Adliyedeki Paralel Operasyonda Son Gelişme

Adliyedeki Paralel Operasyonda Son Gelişme
  • 26 Şubat 2016 09:18

İzmir ve Manisa’da düzenlenen paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 adliye personeli adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato’nun talimatıyla Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, gözaltına alınan adliye personeli H.S.K, T.A, Y.Y, B.D, M.F.S, Y.K ve M.S’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İzmir ve Manisa’da gerçekleştirilen operasyonda 7 adliye personeli gözaltına alındı, şüphelilerden M.F.S’nin evinde yapılan aramalarda “İzmir’deki delillerin karartılmasına yönelik dava” ile ilgili hakim, savcı ve adliye personeli hakkında belge ele geçirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca şüphelilerin, “Adliye birimlerinde FETÖ/PDY yapılanması çerçevesinde faaliyet gösterdikleri, gerek etnik kökenleri, gerek siyasi görüşlerini belirtmek suretiyle adliye görevlileri hakkında fişleme çalışması yaptıkları, himmet topladıkları, fişleme ve sahte ihbarla adliye çalışanlarının girdikleri sınav sonuçlarına etki etmeye çalıştıkları iddia edilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZSU Genel Müdürlüğü’nde bayrak değişimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.