AK Parti İzmir’de ‘Sürekli’ dönemi başladı

AK Parti İzmir’de ‘Sürekli’ dönemi başladı
  • 18 Nisan 2019 12:22

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ 

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül, koltuğunu eski milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye bıraktı. İl Başkanlığı toplantı salonunda partililerinde katıldığı bir törenle göreve gelen Kerem Ali Sürekli, “Türkiye’de en çok oyunu arttıran illerden biriyiz. Cumhur ittifakının oyunu arttıran bir teşkilatız.Kaybetmemizin nedeni var. Belediyelerimiz düştü. Bunun teknik nedenleri var. Bunları açıklayabiliriz. Elimizdeki anketler şunu gösteriyordu 14 ilçede alabilrdik 4 seçimde olabilirdi. Olanda hayır vardır. 4 belediye aldık” dedi. Sürekli, vakit kaybetmeden 2024 seçimlerine başlayacaklarını dile getirdi.

Öte yandan İstanbul’daki yargı süreci devam ettiğini dile getiren Sürekli, Binali Yıldırım’ı İstanbul Belediye başkanı olarak görmek istediğini ifade etti. Sürekli İl Başkanı Deniz Yücel’in “birlikte çalışalım” teklifini de kabul etti.

Törene eski il başkankanları Ömer Cihad Akay, Bülent Delican, Ak Parti eski milletvekillerinden Nesrin Ulema, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, Yaşar Kırkpınar, Tuğrul Yemişçi, Ali Aşlık, İsmail Katmerci, Ak Parti’nin Kütahya Milletvekili İshak Gazel, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Cemal Bekle, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve il ve ilçe teşkilatı katıldı.AK Parti İzmir'de 'Sürekli' dönemi başladı

Aydın Şengül konuşmasından önemli detaylar: 

Şengül: “Dünyayı tanıdıkça yatağımızda yatamamaya başladık”
Biz yola çıktığımızda Ali Aşlık biz daha gençken bizi siyasete davet etti. O yola çıktığımızda ilk tanıdığım insanlardan biri Kerem Ali’ydi. Seçimleri sırtlayan bir ekiptik. Hayalleri olan saf temiz siyasetin ne olduğunu bilmeyen iddeallerinin peşinden koşan bir ekiptik. Kendimizi öyle bir kaptırdık ki gitmediğimiz belde köy ilçe kalmadı. sabahları başladık gece 1’lere kadar dışarıdaydık. Herhangi bir sitemimiz oktu. O zaman söyleselerdi il başkanı olcaksın asla inanmazdım. Çok sıkıntılar yaşadık. Baya mücadele ettik. Süreç içinde çok dayak yedik. Hayata bakış açımız değişti. DÜnyayı tanımaya başladık. Dünyayı tanıdıkça yatağımızda yatamamaya başladık. Biz böyle bir liderle olmaktan tarihe iz bırakmaktan son derece memnunum. Çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımız en iyi miras. Çocuklarımıza torunlarımıza ileride diyeceğiz ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tarih yazdık diyeceğim. Bu benim için büyük onur.

Fetö’nün ilk operasyonu bizedir
Hepimizin egoları var beklentileri var. Hayata dair beklentilerimiz vardı. Üzüldük kırıldık birçok şey yaşadık. İl başkanlığı yaptım. Fetö’nün ilk operasyonu bizedir. Cumhurbaşkanımıza çıktığımızda hayırlı olsun başkanım dediğimizde Aydın dedi yönetimde görev alacaksın. Nefsime çok ağır geldi. Daha önce söz vermiştik. İl ynetime geldim. Hayatımda nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. Sanki siz kendi iradenizde oraya gelmişsiniz gibi yapıyorlar. 2011 milletvekilliği seçimleri oldu. Binali Bey’den sonra bizi onurlandırdı. Partimizi temsil ettik. Nihayetine milletvekilliğinden sonra 2 yıl ara verdim. O arada kendimizi unuttuğumuzu farkettim. Kendi iç dünyama yolculuk yaptım. O zaman siyasete göre hayallerim bitmiş oldu. Bakan olacaksınız deseniz hiç heyecanlandırmıyor ve hevesim yok. Geçmişte yaptığımız hataları tahlil yapmaya başladım. Bugün şeref ve gururla görevimiz devrediyorum. Bu parti bizer çok şey verdi. Vatanımıza çok şey borçluyuz. Şimdi tecrüelerimizi nasıl aktarabiliriz onun derdindeyiz. Ben görevimi yaparken birilerini rahatsız etmiş olabilirim. Makam mevki ve orda kalmak için kimsenin karşısında eğilmeyeceğim. Varsın birilerini kendilerine göre kazansın mutlu olsunlar. Teşkilat mensuplarımıza hep tecrübelerimi paylaştım. Herkesin bir hikayesi var. Herkes bir tecrübe bu tecrübemizi daha da artırdık. Beraber yola çıktığımız arkadaşların duygusal bakışları bizi duygusallaştırır. Hiçbir üzüntümüz olmaz çokta mutlu oluruz. Beraber yola çıktık. Bu partide hafızası olan bir insandır Kerem Ali Sürekli. Benden sonra tüm kademeleri tanıyan bir arkadaşımız.

Bu görevi size devrederken…
Bu görevi size devrederken kendi kimliğinizi korumazsanız onun bunun adamını göreve alırsanız bu parti kaybeber siz kaybedersiniz. Bu makamda olan insanlar adamcılık yapanlara yer vermeyin. Bu partinin en büyük çıkmazı kendi adamlarını oluşturup buradan nemalanmaya çalışanlara izin vermedim. Kavga ettim. Mücadelemde sürecek. Bizim milletimiz derdimiz. Mitingteki masum insanların hakları var. Onların bize bakışları varken canım acıdı. Allah affetsin. Bizim çok günahımız var. Aydın Şengül olarak arka planda kimin ne ihtiyacı varsa hazırım. Sürekli alın teri olan bir kardeşimiz. Güçlü bir yönetim oluşturacak inanıyorum. Bu bayrağı yükseklere taşıyacağına yürekten inanıyorum.AK Parti İzmir'de 'Sürekli' dönemi başladı

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA HIDIRELLEZ COŞKUSU

Kerem Ali Sürekli’nin konuşmasından önemli detaylar;

Kerem Ali Sürekli: Partimizde demokrasi var
Benim açımdan önemli ve heyecanlı olduğum günlerden biri. Şengül Bey hikayeyi anlattı. Birçok zamanlar beraberdik. Mahalle başkanı olarak başladım. Tayyip Erdoğan aynı siyasi partide bizlerde 93 yılında Bostanlı’da başladık. Bütün kademelerde görev aldım. Ben Ak Parti’de kurucu teşkilat başkanlığı yaptım. Ali Aşlık başkanımızı il başkanı yaptı Genel Merkezi. Karşıyaka Belediye Başkan adayı oldum. Yerelde bu kadar centilmence heyecanı bir kongre olmamıştı. Kongrede 04’00’te telefonum çaldı. Kerem Ali N’aptın listeyi ayarladın mı dedi. Ali Aşlık ile gel git çalışma yürütüyoruz. Hayatımda yalan söylemem dengeler kritik. 10 bayan olmalıydı bi 6’yı zor yaptık dedim. O zaman ilk defa 8 oldu diye yalan söyledim. Ertesi gün kongreyi yaptık. Ben 248 aldım sayın başkan ve ekibi 351 aldı ve kazandılar. Ali Aşlık başkanımız tebrik ettim. İşte siyaset budur işte demokrasi budur. Bizim siyaset anlayışımız budur.

Şengül’e teşekkür ediyorum
Kendisi yine il başkanıydı. Meclis üyeliği teklifindeydi. Hayatın kader çizgisi o döngüyü tamamlamak zorunda. Karşıyaka ilçe başkanı olduk. Atilla Kaya’nın onda yine parmağı var. Daha sonra milletvekili oldu. Bülent Delican il başkanıydı. Göçmenlerden vekil olarak seni görmeliyiz dedi. İyi oy almıştık. Milletvekilliği görevini yaptık. 4 dönemde merkezi disiplin kurulu üyeliği yaptım halada yapıyorum ama bırakacağım. Ege Bölge Koordinatörü olarak görevler yaptım. Ege’yi gezmek güzel. Biraz daha ailenize vakit ayırıyorsunuz. O döngü tamamlanacakmış. Döngü böyleymiş. İzmir teşkilatının da teveccühü ile il başkanlığı görevi tarafıma tebliğ edildi. Sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Bazen barışık olduk küs olmadık. Hiçbir zamanda kavga etmedik. Hakikaten önemli görev yaptı. Kısa sürede 2 seçim geçirdi. Bütün amacımız hedefimiz bu hedefler zayi olmadı. Şans bu ya hep kritik dönemlerde görev alıp başarı ile yürüttü. Teşekkür ediyorum.

Yerel seçimlerde Ak Parti Başarılı olmuştur
Bu yerel seçimlerde Ak Parti teşkilatı başarılıdır arkadaşlar. Türkiye’de en çok oyunu arttrıan illerden biridir. Cumhur ittifakının oyunu arttıran bir teşkilattır. Bunun nedeni var. Belediyelerimiz düştü. Bunun teknik nedenleri var. Bunları açıklayabiliriz. Elimizdeki anketler şunu gösteriyordu 14 ilçede alabilirdik 4 seçimde olabilirdi. Olanda hayır vardır. 4 belediye aldık. 20223 -2024 çalışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdiden başla Kerem Ali dedi. O görevi alırken gece hakikaten çok duygulandım. O yorgunluğuna rağmen çalışma azminden hiçbir eksik görmedim. Bizde Cumhurbaşkanımıza layık olmak düşüyor.

Binali Yıldırım İstanbul Belediye Başkanı olarak görmek istiyorum
O süreç devam edecek. Onu gönlümüz belediye başkanı olmak olarak görmek istiyor. O bizim meclis başkanımız. O bizim İzmir milletvekilimiz. Ona sevgi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İzmir’e çok büyük katkıları var. İzmir halkına hizmet emeye devam edeceğiz. Sabırlı ve mütevazi olacağım. Bu görevde daha da fazla sabırlı olacağım. Teşkilatımın emrinde olacağım. Bu konuda yaptığım çalışmalar vardı. Cevap veremiyorsunuz, toplantılarda olacağız.

İzmir’in gönüllerinde kalıcı olacağız
İzmirlilerin gönüllerinde kalıcı olacağız. Bütün hedefimiz amacımız bu arkadaşlar. Hemen kolları sıvyacağız. Yeni yapılanma olacak. Hızlı şekilde yeni il yönetimi yapacağız. İstişareler mülakatler yapacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.