Soyer İyi Parti’de…

Soyer İyi Parti’de…
  • 13 Şubat 2019 13:51

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Seferihisar Belediye Başkanı ve Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İyi Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Yağmura rağmen parti binasının önünde İyi Parti örgütü tarafından çiçeklerle karşılanan Soyer, İyi Parti belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarıyla basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve il yöneticileri ile parti binasındaki toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına geçtiler.

Soyer İyi Parti'de...

El birliği ile İzmir’i çok iyi yerlere taşıyacağız
Aynı zamanda İyi Parti İzmir’in de belediye başkan adayı olan Tunç Soyer, kendisini burada alkışlarla karşılayan parti örgütüne bu sözlerle seslendi: “ İnşallah bu salonlar hep dolsun taşsın, inşallah hep sığamayalım. Ben il başkanım ve çalışma arkadaşlarının misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Bugün bu konuşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun süreli bir arkadaşlığın başlangıcı olarak düşünüyorum. Çok fazla hizmet edeceğimiz ittifaklar kurup işbirlikleri yapacağız. Bugün büyük bir heyecan yaşıyorum. Sizleri böyle görmek heyecan verici, umut verici. Türkiye’de insanlar ayrıştırılırken İzmir’de yerelde bu kadar canlı ve samimi bir işbirliğinin kurulmuş olmasının büyük katkısı olacağını düşünüyorum. İyiki varsınız, yolunuz açık olsun. El birliği ile İzmir’i çok iyi yerlere taşıyacağız.”

Zeybekci’nin projelerine ne dedi?
Konuşmasında Nihat Zeybekci’nin projelerine de atıfta bulunan Soyer, “10 yıldır projeleri hazırlıyorum bir masa başında hazırlanan var birde sokakları dolaşarak alınan projeler var. Biz esnafımızla çocuğumuzla içini dolduracak neler yapılması lazım. Sadece bunları şekillendireceğiz zenginleştireceğiz ve ekonomik krize rağmen yapacağız. İşsiz genç bırakmayacağız. Varsa çılgın proje bundan daha çılgın proje yok” diye konuştu.

Prenses’i Victor Hugo demiş
İzmir’i prensese benzetmesi ve “öpüp uyandıracağız” açıklaması tepki çeken Tunç Soyer, bunun hatırlatılması üzerine “Victor Hugo prenses demiş ben onu hatırlattım. Bundan tartışma malzemesi çıkartılcaksa yapılabilecek birşey yok” ifadelerini kullandı.

Hdp sorusuna yanıt

Bir gazetecinin “Hdp’ye yapılan kayyum’a karşı çıkmıştınız. Buradaki faaliyetlerlerin terör faliyetleri olduğu tespit edildi. Hdp ile olan temaslarınızı ve Hdp ile yan yana yürümeyi bu anlamda devam edecek misiniz? “ şeklindeki soruya “Hdp yasal meşru bir siyasi partidir. Biz sur belediyesinin eylemlerine ve girişimlerine destek olmak için değilde bir hukuk sisteminde istifa eder suç işler koltugu boşalırsa seçilerek yenisi gelir. Bunun birçok örneğini gördük. Hukuk sistemimizin dayanağı budur. Fakat bir kanunla kayyum denen birşey başladı. Bu yerel mevzuatın dışında hukuki meşruiyeti olmayan bir kanun. Biz böyle bir adımda bunun meşru olmadığını söylemek en büyük haktır. Hangi belediye olursa olsun bir belediye olarak demokrat bir belediye başkanın yapması gereken budur. Kast edilen şey hukuki demokrasiyi ve hukuki meşruiyeti savunmaktır” diyerek cevap verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI

Zeybekci belki balığı sevmiyordur
Öte yandan Zeybekci’nin yemek davetine olumsuz yanıt vermesine Soyer, “Restoranta davet ettim diye mi kabul etmedi bilmiyorum, belki balığı sevmiyordur” diye konuştu.

Kırkpınar, o çıkışını neden yaptı?
Daha önce Tunç Soyer’i parti tabanının istemediğine yönelik bir açıklamada bulunan Kırkpınar, “Soyer ile ilgili görüşlerini Genel Başkanımız kahvaltılı toplantıda ifade etti. Bizimkisi bir tespit. Bir tespiti dile getirdik. Soyer Bey ile ilgili herhangi bir olumsuz kanaat yok. Bizim seçime giderken bir tane üyeden bile ihtiyacımı varken ,3 yönetimdeki arkadaşımızın isitfası dile getirilmelidir diye düşündük” şeklinde konuştu.
Kırkpınar, Belediye Başkan adayımız diye hitap ettiği Soyer’in ziyaretindne duydukları memnuniyeti dile getierek, “Çok önemli bir güne doğru gidiyoruz. Salondaki heyecanın 31 Mart heyecanı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu mücadele 31 Martta bitmeyecek. Bu ülke kaybettiklerinii kazanan kadar mücadelermiz devam edecek. Atatürk’ün temel değerlerinden vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçtiklerini zannedenlere hatırla hatırlata devam edeceğiz. Kutlu bir günün başlangıcı olması nedeniyle. Yola çıkan herkesin mücadelesini yürekten destekliyorum. 31 mart akşamı inşallah güzel bir güne uyanmanın işaret fişeği olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. ’10 numara İzmir’ bugün 6 liralık soğanın altında kalmıştır. Ayağı yere basmayan ütopik ve aklın alamayacağı projelerle İzmirli’nin karşısına çıkanların kendi hak ve iddialarıdır. Dünya’nın sayılı metropolü İstanbul’u yönetenler, ‘ affedin bizi biz hata yaptık’ diyorsa bu İzmir’in bu adaya yetki vermesi demek, bunun 5 yıl sonra bizi affedin demenin karşılığıdır. Chp ile İyi Parti İzmir İl Başkanlığının birlikte harekettiği 25 ilçede desteğimiz olacak. Ben ilk günden beri Deniz Yücel ile birşey paylaşıyorum ve mesaj veriyorum. 7- 8 büyükşehir aldığımız gün Türkiye’de 1 nisan sabahı tartışma başlayacaktır. İzmir’de 17 yıllık iktidarın bir tek belediyeyi alamadığı 30 – 0’ın yaşandıgı bir gündem maddesi yaşanacaktır. Bu bizim gayretimizdir. Büyükşehiri Soyer’in aldıgğı gün inanın Türkiye İzmir’den bahsedecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.