30 İlçe’den Kadınlar Bayraklı’da Buluştu

30 İlçe’den Kadınlar Bayraklı’da Buluştu
  • 8 Mart 2016 11:05

Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği üyelerini Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda ağırladı. Kadınlar, sanatçı Yolcu Bilgiç’in türküleriyle eğlendi. Kurulan serbest kürsüde, kadınlar tek tek söz alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve kadın sorunlarıyla ilgili konuştu.

“Her gün 8 Mart Her gün Mücadele”  sloganıyla yola çıkan İzmirli kadınlar, “Kadın Dayanışma” etkinliğinde Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda bir araya geldi. Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe kadınların ilgisi yoğun oldu. Etkinliği Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ da izledi. Başkan Karabağ, tük kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. İzmir Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Karabağ’a teşekkür etti. Aydın, kadınların hak ettiği değere ve öneme kavuşmasını istedi.

SERBEST KÜRSÜDE İSTEYEN KONUŞTU

Etkinlik programı müzik dinletisi ile başladı. “Ekmek ve gül” belgeselinin gösterime girdiği anda salonda duygu dolu anlar yaşandı. Serbest kürsü etkinliği ile de isteyen her kadın mikrofon başına geçerek duygularını ifade etti. Konuşmacılar, kadınların yaşadığı sorunları ve taleplerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından ise İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu sahne aldı. Tiyatro gösteriminde çeşitli meslek dallarından kadınlar sahne alarak eşlerinden gördükleri şiddeti tiyatral bir anlatımla izleyicilere aktardı. Evka 2 Kadın Kültür Evi Derneği de halkoyunu gösterisiyle etkinliğe renk kattı. Daha sonra ise sahneye Yolcu Bilgiç çıktı. Sazıyla birlikte birbirinden güzel türküleri seslendiren sanatçıya, kadınlar da eşlik etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.