Ayvalık orman yangınında son durum

Ayvalık orman yangınında son durum
  • 20 Eylül 2020 08:39

Ayvalık Küçükköy Mahallesi Şeytan Sofrası eteklerinde başlayan yangın kısa sürede zaman zaman hızı 70 kilometreyi bulan poyraz nedeniyle hızlı bir şekilde büyüdü. Yangın bölgesinde çok sayıda yazlık konut olması nedeniyle bölge halkı korkulu anlar  yaşadı.

Yangın Kocadağ mevkii üzerinden Badavut mevkiine doğru ilerlemeye devam etti. Badavut bölgesine polis ve jandarma ekipleri sivil vatandaşların ve araçların girişine izin vermedi. Yangının ilerleme yönünde yazlık sitelerin olduğu öğrenilirken Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye araçları müdahale etti. Ayrıca çevre illerden ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Belediye başkanı ilk olarak şunları söyledi:

Yangın hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Rüzgar etkili oluyor. Şeytan Sofrasının altında başladı. Rüzgarın şiddetiyle şu an Badavut istikametine doğru döndü. Şu an gördüğünüz karşı taraflar yanıyor. Tek tük yerlerde konutları tehdit ediyor. Bildiğimiz kadarıyla yaralı bilgisi bize ulaşmadı. Şu anda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Hem karanlık, hem rüzgar çalışmaları olumsuz etkiliyor. Sağ olsunlar itfaiye, orman, belediye herkes var gücü ile mücadele ediyor.” dedi.

Bakan Pakdemirli yangının kontrol altına alındığını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ayvalıktaki yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli “Ayvalıktaki yangın, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimizin etkili müdahalesi ve Belediyelerimizin de desteğiyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangında yerleşim yerlerinde herhangi bir hasar meydana gelmemesi için büyük çaba sarf edilmiş ve bunda da başarılı olunmuştur. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.