AK Parti ve CHP Menderes’te Tunç Başkana karşı birleşti

AK Parti ve CHP Menderes’te Tunç Başkana karşı birleşti
  • 19 Ağustos 2023 11:21

Gizem Çetinkol – Gazete Ege / Uzun süredir İzmir gündeminden düşmeyen Harmandalı çöp tesisinin kapatılması ile ilgili gündem gün geçtikçe kızışıyor. Tesisin kapanma zamanı yaklaştıkça Menderes ve Urla’ya yapılması planlanan çöp bertaraf tesisi, önce tüm kurumlardan onay aldı. Ardından da ÇED raporu aşamasında sekteye uğradı. Süreçte Gıda Tarım İl Müdürlüğü önce olumlu görüş sunmuş ardından fikrini değiştirmişti. ÇED raporu krizi de bu noktada başladı. Sorunun yıllardır çözülememesi ve 3 yıllık ÇED süresinin dolmasına sadece 5 gün kalması ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çağrılarını sıklaştırdı.

Menderes’de yapılması planlanan çöp tesisinin yapımı geciktikçe, İzmir’in bütçesine yük binmeye başladığını belirten Başkan Soyer, bu sorun çözülmedikçe her gün tırla kilometrelerce yol yapılarak çöpler başka tesislere taşınacağını hatırlatarak. Bunun yaklaşık maliyetinin yılda 108 milyonu bulacağının bilgisini de verdi.

AK PARTİLİ BAŞKAN İLE CHP’Lİ BAŞKAN İLK DEFA BİRLİK OLDU!
Bu israfın ortadan kaldırılması için sık sık konuyu gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in en büyük destekçisi Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar olmuştu. Kayalar Menderes’e yapılması planlanan tesisin çöp toplama alanı gibi düşünülmesinin yanlış olacağını belirtmiş buraya yapılması düşünülen tesisin çöp ayrıştırma ve enerji üreten bir alan haline geleceğinin altını çizmişti. Ancak İçişleri Bakanlığının başlattığı soruşturma kapsamında açığa alınan Mustafa Kayaların yerine vekil gelen ve kendini emanetçi olarak isimlendiren Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, Başkan Soyer’e destek çıkmadı. Hatta konuya ilişkin eleştiriler alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir darbe de CHP’li Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’dan geldi.

Başkan Vekili Özkan bir önceki dönem Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun tesise tüm Menderes’lilerin karşı olduğunu sadece Başkan Vekili ve 16 meclis üyesinin buna destek verdiğini gerekirse Menderes’te yaşayan 109 bin 983 kişi ile İzmir Meydanına yürüyeceklerini belirten bir açıklama yaptı.

AK Partili eski başkan Bülent Soylu’nun açıklamasının hemen ardından, aynı gün CHP’li Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan kendini aklamaya çalışır gibi jet hızında kendisininde karşı olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Ve “Menderesli hemşehrilerim bu tesisin ilçemize yapılmasına karşı. Yetkili kurumların itirazları ve ilçe halkının konuya olumsuz bakmasına rağmen yapılan açıklamalara bir anlam veremiyorum” ifadelerini kullanarak, Menderes’te anket yapılmasını talep etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çandarlı’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı

Bu açıklamaların ardından CHP İzmir koridorların da Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan’ın, bir önceki dönem Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu ile iş birliği içinde söylemlerinin dolaştığı iddia edildi. Bu iddialar göreve geldiği zaman AK Partili Bülent Soylu’ya seçim çalışması sırasında destek verdiği yönünde de ortaya atılmıştı.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.