14 Şubat’a Özel Kadınlar Matinesi

14 Şubat’a Özel Kadınlar Matinesi
  • 14 Şubat 2016 10:00

Bornovalı kadınlar, Bornova Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak düzenlediği kadınlar matinesinde keyif dolu saatler geçirdi.

Yoğun ilgi gören organizasyonda kadınların yanında olan Başkan Olgun Atila, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ifade ederek, “Gerçekten barışa ihtiyacımız var ve bu barışı anneler yani siz kadınlarımız getirecek” dedi.

Bornovalı kadınlar, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği kadınlar matinesinde buluştu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda Çamdibi’ndeki İzbaş Düğün Salonu’nda gerçekleşen matineye, yaklaşık 1500 kadın katıldı. Mahalle statüsü alarak Bornova Beledeyisi’ne bağlanan 12 eski köy yerleşiminden kadınların da getirildiği organizasyon için ilçenin dört bir yanından otobüsler kaldırıldı. İlgi o kadar yoğundu ki salonun dışındaki alana ek masa ve sandalyeler konuldu.

14 Şubat'a Özel Kadınlar Matinesi

Dopdolu program
Matine, dopdoplu programıyla coşkulu saatler yaşattı. Grup Balkanot, Balkan Şarkıları ile tanınan ve bir Bornovalı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi sanatçısı Gamze Matracı ve İZFEM Roman Dansları Grubu’nun sahnede olduğu anlarda coşku büyüktü. Onların şarkılarına genç-yaşlı tüm kadınlar eşlik etti, karşılıklı oynadı, hep birlikte halay çekti. Tiyatrocu Kader Kaya Selvi’nin kayınvalide tiplemesi herkesi kahkalara boğdu. Yaklaşık dört saat süren etkinlikte çeşitli yarışmalar düzenlendi. Kazananlara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Rumeli Tapani Bandosu etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Çocuklar unutulmadı
Etkinliğe gelen çocuklar da unutulmadı. Anneleri salonda onlar ise oyun alanında eğlendi. Pamuk şeker dağıtılan çocuklar, palyaçolar, yüz boyama etkinliği ve oyuncak parkurunda keyifli saatler geçirdi. Kimileri de örümcek adamla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Atila’ya sevgi çemberi
Etkinliğe eşi Hikmet Atila ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, adeta sevgi çemberi içinde kaldı. Kadınlar ve çocuklar Başkan Atila ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Günün anısına hazırlanan ve üzerinde “Bornova Bizim Evimiz” yazan pastayı kesen Atila, göreve gelmeden önceki “Bornova’da kadınların, çocukların ve engellilerin dönemi olacak” sözünü hatırlatarak, “Bu matineyi daha önce yapacaktık. Verdiğimiz şehitler nedeniyle erteleme gereği duyduğumuz organizasyonumuzu siz sevgili kadınlarımız için sevgililer gününde olarak gerçekleştirmek istedik. Burada sizlerle olmak büyük mutluluk” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki’den Kavaklıdere ziyareti

“Barışı anneler getiricek”
Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ifade eden Başkan Atila, “Gerçekten barışa ihtiyacımız var ve kentimizde hakim olan bu barışı anneler yani siz kadınlarımız tüm ülkemize getirecek. Annelerin ağlamadığı, hiç kimsenin yatağına aç girmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Bunu tüm Dünya’nın saygı duyduğu Büyük Önderimiz Atatürk ve Cumhuriyetimize sahip çıkarak hep birlikte başarabiliriz. Biz de bu yolda insana ve geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Bornova Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.