Çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı! 500 bin koyun dağıtacağız sözünü verdiler, 87 bin koyun dağıtabildiler

Çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı! 500 bin koyun dağıtacağız sözünü verdiler, 87 bin koyun dağıtabildiler
  • 24 Aralık 2020 12:05

Önceki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde başlatılan ve “Her çiftçi aileye 300 baş koyun dağıtılacak, koyun alacak aileye asgari ücret ödenecek, sigortası devlet tarafından yatırılacak” sloganıyla duyurulan “300 Koyun Projesi” tamamlanamadı.

2018 yılında başlatılan ve 2019 yılında bitirileceği açıklanan projede toplam 500 bin koyunun üreticilere uygun şartlarda verilmesi planlanmıştı ancak süre uzatılmasına rağmen bugüne kadar yalnızca 472 yetiştiriciye 87 bin 114 baş damızlık koyun dağıtılabildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) KİT Üst Komisyon Toplantısı’nda 300 koyun projesini gündeme getiren ve bugün geldiği noktayı soran CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e verilen yanıtta şöyle denildi:

“Proje, 2 Nisan 2018 – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında uyarlanmıştır. Bu sürede Projeye konu edilecek hayvan sayısı toplam 500 bin başla sınırlandırılmıştır. Projenin uygulanma süresinin tamamlanması veya hedeflenen hayvan sayısına ulaşılması halinde protokolün sona ermesi öngörülmüştür. Proje için takdir edilen süre 2019 yılında tamamlanmış ancak hedeflenen hayvan sayısına ulaşmak için paydaşların mutabakatı ile projenin 2020 yılına uzatılmasına karar verilmiştir. Bugüne kadar 472 yetiştiriciye 87 bin 114 baş damızlık koyun dağıtımı gerçekleştirilmiştir.”

RANT YOKSA BAŞARI DA YOK

AKP iktidarının yine umut tacirliği yaptığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AKP iktidarında; ucunda rant olmayan, halkın yararına olan hiçbir proje başarılı olamıyor ne yazıkki. Köyden kente göçü durduracak, et ithalatı bitecek, yetiştirici malına mal katacak gibi vaatlerle pazarlanan projenin iki yılın sonunda tam bir hüsranla yarım kaldığını anlıyoruz. 500 bin koyunun ancak 87 bin 114’ü dağıtılabilmiş. Projenin başarı oranı yüzde 17.4. Ve umuyorum ki koyun dağıtılan 472 yetiştiricimiz gerçek anlamıyla bu işi yapan kişiler arasından seçilmiştir. O dönem basına da yansıdığı gibi eski AKP Milletvekili adayının yakınları gibi AKP’ye yakın isimlere dağıtılmamıştır” diye konuştu.

Çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı! 500 bin koyun dağıtacağız sözünü verdiler, 87 bin koyun dağıtabildiler

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.