TDP’li Bilgin: Esnaf Desteklenmeli, Kimse Mağdur Edilmemeli

TDP’li Bilgin: Esnaf Desteklenmeli, Kimse Mağdur Edilmemeli
  • 13 Nisan 2021 22:09

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Gizem Bilgin, zor günlerden geçen esnafın yeniden kapanma durumunda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

TDP'li Bilgin: Esnaf Desteklenmeli, Kimse Mağdur Edilmemeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Covid-19 tedbirleri kapsamında zorlu bir süreçten geçen esnaf ve sanatkârların olası bir kapanma kararına karşı taleplerini açıkladı. O talepler şu şekilde sıralandı:
-Esnafımız gelir vergisi, stopaj gibi tüm vergilerden muaf olmalı.
-Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı.
-İşverene ve çalışanlara ekonomik destek verilmeli.
-SGK primleri devlet tarafından karşılanmalı.
-Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli.
-Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz ertelenmeli.
-Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmeli.

“ESNAFA SOMUT DESTEK VERİLMELİ”
Esnaf ve sanatkârların beklentisine ilişkin bir açıklama da Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Gizem Bilgin’den geldi. Bilgin şunları söyledi:

“2020 Mart ayından bu yana esnafın yüzü gülmedi. Hangi kapıyı çalsak hüzün, mutsuzluk ve şikâyet var. Kafe, restoran vb. işletmelerin uzun süre kapalı kalması esnafın belini yeterince büktü. Verilen destekler ise yeterli olmadı. Normalleşme adımlarıyla yeniden açılan işletmeler bir nebze olsun nefes alsalar da o nefes akciğerlere ulaşmadı. Şimdi olası bir kapanma durumunda aynı döngü içerisine girilecek. O yüzden iktidar partisinin esnafa tam destek vermesi gerekiyor. Halk sağlığı tehlikeye atılmamalı. Bu nedenle tam kapanma yapılabilir elbet ama o kapanma da toplumun belli başlı kesimleri mağdur edilirse, insanlar koronavirüse yakalanmaktan beter hale gelir. Bu nedenle TESK’in çağrısına kulak verilmeli, esnaf ve sanatkârlar somut bir şekilde ve herkesin kabulleneceği biçimde, mağdur edilmeden desteklenmelidir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA BELEDİYE MECLİSİ’NDE İKİ ÖNEMLİ KARAR ALINDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.