• 11 Ağustos 2023 15:39

Kongre takvimin devam ettiği CHP’de sandık başına giden ilçelerden biri de Bayraklı oldu. Kongre Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda başladı. Divan Başkanı Ali Öztunç olarak belirlendi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bayraklı İlçe kongresinde yaptığı konuşmasa Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Kahramanmaraş CHP Milletvekili Ali Öztunç, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongreye katılan isimler arasında yer aldı. Mevcut İlçe Başkanı Didem Gültekin’in göreve yeniden talip olduğu kongrede muhalefetin adayı ise Mutlu Odabaş oldu. Divan Başkanlığını CHP önceki dönem MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un yaptığı kongreye; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

ÖZTUNÇ: “SEÇİMDE ALINAN SONUÇTA HERKESİN SORUMLULUĞU VAR”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kongrenin açılış konuşmasını yaparak, hem seçimi hem de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen eleştirileri yanıtladı. Öztunç, “Biz hep beraber bir seçim yaşadık. Yaşadığımız 14-28 MYIS sürecinde hepimiz gecemizi gündüzüme kattık. Seçimleri kazanmak için Anadolu’da Trakya’da, İstanbul’da büyük bir mücadele verdik ama olmadı kazanmadık. Bunun sorumlusu kim, neden böyle oldu, neden bu hale gelindi elbette bunlar tartışılmalı; MYK’da Parti meclisinde, kongrelerde ele alınıp, tartışılması gerekiyor. Asıl mesele seçimden sonra başladı, seçimler oldu ve ardından bir gün sonra sanki önceden hazırlık yapılmış gibi salvolar başladı. Eyvallah Genel Başkanımızdır en büyük sorumlu kendisidir ama sadece o değil hepimiz, ben de, Milletvekilleri de MYK’da herkes suçlu” diye konuştu.

Öztunç sözlerini şöyle sürdürdü;

İYİ Parti’nin hiç mi günahı yok, diğer genel başkanların hiç mi günahı yok? Gelen giden Genel Başkana ve CHP’ye vuruyor. Ama ne yazık ki bizim partide bu işler daha çok dikkat çeker. Parti içi işe verilen bu çaba seçimde verilse bu mesai seçime ayrılsa belki seçimde daha faklı sonuç çıkacaktı.

KARDEŞİM ADAYSAN ADAYIM DE”

Birileri Bolu’dan yürüdü, birileri çıktı adayım dedi siyaset iddia işidir ve iddia sahibi değilsen çıkıp siyaset yapma. Eğer biri genel başkan olmak istiyorsa yüreklice çıkıp ben adayım diyecek demeyecekse karnından da konuşmayacak. Bülent Ecevit, Deniz Baykal yıllarca iddialarını ortaya koydular adayım dedi yarıştı. Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu da gitti hemen adayım dedi. Kardeşim adaysan adayım de yok daha düşünüyorum, olursam önce ailem bilecek falan filan geç bu işleri.

EN KOLAYI GENEL BAŞKANI SUÇLAMAK”

Ben partinin evladıyım 15 yaşında bu partiye emek vere vere geldim ve partili değil bir partici olarak konuşuyorum. Ast olan partidir isimler gelir ve gider parti 100 yıldır nasıl ayaktaysa öylede kalacak ama partiyi yıpratmamak lazım. Hepimiz suçluyuz ve şapkamızı önümüze koyacağız. En kolayı Genel Başkanı suçlamak ama olmaz gelen vuruyor giden vuruyor, işin kolayına kaçıyorlar.

NE OCU NE BUCUYUM BEN PARTİCİYİM KARDEŞİM”

Davutoğlu çıkıp diyor ki en son tercihimiz CHP Listesinden seçime girmekti kafana silah mı dayadık? Arkadaş gelmeseydin. Yok, Eskişehir’de iyi Parti bizimle ittifak kesinlikle yapmayacakmış, buyur gir kardeşim biz seçimi daha önce sizinle mi aldık? Değişim içi doldurulmadan ne olacağı belli olmadan Kemal gitsin şu gelsin yok öyle yağma. Ne Ekrem’ciyim, ne Kemal’ci ne de Özgür’cü benim için önemli olan partidir kardeşim. Evet, yenilgi aldık 2018’de de yenilgi aldık ama yerel seçimleri kazandık. Alamaz diyorlardı Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’i aldık. Şimdi de çıkmışlar kaybedeceğiz diyorlar. Yok kardeşim her yeri de alacağız Yiğit Düştüğü yerden kalkarmış. Düştüğümüz yerden kalkmasını bileceğiz. Ama bir birimizi kırmadan ele ele vererek partimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

BEN ÜMİDİMİ KAYBETMİYORUM SİZ DE KAYBETMEYECEKSİNİZ”

En büyük en başarılı örgüt İzmir’dedir ve siz her zaman partimize sahip çıkacakmıştır. Ben biliyorum ki bu partinin evlatları gene partisine sahip çıkacak ve yine İzmir’de Büyükşehir’i de ilçeleri de alacağız. Aslan ile ceylanı aynı koltuk altında tutan Hacı Bektaşi Veli’nin evlatlarısınız. Sizler haksızlığa karşı dimdik duran Pir Sultan Abdal’ın evlatlarısınız. İzmir’de CHP siyaseti yapmak kolaydır Türkiye’nin en muhafazakar yeri Kahramanmaraş’ta ben CHP siyaseti yapıyorum ama asla ümidimi kaybetmiyorum ve siz de kaybetmeyeceksiniz. İki adaylı bir yarış gerçekleşecek ama kapıdan çıkınca her şey orada kalacak biz bir aileyiz. Tartışıp, yarışırız ama her zaman ailemizi büyütürüz eve zarar vermeyiz. İki aday aslanlar gibi yarışacak hangisi kazanırsa değeri de onun yoldaşı olarak yanında durmaya devam edecek. 1999’da baraj altı kalmıştık ve bittiler demilerdi bitti diyeneler gitti biz gene buradayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ENGELSİZ BİR BERGAMA İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

ASLANOĞLU: “KAVGA BEKLEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIZ”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise kongre sürecinden ayrışma bekleyenler olduğunu kaydederek, “28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra AKP ve yalakaları savaş başlattı. Topyekûn savaşlarla karşı karşıyayız, AKP belediyelerimize olan baskılarını artırdı partimize, muhalif partilere baskı düzeniyle karşı karşıyayız. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar, baskılarıyla yılmayacağız. CHP dimdik ayaktadır. Bizlerden ayrışma, kavga bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız, kimse birbirimize düşmemizi beklemesin” dedi.

AYRIŞMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Aslanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

Partimize sahip çıkacağız, ülkemizin CHP’ye ihtiyacı var. CHP darda olanın, adalet bekleyenin altında topladığı demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor, sığınılacak liman olarak bakıyor. Onlar bize böyle bakarken, bizim ayrışma lüksümüz yok. Kim makam, koltuk gibi ya da başka gerekçeyle partimizi tartışmaya, kongrelerimi fırsatçılığa dönüştürmeye çalışırsa karşısında bizleri bulacaktır.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİMİZİ İŞLETECEĞİZ

Derdimiz sadece ilçe başkanı çıkarmak değil, bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, bizi AKP belasından kurtarmaktır. 9 Eylül’de partimizin 100. yılını kutlayacağız. CHP Türkiye’nin en demokratik partisi. Burada da parti içi demokrasimizi işleteceğiz.

KOLTUK KAPSAM’ DİYENLER, BİZİM ADIMIZA KARAR VEREMEZ”

Birileri uzun süredir partimize ayar vermeye çalışıyor. CHP’nin geleceğine, değişimine sadece CHP üyeleri, delegeleri karar verir. Seçim zamanı kıyıda köşede duranlar bizim adımıza karar veremez. CHP’de kaos yaşansa da koltuk kapsam, koltuğumu sağlamlaştırsam diyenler bizim adımıza karar veremez. İş yapmayıp iş yapanları eleştirenler bizim adımıza karar veremez.

MAZOTTAN ÖTV DÜŞERSE ULAŞIM ÜCRETİ DÜŞER”

 

CHP’li Aslanoğlu, toplu ulaşım zamlarına ilişkin ise, “Belediyelerin kullandığı mazottan ÖTV kaldırılırsa, ulaşım ücretleri düşer” ifadelerini kullanarak, yerel seçimlerde İzmir’deki 30 ilçeyi CHP’yi alacağını aktardı.

SUSMUŞ: “BELEDİYE BAŞKANI SEÇİME MÜDAHİL OLDU”

Bayraklı İlçe Eski Başkanı Pınar Susmuş, “CHP Kongreleri parti tarihimiz açısından büyük bir öneme sahiptir. Demokrasiyi hakim kılmak CHP’nin geleneklerinde vardır ve bunu yaşatmak için de hepimiz mücadele etmeliyiz. Bugüne kadar sınırlı ilçe kongresi gerçekleştirdik ve umarım nice ilçe başkanlarımız partimize hizmet etmenin onur ve gururunu yaşarlar. Tarih tekerrürden ibarettir lafı ilçemizde yaşandı nasıl ki 2019’da delegeler tek tek çağrılıp baskı ve etki altına alındıysa ne yazık ki 2023 kongresinde de yine aynısı yaşandı. Tarihin tekerrür etmediği bir kongre yaşamak isterdik ama olmadı. Kongre seçimleri partimizin iş aş bulma kapısı getirilmemeleridir. Ben ilçe başkanlığımda çok büyük bir baskı ve tehdit altında kaldım. Belediyede çalışanlar ‘ilçeye darbe yapıyoruz darbe’ dediler. Darbe lafı bir CHP’liye yakışmaz CHP’liler tarafından lanetlenir. Gittiler il binası önünde birden istifalar çıktı. Gençlik Kolları Başkanım benimle çalışıyor diye baskıya maruz kaldı ve istifaya zorlandı. Gene istifalar cepten çıktı ve yöneticiler istifa etti. Zaten genç bulamadığımız partimizde gençlik kolları başkanımız başkanlıktan düşürüldü İşte bunlara izin vermemek için hepinizi her bir delegeyi göreve davet ediyorum. İster Serdar Sandal bir kez daha Belediye Başkanı adayı olsun isterse olmasın ister gösterilsin ister gösterilmesin ama hepimiz büyük bir şevk ile çalışmalarıdır yerel seçimlerde.

MEMURİYETTEN İSTİFA EDEİLİP İLÇE BAŞKANLIĞI YAPILMASI GELENEĞİ CHP’YE UYAR MI?

Belediyeden memuriyetten istifa eden bir ilçe başkanlığı anlayışını siz İlçe Başkanlığı geleneği ve CHP geleneği ile bağdaştırabiliyor musunuz? Dik bir duruş sergilemek sizlerin elindedir arkadaşlar. Ne olur delege olsa ne olur olmasak. Mansuroğlu Mahallesi’nde sandığa hile karıştırmak nedir bu kadar mı önemli ilçe başkanı olmak ya da delege olmak çok mu önemli?

ALPER: “. GELİP GEÇİCİ ARKADAŞLAR İÇİN KİMSE KİMSEYİ KIRMAYACAK”
Bayraklı İlçe Eski Başkanı Cemalettin Alper; “Gönül isterdi ki her geçen gün CHP bayrağı her geçen gün güçlensin. Maalesef ki kayıp bir dönem geçirdik. Bu hepimizin eksikliği. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu ülkenin kurtuluşu için hepimizden fazla mücadele etti. Belediye başkanlarımız kendi iktidarlarını kurmak için mücadele ediyor. Herkesin şapkayı önüne koyması lazım. CHP sahipsiz de değil yolgeçen hanı da değil. Hiç kimse bizi sindiremez, korkutamaz, tehdit edemez. Her iki adaydan isteğimiz tek bir şey var: Geçmişe göre daha adil olarak bütün örgütü kucaklasın. Biz hatalarımızı gözden çıkardık, geçmişte hesabını vererek örgütümüzle helalleştik. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkan olmasını hep beraber sağladık. Elbette ki kiminle çalışacağınıza siz karar verirsiniz ama siz belediyeye hizmet ederken ilçe başkanı da örgütü ötekileştirmeyecek. İki dönemden fazla aday olmamak lazım. Kadrolar devamlı kendini yenilemeli. Yerel seçime az bir süre kaldı, bu salondaki bütünlüğü sahaya yansıtmalıyız. Aday kim olursa olsun Bayraklı’da yine CHP’nin bayrağını dalgalandıracağız. Gelip geçici arkadaşlar için kimse kimseyi kırmayacak, hep birlikte mücadele edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.