Ak Parti İzmir’den Büyükşehir’e dev eleştiri: Becerisizlik…

Ak Parti İzmir’den Büyükşehir’e dev eleştiri: Becerisizlik…
  • 17 Temmuz 2023 11:54

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bugün bir basın toplantısı gerçekleştirerek ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraatları  ve çalışmalarına yönelik olarak eleştirilerini aktardılar. Dağ ve Saygılı’nın ortak açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

Ak Parti İzmir'den Büyükşehir'e dev eleştiri: Becerisizlik...

Bugün bir süredir şehrimizin gündeminde olan, Örnekköy‘de yapım aşaması sürdürülemeyen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili görüşlerimizi paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.Hepimizin malumu olduğu üzere İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından Örnekköy‘de iş insanlarının başını çektiği kooperatiflere devredilen, belediyenin denetleyici rol üstlendiği bir kentsel dönüşüm çalışması yapılmaktadır.

Bu kentsel dönüşüm çalışmasının şekli, yöntemi konusunda soru işaretleri olduğunu değişik defalar hem grup başkanvekilimiz hem il başkanımız ifade etmişlerdi. Ama ortaya çıkan son skandal, bu soru işaretlerinin çok ötesinde vahim bir tabloyu gözler önüne sermiştir ve bu tablo irdelenmesi gereken bir tablodur.

İzmir Büyükşehir belediyesi fenni mesulünde yürüyen bu süreçte mühendisler tarafından yapılan tespitte bu binalarda demir eksikliği ve hatalı beton kullanıldığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Karşıyaka belediyesi tarafından bu inşaatlar mühürlenmiştir. Sonrasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde buradan alınan numunelerde asgari değerlerin altında bir değerleme tespiti yapıldığı ifade edilmiştir.

Öncelikle, evi ve hayatıyla ilgili umudunu bu çalışmaya bağlayan hak sahipleri ve bu kooperatife üye olan insanlarımız bulunmaktadır. Hemşehrilerimizin inşaatların sağlamlığı hususunda kafalarında oluşan soru işaretlerinin giderilmesi elzemdir.

Adım atılması beklenen bu önemli konuyla ilgili bir geçiştirme politikası uygulandığını hem eylemlerden hem de söylemlerden gözlemliyoruz. Konu gündeme geldikten sonra özellikle bazı İzmir milletvekillerinin bu politikanın başını çekmesi manidardır. Bir CHP İzmir Milletvekili’nin ortaya çıkan tüm bilimsel ve teknik analizlere rağmen bu gerçekliğe Ivır zıvır işler” değerlendirmesi yapması, bir diğer milletvekilinin ise “Bunlar asparagas” şeklindeki açıklaması tarafımızca manidar ve abes karşılanmakta ve meselenin ciddiyetine yakışmamaktadır.  Bunun yanında CHP İzmir İl başkanı “benim alakam yok” diyerek bu işten sıyrılacağını düşünmüştür. Ancak kendisi kamuoyunun karşısına geçip, İzmir’de herkesin ifade ettiği “CHP İl başkanının kentsel dönüşüm için kurulan kooperatiflerin genel koordinasyonunu yürüttüğü” konusunda sessizliğini sürdürmektedir.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önce “Bu işi namuslu bürokratlarımız ortaya çıkardı” demesi ardından ise bu projede sorumluluğu olan Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kapatması, skandal ötesi bir durumdur. Bu işi yapan kişiler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğine, İzmir’in adına kara çalmaktadır. Çünkü burada hırsızlığı ortaya çıkaranların cezalandırılması gibi bir garabet vardır.

Buradan çok net bir şekilde söylüyorum; bu iş sizin sessizliğe bürünerek, “Bunlar asparagasdır” diyerek üzerini kapatabileceğiniz bir iş değildir. Eğer akıl hocalarınızın yönlendirmeleri sonrasında ciddi bir skandalla karşı karşıya kaldıysanız ve kendinizi çaresiz hissediyorsanız biz size yardımcı olmaya hazırız. Bu yardım ise sizin siyasi müttefikleriniz, iş ortaklarınız ya da akıl hocalarınız için değil, bu işe gönül ve emek vermiş, umut bağlamış yüzlerce insanımızın hatırınadır.

Tüm bunların yanı sıra, kooperatif kurulurken İzmir Ticaret Odası’nın öncü olması ve bu sıfatla güven tesis etmesi için yaptığı çalışmalar insanlarımızın bu projeye güvenmesine katkı sunmuştur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇADA PELİKANLAR  VATANDAŞLA DOST BALIKÇIYLA ARKADAŞ 

Bu skandal ortaya çıktıktan sonra her konuya bir şekilde müdahil olarak açıklama yapan meslek odalarının da sessizliğe bürünmesi bir başka sorgulanması gereken husustur. Burada mağdur edilen insanların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz detaylı bir çalışma yapmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi de gerek birlikte yola çıktığı iş insanlarının gerekse de odaların ve üniversitelerin desteğine başvurarak bu inşaatlarda çalışma yapmak mecburiyetindedir.

Konu yargıya intikal etmiştir biz de yargısal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. İdari soruşturma da açılmıştır ve bu soruşturmanın selameti önem arz etmektedir.

İzmir birkaç siyasetçinin, bürokratın ve iş insanıyım diye ortalıkta gezenlerin kendi siyasi ikballerini, ticari geleceklerini garanti altına almak için menfaat tesis ettiği bir şehir olmamıştır, olmayacaktır da.

Kıymetli Basın Mensupları,

Hükümetimizin önümüzdeki süreçte en önemli hedeflerinden biri; Kentsel Dönüşüm konusunda atılan adımları daha da artırmak ve yüzbinlerce deprem konutlarını hızlı bir şekilde bitirip depremzede vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmasını sağlamaktır. Özellikle TOKİ’nin şimdiye kadar yaptığı işlerde ne kadar düzgün ve kaliteli olduğuna asrın felaketinde hepimiz tanıklık ettik.

İsterdik ki son yıllarda yaşadığımız büyük acıların müsebbibi olan deprem meselesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi de aynı hassasiyeti gösterebilsin. Şehrimizin en büyük problemlerinden biri olan kentsel dönüşüm konusunda depremden önce ve sonra dişe dokunur hiçbir çalışma yapamayan Büyükşehir Belediyesi, beceriksizliğini telafi etmek yerine büyük bir skandalın üstünü örtmeye çalışmaktadır.

Bizler aynı acıların tekrar yaşanmaması için mücadele ederken, canımızı dişimize takarken ve en önemli gündemimiz deprem ile mücadele olmuşken Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin emini sıfatındaki belediye başkanı hala işin ciddiyetini kavrayamaktadır. İzmirlilerin canı Tunç Soyer ve arkadaşlarının biçtiği değer kadar ucuz değildir.

Değerli Arkadaşlar,

Bugün gündemimize aldığımız konunun muhatabı en başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir. Daha sonrasında bazı CHP milletvekilleri ve bazı Belediye Bürokratlarıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yaşanan skandaldaki tüm karanlık noktaları aydınlatmalıdır. İl Başkanı, Milletvekilleri ve bürokratların işin içinden sıyrılmaya çalışması beyhude bir çabadır. Takke düşmüş kel gözükmüştür. Şu net bir şekilde anlaşılmıştır ki CHP’lilerin gündemi İzmirlilerin canı değil kendi ceplerinin dolması, makam koltuklarının garanti altında olmasıdır.

Bizler bu işin takipçisi olacağız. Ülkemizin en önemli gündemi olan Kentsel Dönüşüm meselesinde hiçbir adım atamayan basiretsiz siyasetçiler yüzünden İzmir gibi tarihi, kültürel zenginliği olan ve eşsiz doğal güzelliklere sahip jeopolitik öneme haiz bir şehrin rant ve kirli ilişkilerle anılmasına izin vermeyeceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan ve müşterek bir akılla İzmir’i uçuruma sürüklediği iş ve siyasi müttefiklerinden, hata ve yanlışlarını basitleştirmek, pisliklerini halı altına süpürmek ve üstünü örtmeye çalışmak yerine akıllardaki soru işaretlerine cevaplar bekliyoruz. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki: Bu kadar ihmal ve hataların olduğu bir skandal da Karşıyaka Belediyesi’ne doğru ve net bir şekilde sorumluluklarını yerine getirdiği için teşekkür ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.