4 Başkan Katıldı, Toplantı Ertelendi

4 Başkan Katıldı, Toplantı Ertelendi
  • 11 Aralık 2015 17:16

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/İl Kongresine günler kala CHP’de sular iyice kaynadı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen ve il adaylığı için örgütü toplayarak nabız yoklaması istenen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, ilçe başkanları ile İZAN Otel’de görüşme ayarladı.

Ankara’ya gitmesi ve Genel Başkan’dan hicazet alarak ilçe başkanları ile görüşme konusunda günlerdir sorun yaşayan Başkan Başak’a öncelikle mevcut İl Başkanı Bedri Serter tepki göstermiş ve Başkan Serter, “Böyle bir şey olması mümkün değil. Genel Başkanımız görev verecekse il başkanına verir. Konak İlçe Başkanımız Mehmet Şakir Başak yanlış anlamıştır” demişti. Diğer bir tepki de Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz’dan gelmişti. Yalaz, toplantıyı daha bütünleştirici bir kişinin üstlenmesi gerektiğini dile getirerek, toplanış biçiminin hoş olmadığını söylemişti. Yalaz, toplantıya katılmayacağını dile getirerek, Başkan Başak’ın karşısında yer almıştı.

Toplantıya Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettiin Alper, Menemen İlçe Başkanı Hürol Tarlak ve Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal geldi.

“KİMSENİN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMİYORUM”

İki gündür tepkilerle boğuşan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, ilçe başkanları ile yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. Başak, ” Benim öncülük yapma gibi bir tavrım yok. Ben genel başkana örgütüm talebini ilettim. O da toplanıp çıkacak kararı bana bildirin dedi. Bu durum ‘genel başkan bana görev verdi’ diye yansıtıldı. Planlı bir ziyaret değildi, ani gelişti. Ben kimsenin arkasından iş çevirmiyorum. Mevcut başkanımız Bedri Serter adaylığını açıklamamış olsaydı onun önderliğinde toplanırdık. Açıkladığı için Genel Başkan’ımıza öneride bulundum, spontene gelişmiş bir olay. Genel Başkan’ımız beni özellikle bu görev için çağırmadı. Belediye başkanlarımızın ve örgütümüzün ortada buluşacağı bir aday çıkacaktır. Buradan bir isim de çıkmayabilir, birçok isimde çıkabilir. Bu görüşme sonrasında belli olacak” dedi.

Toplantıda yeterli katılım sağlanamayınca Başkan Başak, toplantının pazartesi günü tekrarlanacağını duyurdu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Farklı Renkli Kelebekler Otizmlilerin sorunlarına ayna tutuyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.