Abla ve Ağabeylerini Çok Sevdiler

Abla ve Ağabeylerini Çok Sevdiler
  • 12 Ocak 2016 11:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarının sosyal gelişimini sağlamak ve ilköğretim çağındaki çocukların abla-ağabey eşliğinde ders araçlarını kullanma, istek ve yeteneklerini arttırmak amacıyla hayata geçirdiği “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi” Bucalı aileler tarafından çok beğenildi.

Okulların açılması ile proje gönüllüsü üniversite öğrencileri, Bucalı kardeşleri ile bir araya gelerek, onlarla birlikte ders çalışıp, oyunlar oynadı. Her cumartesi 10.00 ile 13.00 saatleri arasında bir araya gelen abla ve ağabeyler, çocuklar ile 3 saat boyunca eğitim ve eğlence dolu vakit geçirdi. İlk dönemin sona ermesinin ardından proje yetkilileri ile bir araya gelen veliler, projeden hem çocuklarının hem de kendilerinin çok memnun olduğunu dile getirdi. Abla ve Ağabeylerinin çocukları ile hem ders çalıştığını hem oyunlar oynadığını söyleyen veliler, çocuklarının kendilerine anlatmadıkları çoğu şeyi abla ve ağabeyleri ile paylaştığını söyledi. Projenin diğer ilçe ve illere örnek olması gerektiğini savunan veliler, emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje hakkında düşüncelerini paylaşan veliler, toplantının ardından memnuniyet anketi doldurdu.

Abla ve Ağabeylerini Çok Sevdiler

Sosyal dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kez 2007 yılının Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir’e iç göçle gelen aileleri hedef alan proje, bu tür etkinliklerle kardeşlerin kent yaşamına katılmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor.

Gönüllü olmak için

Projeye 18 – 30 yaş arası üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler öncelikli olarak katılabiliyor. 16 ve 17 yaşlarındaki gençler ise ailelerinden alacakları izin kağıdıyla çalışmalara destek verebiliyor. Projede yer almak isteyen gönüllüler mesai saatleri içerisinde Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın 293 40 39 ve 293 35 69 numaralı telefonlarından ya da http://gonulluyum.izmir.bel.tr/, www.facebook.com/gonulluyumizmir sosyal medya adreslerinden bilgi alabilirler.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.