Yüzlerce hakim ve savcının yeri değişti: İzmir’de durum ne?

Yüzlerce hakim ve savcının yeri değişti: İzmir’de durum ne?
  • 6 Haziran 2016 08:30

HSYK Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının atamaları yapıldı. İzmir’e tam 17 yeni Cumhuriyet Savcısı geldi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının atamaları yapıldı.

Kararnameyle 3 bin 228 adli yargıda, 518 idari yargıda olmak üzere 3 bin 746 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Hakim ve savcılar yeni görevlerine 15 Haziran’dan itibaren başlayacak.

HSYK’dan yapılan açıklamada, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların, 5 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtilerek, “2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atamalar yapılacaktır” denildi.

İZMİR’DE NE OLDU?
Kararname ile İzmir Adliyesi’nde de önemli değişimler yaşandı.

Bursa Hakimi Yahya Kemal Akbaş, Manisa Hakimi Oktay Tabur, Alanya Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Erkan Özkaya ve Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Mehmet Gülçek İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi.

17 yeni Cumhuriyet Savcısı
İzmir Cumhuriyet Savcılarından Ali Kuzu Balıkesir’e, Ali Çelik Erzurum’a, Mehmet Sedat Erbaş ve Ali Öztürk İstanbul’a, Salih Çokal Trabzon’a, Hidayet Kaya tayin oldu.

İzmir Adliyesi’ne tam 17 yeni Cumhuriyet Savcısı atandı. Buna göre İsmail Güler, İsmail Topçuoğlu, Günay Aynacı, Bilge Bozca, Selim Berber, İmdat Akgül, Özcan Özdemir, Metin Kutlar, Bilal Yıldız, Hünkar Ersen Kırlangıç, Mustafa Çiğdem, Zafer Dur, Sıddık Aydın, Fehmi Gedik, Recep Erdem, Serbülent Sancar ve Ali Daş artık İzmir’de görev yapacak.

Öte yandan Muğla Başsavcı Vekili Tarık Tuna da İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’nın gurur günü bayram coşkusuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.