Açılış Maratonu başladı…

Açılış Maratonu başladı…
  • 8 Ekim 2016 10:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi açılış için İzmir’e geldi. Dün gece geç saatlerde gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili karşıladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Havaliman’ından direk konaklama yapacağı  otele geçti.

Günün erken saatlerinde açılışların startı verildi.  CHP Lideri ilk olarak Balçova Belediyespor Tesisleri içindeki kurulan alanda düzenlenen toplu açılış töreninde katıldı. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP İzmir Örgütü de tam kadro yerini aldı. Kılıçdaroğlu burada Balçova’da futbol sahasının 5 milyona mal edilen 2 bin kişilik tribününün yanı sıra altında yer alan Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile Down Cafe’nin ve ilçe tarihine ait belge, eşya ve fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış Maratonu başladı...

Balçova’dan Türkiye’ye seslenen Kılıçdaroğlu;

“Balçova’da yapılan sadece Balçova’yla sınırlı değil. Aynı çabayı İzmir’de, Eskişehir’de Muğla’da, Tekirdağ’da yapıyoruz. Nerede bir CHP’li belediye varsa tek amacımız var orada mutlu insanların yaşamasını sağlamak. Bir ülke düşünün 14 yıldır ülkeyi yönetiyor o ülkeyi bir darbe noktasına taşıyor. Bir ülkedeki ilçede suç oranını binde oranında azaltıyor. İki farklı tablo. Biz Balçova’da yapılanın tümünü Türkiye’de yapmak istiyoruz. Bütün Türkiye’de insanlar mutlu olmalı, suç oranı azalmalı. Bir ülkede insanların nasıl mutlu olduğunu kadının yüzünün gülüp gülmemesinden anlarız. Bugün en çok huzura barışa birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan bıktık, ayrışmadan bıktık. O nedenle Balçova’dan bütün ülkeye sesleniyorum bir arada huzur içinde yaşayabiliriz. Bunun yolu yöntemi var. Balçova’da nasıl yaptıysak Türkiye’de de yapacağız.Bizim belediyelerimizin bir özelliği var. CHP’li belediyeler kenti ranta değil kenti insana teslim ederler. Bir kişinin zengin olmasını değil yaşayan herkesin zenginleşmesini isterler.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balçova’dan sonraki durağı ise, Geride kalan hafta oynanan Göztepe-Elazığspor maçıyla ilk kez bir resmi karşılaşmaya ev sahipliği yapan Bornova Doğanlar Stadı’nın açılışı oldu.

Törende konuşan CHP’li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir’in bütün futbol kulüplerine ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Seçim sloganlarının ‘Bornova Bizim evimiz’ olduğunu hatırlatan Olgun Atila, “Evimizi her gün yeniden düzenlemek için çalışıyoruz. Bu stadı da Türk futboluna kazandırdık. Sadece stat değil, bir kentsel dönüşüm yapıldı. Bornova’da, insana, çocuklara, kadınlara, engelli kardeşlerimize yatırım yapıyoruz” dedi. Olgun Atila, stadyuma da Aziz Kocaoğlu Stadyumu ismini vermek istediklerini, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini söyledi. Ancak bir gün isminin Aziz Kocaoğlu olarak değiştirileceğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “İzmir’i sadece Türkiye’de değil dünya için de önemli kent haline geldi. Sayın Başbakan Binali Yıldırım’la ilk görüşmede söyleyeceğim. Allah aşkına İzmir’i bırakın, stat yapmayı da bırakın! ‘Kim yapacak’ diye sorduğunda ‘İzmir Büyükşehir belediyesi yapacak. Hem de senin bütçen azalmayacak’ diyeceğim” dedi.

“VERGİ ÇOK YATIRIM AZ”

İzmir’in çok vergi vermesine rağmen az yatırım aldığını da savunan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Gerçekten İzmir devlete çok fazla vergi verir, çok az şey alır. Neden az alır? Emin olun aklım çok fazla almaz bu durumu. Bir siyasi görüş iktidar olursa, halktan topladığı her kuruşu, vergisini, halka vermek zorundadır. Demokrasinin çıkış noktası budur. Siz vergi vereceksiniz, onlar en az yatırımı yapacaklar. Düşünün İstanbul’u, Ankara’yı. Dediler ki, ‘metroyu yapamadık, havlu attık. Gelsin Ulaştırma Bakanlığı yapsın’ dediler. İzmirli ne dedi? ‘Ben kendi yatırımımı yapacağım’ dedi. Merkezden kaynak almadan kendi halkına hizmet etmeyi onurlu bir davranış olarak gören yönetimle karşı karşıyayız.”

Açılış Maratonu başladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları zaman ise ne darbeden ne diktadan söz edilmeyeceğini, sadece insana saygıdan söz edileceğini ifade etti. Açılış töreninden sonra stadın içine giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin koruduğu kaleye üç penaltı atışı yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun penaltı ataşından ilki gol oldu, iki atışı da kaleci kurtardı.

Yoğun temposuna Karşıyaka’da gerçekleşen açılış töreniyle devam eden Kıllıçdaroğlu şunları söyledi;

“Karşıyaka’da olmak ayrıcalıktır. Çok güzel bir ortamda, sorunlarını çözmüş, dünyayı, ülkesini düşünen bir yerde olmak bir ayrıcalıktır. Kentli olmak bir arada yaşamaktır. Birbirimize saygı göstermektir, düşünmektir. Kentli olmak kolay değildir.  Kentli olmanın sorumluluğunu bilmek gerekiyor. Kentli olan biri çöpünü sokağa atmaz.  Orası bizim evimizdir. Kentli olmak güvenli bir şekilde yaşamaktır. Ya bomba patlarsa sorusunu sormadan yaşamaktır” şeklinde konuştu.

HEDEF ŞAŞIRTIYORLAR
Terör gündemi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün Ankara’da canlı bombalar yakalandı. Güvenlik güçlerimizin müdahalesiyle kanlı bir saldırıdan kurtarıldı. Eğer polisin serbestçe çalışmasına izin verirseniz, işini bilen insanları görevinin başına getirirseniz sorun böyle çözülür. Terör nereden kim tarafından gelirse gelsin biz buna karşıyız. Biz farklı düşünceleri zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Ama kendi düşüncellerini terörle gerçekleştirmek isteyenlere karşı hep beraber duruş sergilemeli ve arkasında kapı gibi durmalıyız. Sadece teröre değil terör örgütüne destek verenlere karşı da dik durmalıyız. Bugün terör örgütüyle kol kol gezenlerden, kendi yanındakileri terörist ilan edilenlerden, onları kapıları açanlardan hesabı soracağız.  Hesabı, okulu kapanan veliden değil, okulun açılmasına kim izin veriyorsa ondan soracağız. Bunlar hedef şaşırtıyorlar” ifadelerini kullandı.

Açılış Maratonu başladı...

FETÖ operasyonlarında yapılan tutuklamalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu , “Gazeteciler yazı yazıyor. İster okur ister okumazsınız. Ama onun eline kelepçe vuramazsınız. Yüzlerce gazeteciler var, hepsi tutuklu. Ben yıllardır CHP lehine tek satır yazmayan gazetecileri savunuyorum. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum. Bunlara nasıl karşı çıkacağız? Yargılamayı adalet içinde yapacaksınız. Ergenekon ve Balyoz’da savcılığı üstleniyorlardı. Biz düzmece olduğunu söyledik. Daha sonra ne dediler? Kumpas oldu dediler. Biz bunları kabul edecek miyiz? Bunları kabul edecek miyiz? Şu an 1 milyonun üzerinde mağdur yarattılar. Düşüncesini açıkladı diye üniversite hocaları hapse mi atılır? Üniversitede düşünceler tartışılır” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediye Lokantası’nda tek fiyat: 4 çeşit yemek 45 lira

İZMİR KENDİ BÜTÇESİYLE YAPTI DİĞER İLLER…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’i dünyanın sayılı sosyal demokrat kentleri arasına taşıdığını söyleyen CHP lideri, ”İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütün engellemelere rağmen İzmir’i tüm Avrupa’nın sosyal demokrat kenti hali noktasına getirdi. Türkiye hükümeti teminat göstermeden bir şey alamaz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, teminat göstermeden kredi alabiliyor. Ankara’yı ve İzmir’i düşünün… Ankara’da bütün kaynaklar daha fazla. Kendi metrolarını yapamadılar. Açtıkları tüneller kara delik olarak kaldı.  Sonunda havlu attılar. ‘Biz beceremiyoruz’ dedi. Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi. Ama İzmir metrolarını kendisi yaptı. Hem de İstanbul’da yaptığı fiyatın 3 te 1’ine yaptı. Yerel yönetimler bizden sorulur.  Az önce gösterdiler, 800 bin metrekare kent ormanı yapıldı. Diğer belediyelerde olsa oraya bina dikerlerdi. Yeşile önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

NEDEN JAPONYA’DA DARBE OLMUYOR?

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdü: Barış içinde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Darbeye ve darbecilere elbette karşıyız. Darbelerden en büyük zararı biz görmüşüzdür. Biz her zaman darbecilere ve darbeyi fırsat bilip karşı darbe yapanlara da karşıyız. Şu soruyu herkes kendine sormalı. Neden Amerika’da darbe olmuyor, neden Japonya’da Fransa’da darbe olmuyor? Bir ülkede demokrasi yoksa barış yoksa huzur yoksa darbe olur. Onun için CHP diyoruz. CHP‘nin olduğu yerde darbe olmaz. Çünkü CHP yönetiminde düşünce özgürlüğü vardır…

“İZMİR DÜNYANIN DİKKATLE İZLEDİĞİ KENTLERDEN…”

Çiğli Belediyesi’nin hizmete açtığı proje töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’’İzmir gerçekten de sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dikkatle izlediği kentlerden birisidir. Sağlıklı bir kentleşme süreci var. Olağan üstü bir büyüme süreci var. Çalışıyor üretiyor, istihdam yaratıyor, ihracat yapıyor Dolayısıyla Türkiye’nin göz bebeği’’ dedi
İzmir’e açılışlar için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğleden sonraki programı Çiğli’de oldu. Çiğli Evka 2’de bulunan Pelikan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törende; Pelikan Sosyal Tesisleri, Düğün Salonu, Toplantı Salonları, Kafeterya, Spor Salonu ile 9 parkı hizmete açıldı. Burada konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ’’İzmir gerçekten de sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dikkatle izlediği kentlerden birisidir. Sağlıklı bir kentleşme süreci var. Olağan üstü bir büyüme süreci var. Çalışıyor üretiyor, istihdam yaratıyor, ihracat yapıyor Dolayısıyla Türkiye’nin göz bebeği. Bütün bu çalışmaların ana noktasını da Cumhuriyet Halk Partili belediyeler oluşturuyor. İzmir’de görev yapan, halkın desteğini alan, sosyal belediyeciliği ön plana çıkaran bütün belediye başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.

“HİZMET EDECEĞİZ…”
Cumhuriyet ve Atatürk’ünü vazgeçilmezleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ’’Türkiye’nin huzura birlikte yaşamaya barışa ihtiyacı var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum biz hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimsenin ekmeğiyle oynamadan herkese hizmete etmek istiyoruz. Türkiye’de annelerin iki temel derdi var. Birincisi oğullarını askere gönderen anneler, ne zaman sağlıklı eve dönecek diye bekliyor. İkincisi çocuklarına iş arıyor, bulamıyor. İki temel sorun için annelere söz veriyorum. CHP iktidarında bu iki sorunu çözeceğim. Barışı, huzuru getireceğim. Ayrımcı bir dil kullanmayacağım’’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Menemen’deki açılışa gitti.

Kılıçdaroğlu Menemen’de yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet, Atatürk ve insanımız vazgeçilmezdir. Cumhuriyeti ve kurucu değerlerini sahipleniyoruz, onlardan uzaklaşınca Türkiye yeni sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Aynı sorunları, darbe olayını, baskıcı düzeni, bir dikta yönetimini yaşamak için yapacağımız tek şey var; demokratik, özgürlükçü, tek Türkiye. Bu Türkiye’nin arkasında hepimiz kapı gibi durmalıyız. Kadın, erkek, yaşlı hep birlikte… Bütün Türkiye’yi bayrağımı sevdiğim gibi, Atatürk’ü vatanımı sevdiğim gibi seviyorum. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sonuna kadar aşığım ve sonuna kadar savunuyorum. Kimlik üzerinden siyaset yapılmaz, inanç, yaşama tarzı üzerinden siyaset yapılmaz. İnsan Allahın yarattığı en değerli varlıktır başımın üstünde yeri var. Türkiye’nin huzura, birlikte yaşamaya, barış içinde yaşamaya, özgürlüğe, huzura ve dolayısıyla CHP’ye ihtiyacı var. Hiçbir ayrım yapmadan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadan bu ülkede herkese hizmet etmek istiyorum.Annelerin 2 temel derdi var. Birincisi askere gönderirken ne zaman sağlıklı evine dönecek diye düşünüyor, ikincisi yaşı geldi iş arıyor ve bulamıyor. 2 temel sorunu annelere söz veriyorum CHP iktidarın kesinlikle çözeceğim. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Ayrımcı dil kullanmayacağım, kimseyle kavga etmeyeceğim. Yeter ki cumhuriyetten, demokrasiden, üretmekten yana olsun, aştan işten yana olsun. Hiçbir ayrımcı dili kullanmayacağız, özen göstereceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki son durağı ise Bergama olacak. CHP Lideri saat 18.00’de başlayacak programda ünlü piyanist İdil Biret’in de konser vereceği Bergama Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı saat 21.35’te kentten ayrılarak Ankara’ya hareket edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.