“Erkeklerin Değil Kadınların Adayıyım”

“Erkeklerin Değil Kadınların Adayıyım”
  • 8 Ocak 2016 08:45

İzmir İl Kadın Kolları Kongresi için heyecan artıyor. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’na, mevcut yönetimde “bilişimden sorumlu başkan yardımcısı” olarak görev yapan Saniye Bora Fıçı, adaylığını açıkladı.

“ERKEKLERİN DEĞİL KADINLARIN ADAYIYIM”

Mevcut İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya’nın aday olmadığı kongre için geri sayım sürerken adaylığını açıklayan Fıçı, “İl Yönetimindeki birçok arkadaşımın desteğini alarak yola çıkıyorum. Erkeklerin değil; kadınların adayıyım” dedi.

KADIN KOLLARINDA GÖREV ALMAK ONURDUR

2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğunu söyleyen Fıçı, iş yaşantısındaki başarısını siyasete de taşımak istediğini belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir” cümlesini hatırlatan Fıçı, şunları söyledi:

“Ulu Önderimizin bu anlayışını benimsememiz gerekir. Çağdaş yaşam, ancak her alanda eşitlik ilkesine dayanırsa hayata geçmiş olur. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, partimizin öz gücüdür, lokomotifidir. 10 aydan bu yana il kadın kolları yönetim kurulu üyesiyim. Ciddi dönemler yaşadık. Seçimlerle dolu bir dönem atlattık. Bu dönemde bizi ciddi tecrübe sahibi yaptı. Kadın örgütümüzü, 30 ilçede kadınlarımızı ve başkanlarımızı tanıma şansına sahip oldum. 14 ilçede yeni başkanlarımız seçildi. Onları tanıdım. Kendimi şanslı hissediyorum. Kadınların adayı olarak yola çıktım. Kadının hak ettiği yere gelmesi için, getirebildiğin en iyi noktaya getirmek için çalışacağım. Kadın Kollarında çalışmak, görev almak büyük bir onurdur. Karanlığa karşı, gericilere karşı, laiklik ve cumhuriyet düşmanlarına karşı, faşizme karşı daha ön saflarda mücadele edebilmek için CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine adayım. Bütünleştiren, herkesi kucaklayan, emeği ön planda tutan, katılımcı demokrasi anlayışıyla hareket edeceğimiz bir yönetim anlayışımız olacak. Takdir, örgütümüzün emekçi kadınlarınındır.”

SANİYE BORA FIÇI KİMDİR?

1967 Yılında İzmir’de doğdu. İlk,orta ve lise öğrenim hayatını İzmir’de tamamladı. Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olan Saniye Bora Fıçı, “Bora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu ve sahibi. 2008 yılından beri İZSİAD ( İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği) üyesi. İzmir Ticaret Odası üyesi olan Saniye Bora Fıçı, 2009-2014 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. “Ortak Akıl Grubu” üyesidir. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan Saniye Bora Fıçı, CHP İzmir İl Kadın Kollarında Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda CHP İzmir BYKP (Bilim,Yönetim,Kültür Platformu) Engelli Komisyonu Başkanıdır. Özel Eğitim Kurumları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Olan Saniye Bora Fıçı evli ve iki çocuk annesidir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in geleneksel festivaliyle Bayındır’da yine çiçekler açtı 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.