CHP’li gençler’den Mustafa Özuslu isyanı

CHP’li gençler’den Mustafa Özuslu isyanı
  • 28 Ağustos 2020 11:50

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Mert Anıl Akgül, “Belediye bürokrasisi gençlik kolları delegelerini arayıp bir adayı işaret ediyor. Bu tutum seçimlere gölge düşürüyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun Burak Kotan’ı desteklediğini iddia eden diğer bir başkan Mert Anıl Akgül, gençlerin işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını savundu.
29 Ağustos’ta (yarın) Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yapılması planlanan İzmir İl Gençlik Kolları seçimi öncesi sular durulmuyor. Mert Anıl Akgül, Cevat Eren Arslan, Uygar Yıldırım ve Burak Kotan’ın aday olduğu seçimle ilgili belirsizliklerin de olduğu iddia edildi.CHP’li gençler'den Mustafa Özuslu isyanı

Adaylardan Mert Anıl Akgül, delegelere İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun baskı yaptığını iddia etti ve “Genç arkadaşlarımıza desteklenen adayın fotoğrafı atılıyor. Paylaşmayan arkadaşlara linki atılıyor,sadece gençler değil, belediye başkanları da aranıyor. Bazı genç arkadaşlarımız istifa etmeyi bile düşünüyor. İşiyle tehdit edilen arkadaşlarımız var. Tabii işe alınma vaadi verilen de var. Biz demokratik bir yarış olacağını umarken belediye bürokrasisinin müdahalesi seçime gölge düşürüyor” dedi.

Akgül, gençlerin bu şekilde aranmasının en çok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imajını zedelediğini ifade ederek, “Aranan arkadaşları Mustafa Özuslu tanısa bile Tunç Soyer başkanın en yakınındaki biri tarafından aranınca mesele Soyer’e mal oluyor. Sayın Soyer’in bunlardan haberi olduğunu düşünmüyoruz; ama büyükşehir açısından kötü bir imaj yarattığını söylemem gerek” diye konuştu.
Akgül, yarın yapılacak seçim öncesi hala belirsizliklerin olduğunu söyleyerek, “Hala bir hazirun yok. Genel merkezi arıyoruz, kimseye ulaşamıyoruz. Biz il örgütüne davet edip bir şey soran da yok. Bu belirsizliklerle nasıl seçime gidilecek? Eğer usulde hatalar yapılırsa bu peşinen seçime itiraz etme hakkını doğurur” ifadesine yer verdi.
Seçime bir gün kala proje ve siyaset konuşmuyor olmalarının kendilerini üzdüğünü belirten Akgül, “Biz başkan olmamız durumunda neler yapmak istediğimizi konuşmak isterdik. Maalesef bu ortam bizim enerjimizi böyle harcıyor. Yaşadıklarımız Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü’nde ortaya koyduğu anlayışı temsil etmiyor” sözlerine yer verdi.CHP’li gençler'den Mustafa Özuslu isyanı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornovalı kadınlar, Türkiye’yi gezecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.