Zeybekci’den zeybek şov sözü

Zeybekci’den zeybek şov sözü
  • 5 Ocak 2019 15:24

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Ak Parti İzmir aday tanıtım toplantısı İzmir Halkapınar spor salonunda gerçekleştiriliyor. Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat  Zeybekci’nin yaptığı konuşmada”İdeolojik kılıfına bürünmüş beceriksizlikler İzmir’in zamanını çaldı”sözleri dikkat çekti.
Tıklım tıklım dolan salonda kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, konuşmasına İzmir’e övgüler yağdırarak başladı.
Zeybekçi, “Gönüller yapma yolculuğumuzun yoldaşları ilçe belediye başkan adaylarımız da tebrik ediyorum. İzmir 10 bin yıllık tarihi boyunca her zaman medeniyetler şehri olmuştur. Sanatın ve dinlerin buluşma merkezi olmuştur. Dünya devlet olsaydı İstanbul Tarihtçi heredotta gök kube altında yaratılmış en güzel topraklar diyerek İzmir’in tarihin en güzel kenti olduğunu not düşmüştür. Çakabey ilk Türk donanmasını burada gerçekleştiridilmiştir. Parşemon kağıdı ilk İzmir’de, ilk düzenli hastanelerde İzmir’de olmuştur. 31 Martta inşallah hep birlikte bir gurur günü yaşayacağız. İzmir milletimizin için hem kurtuluşun hem de kuruluşun simgesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Atatürk’ün Samsun’dan yaktığı ateş İzmir’de harlanmıştır. Vatanı kurtarmanın adı olmuştur İzmir. Kurtuluşumuzun ilk kurşunu İzmir’de atılmıştır. Ülkemizde ilk futbol takımı İzmir’d ekurulmuş. Cumhuriyetin ilk iktisat kongresi İzmir’de yapılmıştır. Ülkemizde sayısız hizmetleir olan demokrat partinin temeli harçları İzmir’de atılmış. İzmir yaratılıştan dış ticaret turizm sağlık kultür yani İzmir herşeyin şehridir” ifadelerini İzmir için kullandı.
Kimse beceriksizliğini ideolojik kılıflarla bahane etmesin.
Zeybekci konuşmasının devamında “Malesef İzmir haketmediği bir devirde. Günümüz dünyasında ülkedelrden çok şehrilerin yarışı vardır. Allahın izniyle İzmir hakettiği yere ulaşacaktır. 31 Mart dönüm noktası olacaktır. Ülkemiz ve dünyanın geliştiği değiştiği bu günlerde malesef İzmir bahane ve mazaretler nedeniyle İzmir bu gelişimi ıskalamıştır. Bunlar İzmir’imizin zamanını çalmıştır. Artık İzmir’de mazeretler dönemi bitmiştir. Yeni sloganımız mazeretler yok, yola devam diyoruz. İzmir’de beceriksizler gidecek. Yunus’unda dediği gibi gönüller yapmaya geldik. Metrolar yollar, tramvaylar, Körfez geçişleri yapmadan önce gönüller yapacağız. Dinleyen ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. İnsanımızın rızasının alınmadığı işte hayır gelmez. Bir kez gönül yıktın ise o kıldığın namaz değil. Allah’a şükür gönül kırmadık,söz veripte tutmadığımız birşey olmadı. İzmir’in medeniyet yolculuğunda eksiklerini biliyoruz. Zataliniz tekzip buyurmasıyla, Stk’lar ve teknotlarla bir araya gelerek, kimi zaman üniversite hocalarımızla bunları tespit ettik. Bu eksikleri gidermek için yorun ve içtimalı sürece geçtik. İzmir’i şahlandıracak projelerimiz hazır. Ocak ortasında açıklayacağız. 5 yıl için İzmir’imiz muaasır medeniyet yolcuğunda hakettiği yeri alacaktır. Kimse mazaret bahane üretmesin. Kimse beceriksizliğini ideolojik kılıflarla bahane etmesin. Gönüller yapmaya geldik. Hakim olmaya değil hadim olmaya geldik” sözleriyle Chp’yi hedef aldı.
Çalınmadık kapı bırakmayacağız
İzmir adayı Zeybekci, “İzmir’i almaya değil,kendimizi İzmir’e vermeye geldik. Sevdamızı İzmir’e ispat etmeye geldik. Büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın ifadeleriyle güzelsin asil duruşlu, olduğun gibi içi dışı güzel İzmir, sana geldim. Girilmedik gönül, tutulmadık el,çalınmadık kapı bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
31 Mart’ta Konak’ta hep birlikte zeybek oynamaya var mıyız?
Ak Partili Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı olduğundan itibaren adet edindiği kent meydanında zeybek oynama adetine devam edeceğinin sinyali verdi. Konak’ta hep birlikte zeybek oynamaya var mıyız? diyerek, “Mazeret yok, yola devam” sloganı ile sözlerini noktaladı. Daha sonra rabia işareti yapan Zeybekçi, kürsüden büyük bir coşku ile indi.
Barkovizyonda Binali Yıldırım’a özel klip yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a özel hazırlanan bu klip İzmir’e veda videosu olarak yayınlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.