5 yıl iş garantili eğitim…

5 yıl iş garantili eğitim…
  • 14 Mayıs 2019 10:55
  • A+
    A-

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin tek Deri Mühendisliği Bölümüne Ege İhracatçı Birlikleri sektörün ivme kazanması için yılda 30 mühendis kazandırmak için kolları sıvadı. Öğrencilere burs imkanı sağlayacaklarını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, “Dericilik sektörü İzmir için önemli bir sektörüdür. Ve bunun için mühendislere ihtiyacımız var” dedi. Zandar, ayrıca bölümü bursla kazanıp, 5 yıl eğitim alan öğrencilere 5 yıl  iş garantisi de verileceğini duyurdu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar ve Türkiye’de deri mühendisliği eğitimi veren tek üniversite olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Ege İhracatçı Birliklerinde (EİB) basın toplantısı düzenledi.

5 yıl iş garantili eğitim...

Türkiye’ye yıllık 1,6 milyar dolar döviz kazandıran deri sektörü, sektörün daha nitelikli deri mühendislerine sahip olması için 2019/20 eğitim yılından itibaren deri mühendisliğini tercih edecek başarılı gençlere asgari ücrete varan miktarda burs verecek.

İlk açıldığı sene 6 öğrenci ile serüvenine başlayan bölümde, Ege İhracatçı Birlikleri’nin vereceği bursla bu talebin arttılması hedefleniyor.  Erkan Zandar, hedeflerinin 5 sene içerisinde Deri Mühendisliği bölümüne talebi arttırmak ve 2018 yılında 18 öğrenci sayısına ulaşan Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere sektörün ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 5 yıl iş garantili eğitim...
Zandar, konuşmasını bu sözlerle sürdürdü: “Türkiye’nin deri mühendisi ihtiyacını İzmir karşılıyor. Biz de Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak desteğimizi esirgeyemezdik. Bu bursun toplam maliyetinin 1 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Yaklaşık 100 öğrenciye burs verilmesi söz konusu. Bu proje 12 ihracatçı birliği tarafından destekleniyor. Deri mühendisliğini tercih edecek ilk 20 bin arasına giren öğrencilere asgari ücret tutarında burs sağlayacağız. Puan sıralamasında 20 ila 60 bin arasında yer alacak olan öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i kadar, 60 bin ila 100 bin arasında yer alacak olan öğrenciler için ise asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs sağlayacağız. Puan ortalaması 4 üzerinden ise 2,5; 100 üzerinden ise 65 puan üzeri ortalama tutturan öğrencilere de öğretim hayatının sonuna kadar bu burs sağlanmaya devam edecek.  Amacımız deri ve tekstil mühendisliğine tercih yapacak çocukları daha üst seviyelerden alabilmek. Dericilik sektörü İzmir için önemli bir sektördür. Ve bunun için mühendislere ihtiyacımız var.
Her sene deri fabrikalarında 25 tane deri mühendislerine ihtiyacımız var. Fakültemize yaptığımız konuşmalarımıza yükseltmemiz gerektiğini ve bunu bursla mümkün olduğuna inandık. Derinin ihracattaki payı eskisi gibi değil. 2013 yılındaki 300 milyon dolara aşan ihracat şu anda bayağı düştü. Amacımız mümkün mertebe elimizdeki yetişmiş personel ihtiyacını karşılayıp sektöre ivme kazandırmak. Üniversitelerimizde de bu yeterli ivme var.
Sektörün daha ileri gitmesini istiyorsak mühendislerin hayatımızda olması lazım. Elimizdeki tek imkan deri mühendisleri. Bu ivmeyi yükseltmek bizim elimizde. Bizimde desteklerimiz bu yönde devam edecektir.
Hedef ihracatı arttırmaksa çalışan personelinde öyle olması lazım Mühendis deyip geçmeyin teknik anlamda donanımlı biri görünce firmaya ilgi de artıyor. İçeride çalışan mühendisin profili yüksekse o kadar iyi oluyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Geleceğin yıldızlarından örnek mücadele

DERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNE DAVET
Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Behzat Oral Bitlisli, bölümlerinin öğrencilere verdiği eğitimin kalitesinden bahsederek, “Türkiyedeki tek bölüm lan deri mühendisleri istenen seviyeye ulaşmamaktadır. Şu anda toplam 18 öğrenci bölümümüze yerleşmiştir. Başarılı öğrencileri sektörümüe kazandıracak iş imkanı deri sektörü için büyük önem taşımaktadır. Bunlar için teşekkür ediyoruz. Yabancı dil bilen ve buna istekli öğrencilerimizin deri mühendisliği bölümünde eğitim almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.