyeye ayrımcılık yapamayız çünkü o ilçeyi cezalandırmaktır bu. Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde herkesi AK Partili Belediye ile tanıştırmak” dedi.

AK Parti'de Kardeş Belediye Harekatı

“AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIMIZA SÖZ VERDİK”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasaki, “İzmir’e gelmemizin sebebi, belediye başkanı arkadaşlarımızla fikir alışverişinde ve katkıda bulunmak. Yıllar önce AK Parti olarak başlattığımız bir proje bu. Büyükşehir’den destek alamayan belediyelerimize destek almak amacımız. Dışlanmış ve hizmet alamayan belediyelere hizmet götürme mücadelesi içindeyiz. 7 belediyemiz var, onlara kardeşlik-ağabeylik yapacaklar. Burada yardımda sınır yok. Öncelikle istişare edecekler, araç, insan teknik ekip takviyesinde bulanacaklar. Bundan başka bir amacımız yok. AK Parti kurulalı çok olmadı ama belediyecilik tarihimiz daha eski. Birincisi belediyeler olarak hizmet belediyeciliği yapacağımıza söz verdik. Parti ayrıdır, ideoloji  ayrıdır, yerel yönetim çok ayrı. İkincisi mazeret üretmeyeceğiz, mazeret ararsan çok kimse de ağlamasın, para vardı, yoktu, bize destek verilmiyor diye. Kayseri’de deprem olduğunda deprem olmayan kendi belediyelerine aktarım yapıldı. Bakan demiyorum bakın, müdürler telefonlarımıza çıkmadı. Ayrımcılık yapmayacağımıza söz verdik. Yeter ki haklı olsun, herkesin işini yaptık. Din, dil, mezhep ayrımı yapmayacağız diye söz verdik. Yıllardır da bunu uyguluyoruz. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. 1 Allah’ın kulu da bunun tersini söyleyemez. Merhum Necmettin Erbakan’ın bir lafı vardı ‘İnan tekeden bile süt çıkarır’ diye. Yeter ki inanın” diye konuştu.

HDP’Lİ BELEDİYE ELEŞTİRİSİ

Genel Başkan Yardımcısı Özhasaki, konuşmasında HDP’li belediyelere de yüklendi. Özhasaki, “Biz bu fikirleri söylüyoruz ama böyle düşünmeyen belediye başkanlarımız var. Ellerine  geçen kaynakları hükümetten aldığı halde ilçelere harcamıyorlar. Özellikle HDP’li belediyeler var, gelirlerinin yüzde 90’ı hükümetten gittiği halde personeline yüzde 30’dan fazla veremeyeceği halde yüzde 70-80’ini personeline harcıyor. Personel alırken sınav yapıyorlar, soru şu; Bedel ödedin mi? Dağda insanın var mı? Bunlara sessiz kalamayız. Bunların önüne geçeceğiz” dedi.

Yasada ufak tefek aksaklıklar olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasaki, “Yeni çıkan yasa ile ufak tefek aksaklıklar oldu. Bu kötü niyete karşı ne yapılabilir? Tabi ki yaptırımlar olacak. Kasıtlı olarak hizmet etmeyen ve en kötüsü bunu teröre destek olarak kullanıyorsanız buna göz  yumamayız. Elbette ki önlemleri olacak.” diye sözlerine ekledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

AK Parti'de Kardeş Belediye Harekatı

“İZMİR HİÇ BEKLEDİĞİMİZ HALDE DEĞİL”

İzmir hakkında da konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasaki, İzmir’in jeolojik yapısından ve konumundan dolayı birçok avantajı olduğunun altını çizdi. Fakat bu avantajlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’i olması gereken yere taşıyamadığını belirten Özhasaki, “ İzmir’e gelecek olursak güzel bir il. Avantajlarına rağmen beklediğimiz gibi değil. Ama Türkiye’de belediyecilik gayet iyi ilerlerken, hiçbir avantajı olmayan kentler bile yükselişe geçmişken, İzmir hiç beklediğimiz bir halde değil. Çok güzel statlar, projeler yapılabilir. Arkadaşlarımızla istişare edip yardım etmek isteriz” dedi. Sözlerini ünlü bir düşünürün sözleri ile bitiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “ ‘Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufukları ile doğru orantılıdır’ Çok önemli bir söz ama hedefiniz başka ise partinize destek olmak için, kendi çıkarlarınız için o koltuklarda oturuyorsanız,  o hedefe de ulaşamaz, ilçeye eziyet edersiniz” dedi.

“7 BELEDİYEMİZLE FARK YARATTIK”

Toplantıda konuşan ev sahibi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bizler İzmir’de 7 belediye ile partimizi temsil etmeye çalışıyoruz. 2 yılı doldurmak üzereyiz. 7 belediyemiz ile farkımızı ortaya koyduk, hizmet odaklı çalışıyoruz. Bu hizmetleri sunarken siyasetin yerelde insan odaklı olduğunu basınla paylaşarak, bu kapsam içinde İzmir’deki belediyelerimizle fikir alışverişi sağlayacağımız bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İnşallah tüm 7 belediyemizi dolaşacağız. 5216 sayılı yasa ile hükümetimiz belediyeleri bir araya getirdi. Bütün koordinasyon için yeni haklar verildi. Büyükşehir Bütünlüğü için, çalışmaların hızlanması için bu kanuni değişiklik AK Parti’nin ne kadar detaycı olduğunu gösterdi. İnşallah en iyi sonucu elde edeceğiz. 4 milyon 336 bin sayılık nüfusu ile çok önemli bir sırada İzmir. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamış olduğu 35 projeden biri olan İstanbul yolu 2 yıla bitecek, Çandarlı Limanı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük limanı olacak, ihalesine çıkılacak yakında” dedi.

“BASİT SORUNLARI BİLE BİZE YIKIYORLAR”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmirlilerin sorunlarının da altını çizdi. Başkan Delican,  “İzmir’deki temel sorunlar neler dediğimizde İzmirliler ulaşım, alt yapı ve kentsel dönüşüm dedi. Bunları da ortadan kaldıracağız. Biliyorsunuz bir pazaryeri sorunu vardı. Sayın bakanımız bu konu için  Balçova viyadüklerinin altındaki yeri göstererek Pazar yeri sorununu da ortadan kaldır.  İzmir’’deki belediyeler kendi basit sorunlarını bile AK Partiye yıkıyorlar. 2019 Seçimlerinde İzmirlilerin nasıl yüzlerine bakacaklar, biz hizmetten kaçmıyoruz her zaman yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir yıllarca bize yetki devri yapmadınız dediler. 2013’te yetki verildiği halde bir çivi çakmadılar. Karabağlardaki kentsel dönüşüme de çözüm bulduk, yakında konutlar başlayacak ve Karabağların kentsel dönüşüm sorununu ortadan kaldırıyoruz il bank vasıtası ile 1 milyar TL harcanacak” diye konuştu.

“KENDİNE HAYRI OLMAYAN BELEDİYEYİ…”

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasaki, kardeş belediyelerin hangi kriterler göz önünde bulundurularak seçildiği sorusuna ise, “Durumlarına ve konumlarına göre eşleştirme yapıldı. Sonuçta kendine hayrı olmayan belediyeyi kardeş belediye seçecek değiliz” yanıtını verdi.

HANGİ BELEDİYE KİMİNLE KARDEŞ OLDU?

Torbalı Belediyesi – Ankara, Altındağ Belediyesi

Selçuk Belediyesi – Kocaeli, İzmit (Merkez) Belediyesi

Kınık Belediyesi – İstanbul, Zeytinburnu Belediyesi

Ödemiş Belediyesi – İstanbul, Fatih Belediyesi

Menderes Belediyesi – Konya, Selçuklu Belediyesi

Kemalpaşa Belediyesi – İstanbul, Bahçelievler Belediyesi

Kiraz Belediyesi – Kayseri, Melikgazi Belediyesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.