“YEREL YÖNETİM YASASINDA REVİZYONA İHTİYAÇ VAR”

“YEREL YÖNETİM YASASINDA REVİZYONA İHTİYAÇ VAR”
  • 16 Ekim 2020 19:01

Gazeteci Necati Bahçeci ile Gün Ortası Programı’nın bugünkü canlı yayın konuğu Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer oldu. İzmir siyaseti ve gündeminin konuşulduğu programda İzmir’in uzak ilçelerinin üvey evlat muamelesi gördüğüne dikkat çekildi.

Dilek Polatkan – Gazete Ege // Yerel yönetim yasasında, bazı aksaklıların giderilmesi hususunda özellikle Büyükşehir yasanın bazı maddelerinin revize edilmesine dikkat çeken Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, yasada revizyona ihtiyaç olduğunu ve çözümün hiç kimsede değil sadece revizyonda olduğunu vurguladı.

“BEN AYNI BENİM DEĞİŞMEDİM”

Bugünkü canlı yayın konuğu olan çeken Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 1970 İzmir Karşıyaka doğumlu ve bir esnaf Balkan ailesinin çocuğu. Uzakta kalan yerlerin İzmir’in bir ilçesi olduğu belirtilen yayında Doğruer; “Kınık metropol dışı bir yer fakat yeni yapılan otobanlarla maksimum bir saat 15 dakikada gelebilirsiniz. 2009 yılında aday olup seçilemeyince doktorluğa geri döndüm. 2014’de seçim söz konusu olunca tekrar denedim. İkinci dönemde belediyede göreve başladım. 2019 yılında ki seçimlerde ise Kınık beni sevdi ve da tekrar aday oldum, devam ediyorum” dedi.

Kınık’tan ayrılmaya niyetinin olmadığını ifade eden Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; “ Benim yakamda bugüne kadar parti rozetim olmadı. Süreçler değişti fakat  ben aynı doktor, aynı Doğruer olarak devam ediyorum.  Önemli olan samimiyet.  Ben profesyonel siyasetçi olmadım ve doğmadım ama siyaseti hiçbir zaman karıştırmadım. En son siyaset gelir. En başta sevgi, saygı, samimiyet, siyaset ve Sadık Doğruer’dir.

“YEREL YÖNETİM YASASINDA REVİZYONA İHTİYAÇ VAR”

“SIKINTI ÖNCELERİ TERÖRDÜ, ŞİMDİ İSE İŞSİZLİK”

İkinci TOKİ’ye başladıklarını ve Kınık’ın cazibe merkezi haline geleceğinin altını çizen Doğruer, açıklamalarına şöyle devam etti; “Eskiden Kınık’ta bir tane asansörlü bina yoktu. Düşünün ayağı kırık birisi omuzda taşınıyordu.  Şimdi ise Kınık’ta 112 var, devlet hastanemiz var, helikopterle hasta alacak bir sağlık donanımımız var. Kınık’ta bir şeyler değişti. 22 milyon yatırım yapıldı. Önceden memurun çoğu dışarda oturuyordu. 276 TOKİ konutu yapıldı. İki bin 56  başvuru aldık. İkinci TOKİ bir 3 yıl rahatlatır. Genel olarak önceden sıkıntı terördü şimdi ise işsizlik. Kınık’ta bir maden açıldı. 1400 kişi çalışıyor. Aynı zamanda  tarım Organize Sanayi Bölgesi  yapacağız. Karma OSB var. Kınık’ta devlet memurunun bile topraktan bağışıklığı var. Biz 7 sene mücadele ettik ve aldık tarıma dayalı alanımız olacak.  Tarıma yönlendirdiğim üç firma var. Tesis anlamında, üç firma yer almak istiyor. Kenevir nakliyesinde sıkıntı var ve kenevir ekim sahaları Kınık’ta kurulacak. Daha önce sayın valimiz ile birlikte 555 arı kovanı dağıttık. Kuzular ve koçlarla ilgili, kısacası küçükbaş hayvanlarla ilgili bir proje var”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı’ya Portekiz’den kardeş şehir

“YEREL YÖNETİM YASASINDA REVİZYONA İHTİYAÇ VAR”

“NİSAN SONU HER YERDE DOĞALGAZ OLACAK”

Kınık’ta Isınma probleminin var olduğunu ve nisan ayında uç uca eklenen gazdan alacaklarının müjdesini veren Doğruer; “Bu yıl dördüncü kış. Belediyenin fırını dahil olmak üzere yüzde sekseninde doğalgaz var. Nisan ayından sonra olmayanlara da gelecek. Aynı zamanda Kınık’ın konaklama sorunu vardı. Bir devlet hastanesi büyüklüğünde öğretmenevi  (konukevi), 6 derslikli bir halk eğitim merkezi yapılacak. Eskiden servisle ulaşımını sağlayan ve 4 saatini yolda geçiren öğretmenler vardı. Artık yok. Katılımcıların barınacağı yer yoktu ilerde bir çok şey özelikle konaklama daha kolay olacak , öğretmenevi haftaya bitiyor. İlk geldiğimizde sosyal tesis eksiğimiz vardı. Deniz yaşam vadisi yaptık, bu baharda temiz bir ortam olursa açacağız. Değirmen Bayırında bir yer yaptık. Çocuk şehri şekillendi, yüzde 70 seviyesinde bitirdik. Gençler için hobi ve spor salonları var. Bütçesi bakanlığa ait ve 26 milyon TL. Sadece 44.5 trilyon devlet hastanesine harcandı. 22, 500 milyon bütçe ile devlet ve belediye ortak çalıştık. Belediye imkanları ile çimleri bile sulayamazsınız. Bir yılda 8 trilyonu geçmiyor Kınık’a gelen bütçe” şeklinde konuşarak son olarak pandemi sürecine ilişkin olarak çağrıda bulundu; “Maskeden asla vazgeçmeyelim Verilen emekler heba olmasın. Sosyal mesafeyi koruyalım” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.