7 Hakim ve Savcı tutuklandı

7 Hakim ve Savcı tutuklandı
  • 14 Ağustos 2016 09:32

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 savcı ve hakimden 7’si tutuklandı, 1 hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 savcı ve hakimden 7’si tutuklandı, 1 hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HSYK tarafından açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilen ve gözaltına alınan savcılar Fatih Genç, Mehmet Can Akyol, Mehmet Yılmaz ve Mehmet Togay, hakimler Mustafa Cengiz, Orhan Yavuz Okur, Züleyha Eroğlu ve Üzeyir Tosun, savcılıktaki ifade verme işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Savcılar Genç, Akyol, Yılmaz, Togay ile hakimler Cengiz, Okur, Eroğlu tutuklandı. Hakim Tosun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir’de, FETÖ soruşturması kapsamında 648 savcı ve hakimin HSYK tarafından açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte görev yapan bazı savcı ve hakimler hakkında gözaltı talimatı vermiş, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “silahlı FETÖ üyesi olduğu” suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı verilen savcılardan Fatih Genç’i evinde yakalayarak emniyete getirmişti.

İzmir’de bir dönem “özel yetkili” olarak görev yapan savcı Fatih Genç, FETÖ/PDY örgütünün yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla kasıtlı usulsüzlükler yapılarak oluşturulduğu iddia edilen, “Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” (İzmir’deki Askeri Casusluk) soruşturmasını açmış, içinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 357 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

Genç, ayrıca, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın da yargılandığı ve beraat ettiği “nitelikli dolandırıcılık”, ile “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk” gibi davalarla ilgili de soruşturmayı yürütmüştü. Bu davaların beraatle sonuçlanmasının ardından, soruşturmayı sürdürenler hakkında “sahte delil üreterek kumpas kurma” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Genç’in, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığında görevliyken gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın da ifadesini aldığı, Rahip Santoro cinayeti soruşturmasında da görev yaptığı belirtilmişti.

Ekipler, İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mehmet Yılmaz ve Mehmet Togay’ı da gözaltına alarak adliyedeki odalarında da arama yapmıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim Üzeyir Tosun ise İzmir Adliyesine gelerek teslim olmuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli Meclisinde kararlar oy birliği ile alındı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.