3 lastik botta 146 kişi

3 lastik botta 146 kişi
  • 3 Ekim 2016 08:17

İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan ve denize açıldıkları bot su alarak batma tehlikesi geçiren 34 yabancı uyruklu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, bir grubun yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmek için Çeşme Çatalazmak mevkisinden denize açıldığı bilgisi üzerine bölgede tarama çalışması başlattı.

Ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen denize açılan ve bulundukları lastik bot su alarak batma tehlikesi geçiren, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 yabancı uyrukluyu fark ederek müdahalede bulundu.

Bottaki 32’si Suriye, 1’i Mali, 1’i ise Cezayir uyruklu, sahil güvenlik teknesine alınarak kurtarıldı.

Çeşme iskelesine getirilen yabancı uyrukluların ıslanan giysilerinin yerine yenileri verildi, yiyecek ihtiyaçları karşılandı.

Yabancı uyrukluların işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecekleri bildirildi.

DÜN DE 40 KİŞİ YAKALANMIŞTI
Sahil Güvenlik ekipleri Çeşme’de dün de yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 40 sığınmacı yakaladı. Çeşme açıklarındaki Ateş Adası mevkisinde bir grup sığınmacının lastik botla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmeye çalıştığı bilgisini alan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, bölgeye hareket etti. Düzensiz göçe müdahale ederek, lastik botu durduran ekipler, kadın ve çocukların da bulunduğu 40 Suriyeli sığınmacıyı sahil güvenlik botuna aldı.

LASTİK BOTTA 72 KİŞİ
İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 72 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Dikili Körfezi açıklarında bir grup yabancı uyruklunun lastik botla Midilli Adası’na geçmeye çalıştığı bilgisi üzerine, bölgeye hareket etti.

Lastik botu durduran ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 72 Afganistan uyrukluyu, sahil güvenlik botu “TCG Dost”a aldı. Dikili Limanı’na getirildikten sonra ilk yardım müdahalesi yapılan ve insani yardım malzemesi verilen kaçakların, kayıt işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresine gönderildiği bildirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Semaları Rengarenk Oldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.