5 Mayıs’ta İzmir rekor kıracak

5 Mayıs’ta İzmir rekor kıracak
  • 2 Mayıs 2019 09:57

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla 5 Mayıs’ta 6 Kıta ve 12 ülkede aynı saatte koşulacak Wings For Life World Run, Türkiye’de 4. kez İzmir’de düzenlenecek olan programın tanıtımı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı.   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ford Otosan Pazarlama İletişim Yöneticisi Serkan Özerbay, Dünya Cimnastik Şampiyonu Ayşe Onbaşı ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş toplantıda organizasyonla ilgili bilgi verdi.

Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir 4. kez organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bunun İzmir’de yapılması bizim için gurur meselesidir. Bunun için elimizden gelen ne varsa yapacağız. O gün bazı yollar kapanacak bazı sorunlar yaşanacak ama İzmirliler bunu anlayışla karşılayacaktır. Bu bağış rekor kıracağına inanıyorum” dedi.5 Mayıs'ta İzmir rekor kıracak

İZMİR’İN REKOR KIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM 
Soyer, organizasyona rekor katılım beklediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir 4. kez organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük ilk organizasyonlardan biridir. Bilimin tıbbın ilerlemesi için yapılıyor. Maalesef tıbbın ilerlemesi için yapılan omurilik tedavisi tam olarak yapılamıyor. Bu organizasyon sadece iyilik organizasyonu değil, tıbbın ilerlemesi için yapılan bir organizasyondur. Bunun İzmir’de yapılması bizim için gurur meselesidir. Bunun için elimizden gelen ne varsa yapacağız. O gün bazı yollar kapanacak bazı sorunlar yaşanacak ama İzmirliler bunu anlayışla karşılayacaktır. Bu bağış rekor kıracağına inanıyorum. Ben inanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başta Genel Sekreterimiz Buğra Bey olmak üzere çok büyük bir katılım olacaktır. Bu iyilik bilimsel sportif organizasyonunu insanların çok daha fazla gurur duyacağı işin insanlarımızın daha katı sağlayacağına inanıyorum. 5 Mayıs günün sabahı rekorların kırılacağı bir gün olmasını düşünüyoruz” dedi.

BANA HEYECAN VERİYOR

Soyer, konuşmasını bu sözlerle sürdürdü: “Bu konuya katılmak düşüncesi bile bana heyecan veriyor. Dünyanın bir ucunda geceykendiğer ucunda gündüzken koşu yapılacak ve bu bizi için çok güzel. Ne kadar kalabalık olabiirsek bizim için o kadar iyi. Herkesi İzmir’de koşuya davet ediyorum. Bende koşacağım zaten. Kayıt olarak tüm dünya ile aynı anda istediğiniz anda koşabilirsiniz ve Wings For Life için umut olabilirsiniz.  Kurulsam sosyal sorumluluk çevresine yapıyor ve yoğunlaşıyorsunuz. En değerli kısımda oluşturulan fona katkı sağlıyoruz. En kalabalık dünyada 3. olan ve bağış toplayan bir bilinç oluşturduk. Omur ilik felçleri eldiven kullanıyorlar. Bu yıl sen neden koşuyorsun? hastagiyle koşacağız. Kampanyanın en kalabalık koşunu yapıyoruz”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi

TOPYEKÜN FARKINDALIK LAZIM 

Soyer, yerel seçim döneminde kentte tekerlekli sandalye ile dolaştığının hatırlatılması ve sorunları tespit konusunda ne gibi çözümler üreteceğinin sorulmasına yanıtı; “O sembolik bir girişimdi. Engelli vatandaşlarımızın bu kentteki yaşam koşullarını görmek istedik. Birde aslında mesele farkındalığı yaratmak. Engelsiz herkesin farkında olması lazım. Bu farkındalık büyümeli ki, yerel yönetimler bu konuya daha fazla müdahil olsun, vatandaşlar daha çok bilinçlensin. Topyekün bir kent olarak engellilerin karşılaştığı sorunları görmemiz lazım. Bu farkındalığı büyümesi lazım. Böyle olsun ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda daha fazla yatırım yapması, engellilerin hayatını kolaylaştıracak daha fazla çözüm üretmesi bunların hepsi iç içe geçecek. Ne tek başına büyükşehir belediyesinin girişimleri yeterlidir. Ne tek başına vatandaşın duyarlılığı yeterlidir. Bunların hepsinin birleşmesi niyetindeyiz. Biz bu farkındalığı yaratacağız. Hem de bu şehirde yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştıracağız” bu sözlerle verdi.

HEDEF 10 BİN KATILIM 
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, “Ülkemizde her yıl 2 bin kişi omurilik ferçle oluyor. Dünyada milyonlar insan var. Tek umudumuz sizin desteklerinizle bu çalışmaya destek vermenizdir. Pazar günü bizim için çok heyecanlı bir gün olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz 3 yıldır bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 5 Mayıs bizim için umut günü olacak. İyilik köprülerinde buluşmak umuduyla… Geçtiğimiz sene 8 bin yakın katılım gerçekleşmişti, bugünden itibariyle 8 bin 800 başvuru oldu 10’ni hedefliyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.