6 Şubat depremi Bornova’da unutulmadı

6 Şubat depremi Bornova’da unutulmadı
  • 12 Şubat 2024 11:16

Bornova Belediyesi,  Türkiye’yi büyük bir yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları düzenlediği  “Her Yönüyle Deprem Gerçeği” başlıklı farkındalık etkinliği ile andı. 6 Şubat Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte panel ve anma konseri yer aldı.

Bornova Belediyesi Altındağ Ataürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte D.E.Ü. Jeoloji Müh. Öğretim Üyesi  Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve Eğitimci Yazar Selman Büyükaşık konuşmacı oldu.  Sözbilir, katılımcılara ‘Türkiye’de neden deprem oluyor?’, ‘Türkiye’nin deprem haritesi ve fay hatları’ gibi bir çok konuda bilgi verirken, Büyükaşık ise deprem eğitimlerini anlattı. Deprem konusunda halkın bilinçlenmesi önemine vurgu yaptı. Penel sonrası ise depremde hayatını kaybedenler anısına İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun anma konseri gerçekleşti.

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ilk gününden itibaren afet bölgesindeki vatandaşlar için harekete geçtiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Felaketin üzerinden bir yıl geçti. Bu büyük acının bir daha yaşanmaması adına bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Düzenlediğimiz bu etkinlikle de hem orada hayatını kaybeden binlerce vatandaşımızı anmak hem de halkımızı deprem konusunda biliçlendirmek istedik”dedi.

Fotoğrafaltı:

Bornova Belediyesi,  Türkiye’yi büyük bir yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları düzenlediği  “Her Yönüyle Deprem Gerçeği” başlıklı farkındalık etkinliği ile andı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe, Trendyol 1. Lig'de Zaferle Geri Döndü: Süper Lig Yolunda Büyük Adım!
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.