Açıköğretim Öğrencilerine Müjde

Açıköğretim Öğrencilerine Müjde
  • 14 Temmuz 2016 16:45
Açıköğretim öğrencilerine müjde!
81 il ve 15 ilçe’de gerçekleşen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sınavları Artık Ödemiş’te de yapılacak… 2016-2017 Öğretim yılından itibaren sınav merkezlerine ilçemiz de dahil edilmiştir.
Göreve geldiği günden bu yana öğrenciler için çalışmalarını sürdüren AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak Ödemişli öğrencilere müjdeyi verdi. Başkan Demir, “İzmir’de yaşayan bir öğrenci ile Küçük Menderes Havzasında yaşayan öğrenciler arasında fırsat eşitliği yoktu.” “Örneğin İzmir’de yaşayan bir öğrenci ile Küçük Menderes Havzamızın örneğin Kiraz İlçesinin bir köyünde yaşayan öğrencimizin sınava girmesi bir değildir. İzmir’de ki öğrenci sabah yatağından kalkıp sınava girebilirken, bizim öğrencimiz gecenin bir vakti kalkıp İzmir’e gitmek için uzun ve meşakatli bir süreçten geçiyor… Öğrencilerimizin bu sıkıntıları çekmemesi için Küçük Menderes Havzası’ndaki öğrencilerin ilçemizde sınava girebilmeleri için bir süredir çalışmalarımızı sürdürmekteydik.” “Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çalışmalarımız sonucunu verdi. Türkiye’de 919 ilçe arasında sadece 15 ilçede yapılan sınav artık Ödemiş’imizde de yapılacak… Ayrıca İzmir ilimizin ilçeleri arasında da sınavın düzenlendiği tek ilçe Ödemiş’imiz oldu.” Çalışmalar sonucunda Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklama şu şekilde; Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin sınavları her dönemde yaklaşık olarak toplam 11.000 binada, 200.000 salonda, 500.000 üzerinde görevliyle, 1.400.000 öğrenci (oturum bazında düşünüldüğünde 3.500.000 üzerinde öğrenci) için gerçekleştirilmekte. Üniversitemiz sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygunlu olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır. Ayrıca ilçelerde sınav yapılması ile ilgili talepler, öğrenci sayısı göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulunun 03/05/2016 tarihli ve 15 no.lu kararı ile Açıköğretim Fakültesinin bölüm ve programlarına kayıtlı öğrenciler için 81 il ve 15 ilçede gerçekleştirilen sınavlar için mevcut sınav merkezlerine ilave olarak Ödemiş/İZMİR ilçesinde 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren sınav merkezi açılmasına karar verilmiştir” diye konuştu
Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi yeni müdürlüklerle güçleniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.