“Konak’ta kentsel dönüşüm Gültepe’den başlayacak”

“Konak’ta kentsel dönüşüm Gültepe’den başlayacak”
  • 9 Şubat 2019 10:53

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Narlıdere Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, 20 yıllık belediye başkanlığı deneyimini, Konak’a yansıtacaklarını, ilçeyle ilgili gözlemlerini ve yol haritasını açıkladı.
“Narlıdere’nin marka olarak ön plana çıkması ve çekim merkezi olması ile ilgili yaptığımız çalışmalar ortada” diyerek sözlerine başlayan Batur, “1 Ekim’den sonra büyükşehir belediye başkanımız aday olmayacağını açıkladı. Ondan sonra bizde siyasi arkadaşlarımızla vizyonumuzu büyüterek geçmişteki belediyecilik tecrübemiz, kente yaptığımız çalışmaları bu kente aktarmak için büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayalığını açıklamıştık. Daha önce yapılan değerlendirmeler neticesinde yine çok değerli Seferihisar belediye başkanı arkadaşım partimiz tarafından görevlendirildi aynı gün aynı parti meclisinde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, MYK ve PM’nin aldığı kararla Konak Belediye Başkan adaylığı konusunda görevlendirildim. Parti içindeki yarışta birbirinden değerli arkadaşlarımız vardı. Partiye emek veren bu kente emek veren insanlar vardı. Bizde bu noktadan itibaren Seferihisar ve Büyükşehir belediye başkan adayımız Tunç Soyer ile omuz omuza olduğumuzu ifade ettik. 20 yıllık bir belediye başkanlığının ardından parti üyelerimize il başkanlığı ve il yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Narlıdere’de görev yaptığım süre içerisinde de Narlıdere’de beraber görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Narlıdere’de ortak akılla çalışmanın sonucuydu. Önümüzdeki süreç Konak belediye başkan adaylığıdır. Özellikle söylemek istiyorum Chp’nin ve ilçe başkanlığı olmak üzere hepsi beni bağrına bastı. Artık hiçbir çatlak ses olmadan sahaya çıktık ve birlikte omuz omuza çalışmanın ve örgüt belediye başkanı ve Konak ile sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

"Konak'ta kentsel dönüşüm Gültepe'den başlayacak"
Konak’ın tarihi dokusunu ön plana çıkaracaklarının vurgusunu yapan Abdül Batur, kentsel dönüşüme önem vereceklerini de bu sözlerle vurguladı: “50 günlük bir süre kaldı. Konak’ta süreçte temel maddeler ile buluşacak. Ve Konak’ı bir baştan bir başa dolaşarak vatandaşlarımızın sıkıntılarını not alarak önümüzdeki çalışma sürecini başlatacağız. Konaklı hemşehrilerimizle daha iyi çalışacağız. Tarihe daha emek veren Konak, halkla barışık halkla iç içe bir belediyecilik anlayışımızı Konak’a yansıtacağız. Özellikle Konak’ta hizmet gitmeyen yerdeki mahallede vatandaşlarımızın ve orada yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye özen göstereceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın bize ilettiği en büyük sıkıntı kent genelinde hertürlü bölgeye ulaşmamış ve yaşanan çarpık yapılaşmaları dönüşüm konusunda herhangi bir çalışma olmadığı. Konak Belediye Başkan Adayı arkadaşım Sema Pekdaş’ı hemen ziyaret ettim. Kensine 5 yıllık yaptığı çalışmalar kadın dostu belediye kültür sanat ile yaptığı çalışmalar ön plana çıktı. Kendisinden de brifing alacağız. Bir ilçe ziyaretimize katılarak bizi onurlandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Dönüşüm ve yerinde dönüşümü sağlama noktasında Konak’a da aktarmayı düşünüyoruz. Konak tarih ile yaşayan bir kent. Agora Kadifekale gibi tarihi dokunun ön plana çıkarılması noktasınd ahizmet bekleyen ve bu hizmetin ön plana çıkarılması gereken bir noktada çalışmalarımızı yürütmek ana hedeflerimizden bir tanesi. Özellikle bilgi çağında vatandaşın beledye ulaşma noktasında tüm bilgi işlem ile ilgili tüm çalışmalarımızı Konak’a aktaracağız. Yaptığımız bölge ve saha çalışmalarında vatandaşı bilinçlendirmek ve sağlıklı bir çalışma yapılması ana hedeflerimizden biri.”
Konak’ta en başarılı çalışmalarının kentsel dönüşüm projeleri olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkan adayı, Narlıdere’ye kazandırdıklarından örnekler verdi: “Narlıdere’de sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uyguladığımıza inanıyorum. Oy oranlarımzıın yüzde 70’e çıkmasının nedeni de projelerimizin halka ulaşmasıdır. Rahat ulaşılabilen bir belediye başkanı ve hemşehri derneklerimizde anlayışı her zaman ters düşebilir. O bölge insnaın benimsemediği projeler başarılı olamaz. Narlıdere’de kentsel dönüşüm ile ilgili de böyle projeler yaptık. Bir tanecik evi var. Daha iyi bir evde yaşayacaksın diyorsun. İnanmıyorlar. Ama Narlıdere’de bunu yaptık. Şimdi o mahallede yaşayan arkadaşlarımız bizim en büyük referansımız. Yani biz kentsel dönüşümde bu işi yapabiliriz demiştik. Konak’ta en başarılı çalışmalardan bir tanesi kentsel dönüşüm olacaktır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği

"Konak'ta kentsel dönüşüm Gültepe'den başlayacak"
15 gün sonra projeleri açıklayacağım”
Batur, konuşmasını bu sözlerle noktaladı: “Konak’a değer katmak lazım değer kaybediyor ve hiçbirşey verilmeyen bir ilçe haline geldi. Konak kendini ispat etmiş bir ilçe olarak ön plana çıkacak. Konak’ın yaşanabilir olması için elimizden gelen katkıyı ve çabayı göstereceğiz. Daha da özgür olması için Konak’ın gereken katkıyı göstereceğiz. Özgürlüğü olan ve tarihi misyonuyla ön plana çıkan ve çeperi ile ilgili çoğu konuyu halledeceğiz. Dokunan belediyecilik ve temas sağlayan ortak akılla yönetilen bir belediyecilik anlayışını sergilemeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 15 gün sonra tüm projelerimizi sizlerle paylaşacağız.”
İlk dönüşüm Gültepe’ye
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’li Abdül Batur, ‘kentsel dönüşümü ilk nereden başlatacaksınız?’ sorusuna, “Kentsel dönüşümde Gültepe’den başlayacağız hazır bir plan var elimizde. Burda çalışmalarda en azından bir plan var Gültepe’de Her taraftan başlamaktansa bir örnekle başlamak lazım. Çünkü vatandaş inanmıyor. 5 yıl içinde Gültepe’yi planlamak” ifadelerini kullandı.
Konak adaylığı sorusu
Konak”a aday olduğunu açıklanmadan 2 gün önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan öğrendiğini dile getiren Batur, “Dönüşümde ihtiyacı olan ve kente abilik yapan biri olarak teklifi kabul ettim” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.