7 semt merkezinde “Spina Bifida” semineri

7 semt merkezinde “Spina Bifida” semineri
  • 16 Nisan 2016 08:45

Karabağlar Belediyesi semt merkezlerinde,”Spina Bifida Hastalığı Nedir?” konulu bilgilendirme seminerleri düzenlenmeye başladı. Halkın bilinçlenmesinin amaçlandığı seminerler,  Karabağlar’daki 7 semt merkezinde devam edecek. Türkiye Spina Bifida Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Nurdan Anlı konuya ilişkin kadınları bilgilendirecek.

İlk toplantıda hastalıkla ilgili açıklamalarda bulunan Nurdan Anlı,  Spina Bifida’nın omurga ayrığı anlamına geldiğini belirterek, “Anne karnında omurga tam kapanmadığı için omurilik zedeleniyor,  bebekte sinirleri zarar görerek felçlere sebep oluyor.  Bebeğin doğuştan ameliyat olması gerekiyor. Tamamen iyileşmek diye bir şey yok. Hastalık ultrason tetkikleriyle anlaşılıyor. Ancak bu konuda hekimlerin çok iyi olması gerekiyor” diye konuştu.

7 semt merkezinde “Spina Bifida” semineri

Folik asit çok önemli

Spina Bifida hastalığının folik asit eksikliğiyle ortaya çıktığını hatırlatan Anlı,  gebelik çağındaki tüm kadınların folik asit kullanması gerektiğini söyledi. Folik asitin bir B6 vitamini olduğunu hatırlatan Nurdan Anlı, “ Omurga ilk üç haftada oluşuyor. Ondan sonra folik asit alınsa bile hiçbir önemi kalmıyor. Gebe kalmadan da folik asit kullanmak gerekiyor. O zaman ihtimal azalıyor. 86 ülkede folik asit besinlere ekleniyor. Plansız gebelik sadece bizim ülkemizde değil her yerde çok fazla. O yüzden çok tüketilen besinlere folik asit eklemek gerekiyor. Biz Türkiye’deki besinlere (örneğin çok kullanılan ekmeğe))folik asit eklenmesi için bakanlıklarla görüşmeler yapıyoruz. Bu sayede insanlar folik asiti direkt almış olacak. Ayrıca folik asitin insanlara hiçbir zararı yok. Fazlası vücuttan atılıyor. Erkeklerde sinir sistemi ve kalbe yararı var.” dedi.

Seminerler devam edecek

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Karabağlar Kent Konseyi ortaklığıyla düzenlenen seminerler Eskiizmir, Özgür, Esendere ve Limontepe’nin ardından Aşık Veysel Semt Merkezi, Aydın Semt Merkezi, Cennetçeşme semt merkezlerinde de devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.