Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de

Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de
  • 16 Haziran 2016 17:35

Gizem Çetinkol- Gazete Ege/İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine verilecek iftar yemeğine katılmak İçin İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu havaalanında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

Kılıçdaroğlu’nu havalimanında partili yöneticiler, belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Toplantı da hükümete yüklenen  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’deyiz burada olmaktan çok memnunum, İzmir sadece bu bölgenin değil dünyanın göz bebeği en iyi yönetilen İl’dir.  En iyi yönetilen İl diyorum çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye’nin kredi notundan daha yüksek.  Türkiye için soralım bakalım ne diyecekler?  Toplumun her kesiminde ciddi bir kaygı var ve tek bir soru var akıllar da  Türkiye nereye gidiyor?  Eğer bir ülkede patates yöneticisi ektiğinin karşılığını alamazsa, her gün şehit haberleri geliyorsa, 6 milyon gencimiz işsizlikle uğraşıyor, 17 milyon yoksulluk sınırındaysa bu ülke iyi yönetiliyor denilemez 14 yıldır bu ülkeyi kim bu hale getiriyor sorusunu sormalıyız” dedi.

Ülkede huzur kalmadığını söyleyen CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir ülke istiyoruz. Hükümetin temel amacı bu olmalı bırakın sorun çözmeyi hükümet kendisi sorun üretiyorsa vay o ülkenin haline bazı arkadaşlarımız diyecektir ne karamsar bir tablo çiziyor. Emin olun daha fazlası bile çizilebilir .  Biz CHP olarak hiç seçim olmamış, yarın olacakmış gibi çalışıyoruz bizim sorumluluklarımız var. Herkesin aşı işi olsun istiyoruz. Herkes huzur içinde sofrasına otursun istiyoruz tek amacımız bu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu havaalanındaki toplantının ardından Balçova’ya doğru yola çıktı. CHP Genel Başkanı Çetin Emeç Mahallesi’nde Şehit Polis Haluk Varlı’nın ismini taşıyan parkın açılışını gerçekleştirdi.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

“BİZ AKLIMIZA GÜVENİRİZ…”

Açılışta konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, huzur için canlarını veren şehitlere vefa borçları olduğunu söyledi. Son zamanlarda artan şwhit haberlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetini teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Genel Başkan sözlerine şöyle devam etti. “Diyorlar ki algı operasyonları yapılıyor biz algı operasyonlarına değil aklımıza güveniyoruz. Dolayısıyla biz vatandaşımıza güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan kutlu insanlar olacağız. Devleti devlet yapan kurumlardır. Bu yüzdende kurumlar adaletli olmalıdır. Adaleti, güzel ahlakı savunmalıyız. Sevgili peygamberimizde söylemiştir, güzel ahlakı yükseltmek için gönderildim.

“KENDİMİZE SORU SORMASINI BİLMELİYİZ”

Polisimiz bizim evladımız, babamız, kardeşimiz, ağabeyimizdir. Biz bu kadar rahat yaşayabiliyorsak ahlaklı polislerimiz yüzündendir. Kimi hayatını verir kimisi elini, kolunu, bacağını verir gazi olur. Bizlerinde görevi onlara minnet duygumuzu göstermektir. Bir parkımıza şehidimizin adını veriyoruz. Yeter mi yetmez ama vefa borcumuz var bir gün caddeye bir gün bir üniversiteye isimlerini veririz. O insanalar bizim huzurumuz için canlarını vermişlerdir. Neden bu kan bu göz yaşı, neden bu ülkeye barışı getiremiyoruz. Kendimize soru sormayı bilmeliyiz. Ne oldu da ülke 14 yılda bu ülke bu hale geldi? Biz huzur için çabalamalıyız. İzmirdeki bu barışı huzuru tüm coğrafya ya aşılamalıyız. Çok şey değil sadece kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz. Bu yüzden tüm polislere ve şehitlere şükran borçluyuz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK TURİZM SEZONUNA ERKEN GİRİŞ YAPTI

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

Şehidin eşi Gül Varlı yaptığı konuşmada, “Bugün buraya gelen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra tek isteğim bu parkın isminin yaşatılmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Daha sonra parkın isminin Şehit Haluk Varlı olduğuna dair meclis kararının çerçeveletilmiş hali şehidin eşine verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin şehit ve gazi aileleri için verdiği iftar yemeğine katılmak için İzmir’e gelen CHP Genele Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şehit Polis Haluk Varlı’nın adına Balçova’da gerçekleşen park açılışından sonra Crown plazaya geçerek akademisyenlerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

Toplantının ardından Tarihi Havagazı fabrikasına gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, iftarı şehit ve gazi aileleriyle gerçekleştirdi. İftarın ardından konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ramazan ayı manevi dünyamızın, birlikte yaşamanın en önemli aylarından biridir. Ramazan’da dostluk kardeşlik sevgiyi öne çıkarırız. Emin olun Türkiye dünyanın en güzel ülkesi… Her şeyimiz var. Toprağımız, göllerimiz, insanımız var. Hepimiz kardeşçe yaşayabiliriz. Sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşabiliriz. Anadolu topraklarında bu düşünce hakimdir.  Bir ozan şöyle der; Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini buradan götürür. Anadolu ozanı bunu söyler. Onun temelinde insan sevgisi vardır” dedi.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi. Kocaoğlu, “Küskünlüklerin, dargınlıkların, kavgaların bitirilmeye çalışıldığı, barışın, kardeşliğin egemen olduğu iyi erdemli insan olmanın senede bir ay daha işlendiği insan olmak için çalışıldığı ibadetimizin yoğunlaştığı bir aydır.  İçinde bulunduğumuz durum, terörün ülkemizde aldığı canlar, askerimiz, polisimiz, sivil yurttaşlarımız ve gazilerimiz için ben buradan amasız, fakatsız terörü lanetliyorum. Bu iğrenç terör bataklığından ülkemizi kurtarmak için hep birlikte el ele verip mücadele etmekten başka çare yoktur. Bu ülkenin birlik, bütünlüğü, bağımsızlığı için barışı sağlamak, sınırlarımızı korumak için Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve terör belasında şehit verdiklerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.  İzmirli hemşerilerim adına ülkemizde barışın tesis edilmesi için her türlü çalışmayı yapacağımızın sözünü veriyorum. Bir dahaki Ramazan’da umuyor ve diliyorum ki şehitlerimiz gelmesin, gazilerimiz olmasın. Hep birlikte barış içinde yaşayalım. Ne mutlu barış isteyenlere… Ne mutlu yurtta ve dünyada barış diyenlere…” ifadelerini kullandı.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de

Öte yandan İzmir’e geçtiğimiz günlerde  atanan Vali Ayyıldız’ın da iftar yemeğinde yer alması dikkatlerden kaçmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.